Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Chce obejzec ciekawy film! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/chce-obejzec-ciekawy-film-17516/)

raptor123 11.03.2003 19:38

Re: Re: Polecane filmy

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Pewnie powiecie, ze sie chwale:)
Ale skumalem:)
Ogladalem Lyncha 5x (piec) i skumalem:)

to jesteś nieżly:) aj trzy razy i dalej jakoś nie ale jak dojdę do pięciu to może pokapuje, ale zagubioną po pierwszym razie
skapowałem :cool:

ja polecam :
Zagubiona Autostrada,
Dobermann,
Hazardziści,
Podziemny Krąg,
Przekręt,
Być jak John Malkovich,
Zawód Szpieg,
Fanatyk,
Więzień Nienawiści (American History X),
Suma Wszystkich Strachów,
Między Niebem A Piekłem,
Long Time Dead,
FearDotCom,
Pi,
Eksperyment
i większość wymienona przez innych, kolejność przypadkowa

przemas 11.03.2003 18:24

z nowości polecam "The Guru"

Yahol 11.03.2003 18:18

Re: Polecane filmy

Cytat:

Cairath napisa***322;(a)
Ja polecam:

- Mulholland Drive - ( dla tych co lubią filmy Lyncha - ciekawe czy ktoś skuma o co chodzi w tym filmie:o )

Pewnie powiecie, ze sie chwale:)
Ale skumalem:)
Ogladalem Lyncha 5x (piec) i skumalem:)

Cairath 11.03.2003 18:13

Polecane filmy

Ja polecam:

- 51 Stan ( Samuel.L.Jackson)
- Helikopter w ogniu ( jeden z najlepszych filmów wojennych)
- How High ( MethodMan&Redman8) )
- Bezsenność ( Al Pacino - orginalny scenariusz )
- Kod Dostępu ( dobre kino akcji i... Halle Berry)
- Memento ( rzecz dzieje się od tyłu )
- Stygmaty ( w nocy na wielkich słuchawkach ciarki przechodzą )
- Zasady Walki ( dobre kino akcji )
- Podejrzani ( masakra film - niesamowita końcówka - ogólnie
rozkminka tak jak w Memento )
- Training Day - ( jeden z najlepszych według mnie filmów nagranych w ostatnich latach )
- Mulholland Drive - ( dla tych co lubią filmy Lyncha - ciekawe czy ktoś skuma o co chodzi w tym filmie:o )
- i film który ostatnio widziałem - polecam szczególnie "Niekwestionowany" z W. Snipesem - dobra czarna muza i boks w wiezieniu

luminat 27.02.2003 20:27

"To nie jest kolejna komedia dla kretynow"

tomgoo 27.02.2003 18:08

Evolution!
Diamentowa Afera!
:P

Przem 27.02.2003 12:13

a ja polecam:
Fight club
The Boondock Saints
51 stan
the eye
Salton sea,
a także bunkier ( ale pod żadnym pozorem bunkier SS - koszmarna szmira)i ewen. 8 kobiet ale nie koniecznie
i the pledge( obietnica) z nikolsonem

cana 27.02.2003 11:55

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
tak to juz klasyka S-F z 1981 roku, muzyka Vangelisa jest kultowa... film opowiada o technokratycznym spoleczenstwie przyszlosci w ktorym stare androidy sa na rowni z niebezpiecznymi przestepcami, tropi je lowca androidow i eleminuje (H. Ford)... parafraza jest to ze on sam zakochuje sie w jednym androidzie, kobiecie pieknej wlasnie Rachel, ktora nie wie ze jest androidem, trzeba poogladac
Blade Runner to klasyczna ekranizacja równie klasycznego i kultowego pisarza P.K. Dicka /czy androidy snią o elektronicznych owcach -> to na podstawie tego powstał ten firma który mimo iż boski to nie jest tak wielopłaszczyznowyi zakręcony jak opowiadanie /
a co do krótkiego opisu filmu to tak bym tego nie określił
bo niebezpieczna to była własnie ta grupa / seria Nexus 6 -> Hauer był zawodowy w tej roli/która przybyła na spustoszoną przez przemysł Ziemię w poszukiwaniu długowieczności / zaprogamowani na krótkie życie / u swoich twórców
a sam tytuł filmu to nazwa nie istniejącego już czasie trwania akcji filmu / przestali być potrzebni bo na ziemi nie bylo już androidow/odziału policyjnego do wykrywania i eliminacji sztuczniaków którego członkiem był H.Ford
coniezmienia faktu ze R.Scott drugi raz stworzył coś wielkiego

a co do polecania jakiegokolwiek filmu to np: Alien 1, 9 wrota, Harry Angel, Hellraiser'y ale poza 3 bo to kicha , braterstwo wilków, evil dead, the thing carpentera, prince of darkness, ghost in shell,
to tak na początek :)
pozdro

kapsel 27.02.2003 11:53

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)
... co widać po Twoim awatarku ;)
Robili dobre filmy, bo Bahdaj pisał dobre książki przygodowe dla młodzieży - wszystkie wymienione przez Ciebie filmy nakręcono na podstawie jego książek :) co pewnie i tak wiesz ;)

tak :) .Wszystkie przeczytalem i tych ktorych nie czytali zachecam .Po prostu full wypas :jezyk:

Pedros 27.02.2003 10:33

Cytat:

kapsel napisa***322;(a)
Mam ten serial w odcinkach rzeczywiscie bardzo fajny !!! Tak samo Podroz za jeden usmiech i Wakacje z Duchami .Kiedys to robili filmy !!!!!!
... co widać po Twoim awatarku ;)
Robili dobre filmy, bo Bahdaj pisał dobre książki przygodowe dla młodzieży - wszystkie wymienione przez Ciebie filmy nakręcono na podstawie jego książek :) co pewnie i tak wiesz ;)

kapsel 27.02.2003 10:25

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
"Paragon Gola!" - stary,dobry polski film o rywalizacji dwóch drużyn piłkarskich - biednej syrenki i bogatego huraganu - polecam, niestety nie wiem skąd ściągnąć...
Mam ten serial w odcinkach rzeczywiscie bardzo fajny !!! Tak samo Podroz za jeden usmiech i Wakacje z Duchami .Kiedys to robili filmy !!!!!!

Fantomas 27.02.2003 09:39

Ktoś polecił film "Stary, gdzie moja bryka?" - w "Gazecie Telewizyjnej" podsumowano ten film krótkim zdaniem, ale pewnie wymownym (nie wiem, bo filmu nie widziałem): "nie horror a jednak koszmar" (1 gwiazdka na 5 możliwych).
Miłego dnia

camfo 26.02.2003 20:32

"Paragon Gola!" - stary,dobry polski film o rywalizacji dwóch drużyn piłkarskich - biednej syrenki i bogatego huraganu - polecam, niestety nie wiem skąd ściągnąć...

Pedros 26.02.2003 16:56

Cytat:

Mr.Manson napisa***322;(a)
...
4.Mechaniczna Pomarańcza
5.Odyseja Kosimczna 2001
...

W mordę - zupełnie zapomniałem o Mechanicznej Pomarańczy.

Mr.Manson 26.02.2003 16:46

Polecam gorąco wszystkie części Hellraisera (najlepszego moim zdaniem horroru). Następnymi filmami godnymi polecenia są:
1.X-Files
2.Stary gdzie moja bryka?
3.Lost Highway
4.Mechaniczna Pomarańcza
5.Odyseja Kosimczna 2001
6.Hackers i Hackers 2(moim zdaniem gorsza cześc od pierwszej)
7.Ice Age
8.Dracula 2000
9.American Pie 1 i 2

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:59.