Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak odczytac skasowany CDRW? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-odczytac-skasowany-cdrw-17543/)

Randomer 26.02.2003 10:49

Jak odczytac skasowany CDRW?

Sprawa wyglada tak:
skasowalem (quick erase) CDRW, jednak chcialbym sie dostac do tych danych, czy jest Wam znany jakis program, ktory umozliwia taki odczyt? Dane sa fizycznie ciagle na tej plycie. Pliz pomozcie,

Z gory dzieki,
pozdr.

para 26.02.2003 10:50

Temat ten wraca od czasu do czasu.
Na dzisiaj nie ma takiej możliwości.
Straciłeś bezpowrotnie dane na tym CD-RW

Pozdrawiam

xava 26.02.2003 13:37

Re: Jak odczytac skasowany CDRW?

Cytat:

Randomer napisa***322;(a)
Sprawa wyglada tak:
skasowalem (quick erase) CDRW, jednak chcialbym sie dostac do tych danych, czy jest Wam znany jakis program, ktory umozliwia taki odczyt? Dane sa fizycznie ciagle na tej plycie. Pliz pomozcie,

Z gory dzieki,
pozdr.

Zrobilem kilka razy tak jak Ty - (quick erase) i tez myslalem ze dane sa nie do odzyskania, ale dzieki podpowiedzi kumpla odzyskalem wszystko w 100%. Lekarstwo to 'Bad copy pro'. W razie czego pisz na maila.
Pozdrawiam.

para 26.02.2003 13:55

Re: Re: Jak odczytac skasowany CDRW?

Cytat:

xava napisa***322;(a)
Zrobilem kilka razy tak jak Ty - (quick erase) i tez myslalem ze dane sa nie do odzyskania, ale dzieki podpowiedzi kumpla odzyskalem wszystko w 100%. Lekarstwo to 'Bad copy pro'. W razie czego pisz na maila.
Pozdrawiam.

Też mam ten program. Sam z ciekawści dzisiaj spróbuję.

Grzegorz75 26.02.2003 14:18

Nie używałem ale w EASY CD EKSTRAKTOR-ze widziałem opcję pod tytułem unformat lub coś podobnego. Szukaj DirectCD Format utility potem cd utilities a dalej już zobaczysz scandisk i UNEDELETE.
Dla formalności wersja kreatora 5,1.

Zetoxa 26.02.2003 16:37

Re: Re: Jak odczytac skasowany CDRW?

Cytat:

xava napisa***322;(a)
Pozdrawiam.

xava, bardzo cię proszę nie pisz głupot, BadCopy służy do odzyskiwania danych ze zniszczonych, porysowanych płyt, a nie ze sformatowanych (nawet na szybko) :cisza: ((

CrazyLucas 26.02.2003 16:43

Cytat:

Nie używałem ale w EASY CD EKSTRAKTOR-ze widziałem opcję pod tytułem unformat lub coś podobnego. Szukaj DirectCD Format utility potem cd utilities a dalej już zobaczysz scandisk i UNEDELETE.
to zadziala tylko na plik skasowany na plytce sformatowanej programem directDC albo podobnym a nie jak plytka zostala skasowana przez erase cdrw z nero

xava 26.02.2003 16:48

Re: Re: Re: Jak odczytac skasowany CDRW?

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
xava, bardzo cię proszę nie pisz głupot, BadCopy służy do odzyskiwania danych ze zniszczonych, porysowanych płyt, a nie ze sformatowanych (nawet na szybko) :cisza: ((
Jezeli nie probowales to Ty nie pisz glupot.
Zapraszam do mnie to Ci pokaze jak to sie robi.
Pozdrawiam.

CrazyLucas 26.02.2003 16:54

opisz swoj sposob na forum - napewno sie przyda (a moze nawet artykul na glownej CDRINFO z tego bedzie ;-))

Zetoxa 27.02.2003 08:26

Re: Re: Re: Re: Jak odczytac skasowany CDRW?

Cytat:

xava napisa***322;(a)
Jezeli nie probowales to Ty nie pisz glupot.
Zapraszam do mnie to Ci pokaze jak to sie robi.
Pozdrawiam.

właśnie próbowałem wieloma programami, nikt jeszcze nie odzyskał danych po szybkim formacie na tym forum, skoro to zrobiłeś, pochwal się, połowa forumowiczów cię ozłoci, w przeciwnym razie pozostaniesz oszustem, zwykłym oszustem.

xava 01.03.2003 20:14

Zapraszam wszystkich niedowiarkow na moj edysk l-xava pass-odzyskcdrw
W katalogu cd jest plik rar a w nim instrukcje co robic zeby odzyskac dane ze skasowanego cdrw(quick erase).
Ewentualnie prosze pisac na maila xava@interia.pl .Kazdemu zainteresowanemu przesle ten pliczek.
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:36.