Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ISDN na marche pas (https://forum.cdrinfo.pl/f5/isdn-marche-pas-17596/)

brzuszki 26.02.2003 23:08

ISDN na marche pas

nie działa skubany już ok 2tyg.Kosztuje 40 zł,pakiet 30/60 -60zl.
Będę żądał zwrotu szmalu,ale rachunek mam zawyżony,bo musiałem się łączyć przez zwykły modem.Syf!
Kto jeszcze ma ISDN? Co robimy?:(

bas 26.02.2003 23:14

Mapsajm tez jedzie na isdn'ie, ale on nic nie narzeka, może nie sprawdzał bo pewnie z 2 tygodnie temu skończył mu się pakiet.

RiT2 27.02.2003 00:00

Niech Brzuszki sprecyzuja swoj problem!!!

brzuszki 27.02.2003 00:12

Cytat:

RiT2 napisa***322;(a)
Niech Brzuszki sprecyzuja swoj problem!!!
Mam modem ISDN i pakiet 30/60.
Nie działa od 2 tyg-około,a wiąże się to z opłatami dla TPSa.
Muszę się łączyć przez zwykły modem,co przedraża z winy tepsy koszta połączeń.
Chcę reklamować koszta - ok.300zł:kasa:

grzeniu 27.02.2003 00:33

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)
Mam modem ISDN i pakiet 30/60.
Nie działa od 2 tyg-około,a wiąże się to z opłatami dla TPSa.
Muszę się łączyć przez zwykły modem,co przedraża z winy tepsy koszta połączeń.
Chcę reklamować koszta - ok.300zł:kasa:

Hehe zycze sukcesu w walce z tepsa, zamelduj tu jak ci sie uda, pewnie daruja ci troche z abonamentu i zamkna sprawe. No i przeprosza za niedogodnosci ;)

brzuszki 27.02.2003 00:41

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Hehe zycze sukcesu w walce z tepsa, zamelduj tu jak ci sie uda, pewnie daruja ci troche z abonamentu i zamkna sprawe. No i przeprosza za niedogodnosci ;)
będę sie pieniaczył

grzeniu 27.02.2003 01:06

Cytat:

będę sie pieniaczył
Mialem kiedys z nimi podobna sprawe z telefonem. Po rozpatrzeniu pisemnej reklamacji uznali ze daruja mi jakas dziwna sume, zdaje sie ze 10,19zl (tych groszy nie jestem pewien) z powodu zaistnialych trudnosci technicznych, ja pol wieczora stracilem usilujac dociec z czego i jak im to wyszlo hehe, przeliczalem na wszystkie strony dodawalem i odejmowalem VAT cuda wymyslalem. Pofatygowalem sie w koncu do nich zeby spytac bo nie dawalo mi to spokoju i mile panie odpowiedzialy mi ze "widocznie tak IM (tzn tym na gorze) wyszlo" i dla nich nie bylo w tym nic dziwnego. Gora oczywiscie byla zbyt zajeta zebym im takimi *******ami glowe zawracal. Zeby juz bylo calkiem smiesznie, to reklamacja dotyczyla polaczen 0700 ktorych nie bylo ( tu sie nie zgadzalismy hehe) na kwote 6x wieksza. Oczywiscie w ostatnim zdaniu wyrazili ubolewanie i przeprosili za zaistniale utrudnienia w korzystaniu z telefonu.

+++LeWaP+++ 27.02.2003 07:41

ja mam ISDN, ale w Dialogu :) heheh
i jak na razie jest bezawaryjny :chytry:

może jest cos u ciebie z linia lub z ta karta Fritz!-a ?
a może sterowniki lub os nie pasuje ?

Ormianin 27.02.2003 07:44

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Mialem kiedys z nimi podobna sprawe z telefonem. Po rozpatrzeniu pisemnej reklamacji uznali ze daruja mi jakas dziwna sume, zdaje sie ze 10,19zl (tych groszy nie jestem pewien) z powodu zaistnialych trudnosci technicznych, ja pol wieczora stracilem usilujac dociec z czego i jak im to wyszlo hehe, przeliczalem na wszystkie strony dodawalem i odejmowalem VAT cuda wymyslalem. Pofatygowalem sie w koncu do nich zeby spytac bo nie dawalo mi to spokoju i mile panie odpowiedzialy mi ze "widocznie tak IM (tzn tym na gorze) wyszlo" i dla nich nie bylo w tym nic dziwnego. Gora oczywiscie byla zbyt zajeta zebym im takimi *******ami glowe zawracal. Zeby juz bylo calkiem smiesznie, to reklamacja dotyczyla polaczen 0700 ktorych nie bylo ( tu sie nie zgadzalismy hehe) na kwote 6x wieksza. Oczywiscie w ostatnim zdaniu wyrazili ubolewanie i przeprosili za zaistniale utrudnienia w korzystaniu z telefonu.
TPSA dyktuje wlasne warunki skoro nie ma konkurencji... w kazdym razie ten ISDN to dziwna sprawa, po co dodatkowe oplaty tepsie za korzystanie z ISDN? nic nie rozumiem... dziwna jest polityka naszego operatora telefonicznego

pozdrawiam:)

paput2000 27.02.2003 07:48

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
TPSA dyktuje wlasne warunki skoro nie ma konkurencji... w kazdym razie ten ISDN to dziwna sprawa, po co dodatkowe oplaty tepsie za korzystanie z ISDN? nic nie rozumiem... dziwna jest polityka naszego operatora telefonicznego

pozdrawiam:)

Tylko nie "naszego" - powinno być "tego".:D

-Sid-The-Rat=> 27.02.2003 07:51

polityka w warunkach kapitalistycznych jest zuplenie zrozumiala - zreszta nie tylko tepsa NIE daje ryczaltu na net w ISDN - w niemczech i szwecji ISDN jest rozliczany podobnie jak u nas - najlepiej maja amerykance gdzie a) broadband ejst powszechny jak powietrze, b) jest ryczalt na rozmowy lokalne - i mozna sie wdzwaniac do operatora lokalnego (tak jak pewnie robi to /||\aster)

isdn to dosc dziwna bestia - moj kumpel mial straszne problemy - tepsa juz nawet zaczela sie nim na powaznie zajmowac - okazalo sie ze cos pomieszal w linuksie i karta sieciowa odcinala sie zanim modem isdn wynegocjowal polaczenie - to jest ZGRUBNY opis - ustawil ten timeot na 180sek (caaaala wiecznosc) i poszlo

ale powodow nie dzialania tego cuda natury moze byc tysiac (tak jak mojej neostrady+ ktora ostatnio pokazala pazurki i doprowadzala mnie do szewskiej pasji)

RiT2 27.02.2003 08:35

Cytat:

będę sie pieniaczył
Jestem z Toba. Mam pakiet 15 godzin, ale rachunki przychodza totalnie zawyzone!!! Juz raz bylem w reklamacji. Pokazywali, ze wszystko jest OK!!! Dalem spokoj, ale znowu przyszedl rachunek zawyzony!!!
A moze wprowadzimy nowy dzial forum: " OSZUKANI PRZEZ TELEKOMPROMITACJE POLSKA S. A.".Moze to by byla jakas inicjatywa oddolna poprzez ktora mozna by wywierac presje na TPSe, dzielic sie swoimi problemami z "gigantem"??? szukac swoich rozwiazan!!!

brzuszki 27.02.2003 18:27

Rynek sqr..ów załatwi.
Na razie możemy ich całować:cisza:
Będę apelował do samego Czarzastego:D

Fantomas 28.02.2003 09:35

Rynek załatwi?
Raczej będzie to trudne, bo jakoś nie widzę inicjatywy na dynamiczne tworzenie tego rynku. Proszę chwilkę się zastanowić nad taką kwestią: TPSA jako monopolista dyktuje ceny impulsu; w cenę takiego impulsu wliczona jest stawka VAT, którą to zabiera skarb państwa. Teraz: im mniejsza cena netto (dla TPSA), tym mniejsza kwota VAT (budżet). Zatem ani TPSA, ani rząd (jakikolwiek by był) nie są zainteresowani tworzeniem konkurencji, bo to wpłynęłoby na obniżenie stawki za impuls (czyt. mniejsze wpływy). To jest myślenie większości urzędników (i nie tylko).
Oczywiście ktoś może powiedzieć, że obnieżenie kosztu spowodowałoby wzrost ilości wykonywanych połączeń, co wpłynęłoby z kolei na zwiększenie przychodu. Niestety u nas panuje przekonanie, że zarobić trzeba za jednym zamachem od razu dużo, sprzedać jedną może dwie sztuki czegoś za 1000zł niż ustawić cenę na 200zł i sprzedać 5 sztuk, a może 10 a może 100. Tak jest przecież z płytami CD, programami i wiele wiele innych produktów u nas jest obarczonych tym znamieniem.
A przecież to działa bardzo dobrzę, przoszę przypomnieć sobie sytuację tę, jaka zaistniała po obniżce cen akcyzy na alkohol - obniżka ceny spowodowała wzrost wpływów do budżetu! Prosty mechanizm zadziałał - sprzedając taniej sprzedam znacznie więcej - więc i tak lepiej na tym wychodzę. Proste!!! Lecz chyba jeszcze wielu tego nie rozumie. Ceny dobrać na zdrowy rozsądek.
Wracając na grunt TPSA - to jest m.in. powód, dla którego dość rzadko korzystam z sieci w domu, ograniczam ilość rozmów telefonicznych - po prostu jest to za drogie dla przeciętnego Polaka. Nie wspominając już o jakości tychże usług.
Miłego dnia

Pedros 28.02.2003 09:37

Cytat:

Rynek sqr..ów załatwi.
Na razie możemy ich całować:cisza:
Będę apelował do samego Czarzastego:D

Ta p... tepsa już tydzień mi odpowiada co to są na mojej fakturze "Inny ruch PSTN" za który musiałem zapłacić, a którego nijak nie wykonywałem - nie mam włączonych żadnych usług. Chyba w końcu zażyczę sobie bilingów.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:01.