![]() |
jak to zareklamowac??
Jestem posiadaczem LiteON 48246s...i mam z nia pewien problem.Straszliwie kiepsko zczytuje nagrywane plyty)niektore 7-10 minut , przy czym sluchac jak zwalnia przyspiesza, zwalnia[DVD ta sama plytke bez bolu zrzuca na dysk w 3 minuty])...Nagrywa tesh nie najlepiej("zolte kwadraciki w nero CD Speed na 99% roznych plyt w roznych ilosciach , nizaleznie od predkosci nagrywania 16-48x).
Chcialbym zanisc ja do serwisu, tylko tu wlasnie moze byc problem bo za bartdzo nie wiem jak ja zareklamowac.Nagrywac <===> nagrywa , czytac <===>czyta...wiec maja prawo nie przyjac reklamacji :/Przeciez nie beda sie bawic w Nero Cd-speed po narywaniu itp itd. Mimo wszystko nagrywarka nie dziala jak powinna. Bylem posiadaczem LiteON 24/10/40 i podobnych problemow nie mialem nigdy:/ Wie ktos moze czego to pzryczyna?? I jak wyegzekwowac naprawde/przeglad w serwisie??(jesli stwierdza ze oddalem ja do serwisu bezpodstawnie obciaza mnie kosztami :/) pozdrawiam P.S.ASPI, DMA, kabelek IDE to napewno nie przyczyna, wszystko jest ok :/ |
Hmmmm.... Może trochę socjotechniki :) Skontaktuj się z serwisem, opisz problem i spowoduj aby sami powiedzieli, żeby¶ j± przyniósł/wysłał. Jakby co, to bedziesz się kłócił, że to nie Ty.
Możesz też spróbować j± dorżn±ć w jaki¶ sposób, choć to ryzykowne. Nie mam LiteOn, nie wiem, ale może znajdzie się jaka¶ płyta, któr± bedzie czytać przez 15 godzin. Jak masz jakiego¶ linuxowca w pobliżu, to mozesz go poprosić aby pu¶cił przez skrypt ci±głe nagrywanie i kasowanie cdrw - po ilu¶ godzinach pewnie padnie :) A czy serwis to wykryje? Twoje ryzyko |
Re: jak to zareklamowac??
Jak zarznac liteona (przetestowane - sam zarznalem):
1. nagrywac przez 3 godziny w 24x plytki non-stop (przerwy maks 15 sekund na wymiane plytek) - onfly z zalozona obudowa, nagrywarka zaraz pod cdromem 2. po tej fazie na co 2-3 plytce bedzie sie pojawial Write Error. 3. Nagrywac dalej do oporu, az na 70% przypadkow bedzie Write error na poczatku nagrywania. 4. Wziasc plyte czyszczaca CD (taka z wloskami) - nasprejowac na nia plyn do czyszczenia kineskopow monitorow i wlozyc do napedu 5. Punkt 4 powtorzyc 3-4 razy 6. Po takim zabiegu 90% plytek nie bedzie sie nagrywac (Write Error) 7. Zaniesc do serwisu, gdzie wymieniaja na piekna sliczniutka nowa nagrywarke. Ponizszy opis zadzialal u mnie (chociaz kroki ktore wykonywalem byly niecelowe - pkt 1 zrobilem przez przypadek, a w 4 chcialem polepszyc sytuacje). |
coolczyk, widzę, że nikt tu juz nic nie dopisuje, to pamiętaj - opisz tutaj co zrobiłe¶ i jak to wszystko się skończyło
|
Mój kumpel też się męczył z Liteonem i w końcu w ramach gwarancji poszedł z nim do serwisu i zostawił j± do sprawdzenia. Po 3 dniach zadzwonili do niego, że może odebrać now± nagrywarkę bo tamt± wysłali do producenta w celu dokładnego zbadania. Może i w tym przypadku tak będzie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:51. |