![]() |
Czas wypalania p³ytki
Witam
Dosta³em ostatnio nagrywarke Samsung 248F czyli 48\24\48 i mam problem je¿eli chodzi o nagrywanie p³ytek CDR. Próbowa³em kilku rodzaju p³ytek które raz nero wykrywa³ jako x32, x40 max i takie¿ pedko¶ci nagrywania ustawia³em. jednak¿e czas nagrywania zawsze jest ten sam tzn ok 5.30 min. O co chodzi ?? Co zrobiæ aby zmniejszyæ ten czas ?? Dodam ¿e dane by³y pobierane zawsze z twardego, nagrywarka jest na osobnej ta¶mie jako master, nagrywam poprzez Nero. Proszê o pomoc i z góry serdecznie dziêkujê. |
Czy masz w³±czone DMA ?
|
Cytat:
Do tej pory szuka³em tego DMA w panel sterowania - system - menad¿er urz±dzeñ, próbow±³em znale¼æ w cdrom i w kontrolerach dysku twardego ale nic tam nie ma o DMA. Tak wiêc prosi³bym o jakie¶ wskazówki. Z góry dziêkujê. |
Cytat:
I na jakim chip-ie pracujê p³yta... Czy masz jakie¶ zewnêtrzne sterowniki zainstalowane do IDE ...? |
Cytat:
Intel ultra ATA storage controller primary ultra ATA controller Secondary ultra ATA controller. Poza tym nic wiêcej nie mam zainstalowane. HELP :buu: |
Cytat:
A to oznacza ¿e okienko z DMA zosta³o wy³±czone ...;) Po odinstalowaniu sterowników Intela i zainstalowaniu domy¶lnych sterów do IDE z Windowsa ...okienko z DMA znów siê pojawi. Proponujê najpierw ,u¿yæ Nero Info Tools i sprawdziæ czy masz pow³±czane DMA>..:) |
Cytat:
Wk³adam p³ytkê, w³añczam Nero, ustawiam x40 i ........ dzia³a. Czas z 5.30 spad³ do 3.30 min przy x40. Dziêki za radê, it's work !!! Mam jeszcze jedno pytanko dotycz±ce nagrywarek Samsung. Spotka³em siê z wielk± krytyk± tych¿e nagrywarek. Co s±dzisz o nich ?? Pozdrawiam. HaMet. |
Moje zdanie na temat nagrywarek Samsunga jest takie:
osobiscie nigdy w ¿yciu bym nie kupi³ Samsunga ...:jezyk: Pow³±czaj DMA tak¿e do HDD ...;) |
[QUOTE]Maciej napisa***322;(a)
[B]Moje zdanie na temat nagrywarek Samsunga jest takie: osobiscie nigdy w ¿yciu bym nie kupi³ Samsunga ...:jezyk: QUOTE] No wiesz, nie przesadzaj, jakby dawali za darmo z jakim atrakcyjnym prezentem:) (moze szpindelek plyt, abo co?!) |
Cytat:
|
Cytat:
i na dodatkowe pytanie które zosta³o zadane ,te¿ odpowiedzia³em ,...jakbys uwa¿nie czyta³ to by¶ wiedzia³...¿e to by³o tylko moje zdanie ...:cisza: :cisza: :cisza: ...............................;) |
[QUOTE]Yahol napisa***322;(a)
[B] Cytat:
...no wiesz,,, jakby za darmo ...to bym siê jeszcze zastanowi³...;p Pozdrawiam Yahol...:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:46. |