![]() |
problem:(
Mam nowa nagyrwarke, lite on 48.12.48 nagralem jakies 35 plyt i teraz nagle hm.. nagrywanie zatrzymuje sie np. na 29% czeka 20 sekund i nagrywa dalej, dlaczego tak sied zieje? czy powinienem zareklamowac?
byc moze stalo sie tak ze tydzien temu nagralem 2 plyty po sobie odrazu, z odstepem jakichs 20 sekund? :( |
Czy te 20sek ...pojawia się na każdej płytce...?
|
Cytat:
|
A jak masz ja podlaczona w sumie nie powinno byc peoblemow ale tyle juz widzialem ze sie nie zdziwie podepnij ja jako socondary master tak ponoc najlepiej chociez nie wiem co ty tam masz tzn ile dyskow itp. a co do nagrywania pod rzad nie masz co sie przejmowac ja kiedys wypalilem 20 jedna po drugiej CD-erki maja to wliczone w ich ciezki zywot podlacz jak trzeba YO!8-)
|
wiezs co , tu chyba nie chodzi i podlaczenie, zreszta sam niewiem, mam wszytko dobrze podlaczone ..... :(
|
Mialem podobny problem. Przeinstalowalem winde - pomoglo :)
|
może tak od razu nie bierz się za nową instalkę. 2 płyty to trochę mało, jak na testy. nagraj 5 pod rząd i sprawdź czy jest to samo. i zobacz czy płytki się czytają mimo przerwy przy nagrywaniu. zapytam jeszce o aspi - zainstalowane nowe?
aha. pisz tematy jakoś tak sensownie, by ludzie wiedzieli, o co ci chodzi. zamiast "problem:(" napisz np. "20-sekundowa przerwa przy nagrywaniu - help" |
nie zrobie tego bo kumpel mi mowil zeby wypalac z 10 minutowym odstepem do kazdej plyty bo moze sie nagrywarka zepsuc
|
przerwa
powiedz kumplowi ze mial przerwy w nauce i dlatego takie teraz porady daje:cisza:
|
Cytat:
|
no to powiedz mi o co chodzi!!!!!!
|
Cytat:
To bylo dobre... naprawde genialna rada.. LOL. Plyty mozna palic ile sie zechce pod rzad.. 10.. 20.. 30.. 50.. do oporu :) Nie widze problemu. |
a ja widze problem - mozna normalnie usmazyc nagrywarke - jednak kazde wypalenie to pewna temperatura - jak nie chlodzisz tego dobrze - a obok jeszcze szybki twardziel - to masz piekarnik
ale to wystepuje przy rzedzie 50 plyt - a nie 5... |
Chlodzenie mam dobre, wiec nie mam co sie martwic. Poprostu napisalem ogolnie ze mozna palic i 50 plyt jednym ciagiem, ale nie w dawalem sie w szczegoly takie jak chlodzenie.. bo to chyba oczywiste. Zasadniczo kolo nagrywarki nie powinno byc zadnego napedu.
|
a nie masz tak ze ci sie burn-proof wlacza i czeka? (w tym czasie dioda sie swieci na pomaranczowo)
acha - defragnentacja dysku zawsze na cos takiego pomaga |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:59. |