![]() |
Rock Ridge + Windows
Witam...
Interesuje mnie rozszerzenie ISO9660 czyli Rock Ridge...to niby typowe dla Unixow ale mnie interesuje wylacznie jedna cecha tego rozszerzenia ;) Mozna stosowac bardzo dlugie nazwy plikow. Gdy wypalam powiedzmy Nero to on wykrywa ze nazwy sa za dlugie i pyta czy je przyciac. RockRidge jest spokojnie przez Winde czytany bo do tej pory wypalam za pomoca Linuxa ;) i nie ma problemu z bardzo dlugimi nazwami plikow. Tyle ze to dosyc meczace i jesli akurat pracuje pod Win to chcialbym to samo uzyskac co pod Linuxem. Konczac. Czym wypalic Rock Ridge pod winda ? Lub w jaki sposob poradzic sobie z bardzo dlugimi nazwami katalogow w ktorych katalogi z bardzo dlugimi nazwami w ktorych z koleji sa pliki z bardzo dlugimi nazwami ;) ;) tak aby nie zostaly uciete :) ? Moze jakis plugin do Nero ? Bo chyba w podstawowej wersji nie obsluguje RockRidge. Pozdrawiam |
System plików Joliet może? 64 znaki, chyba w Unicodzie. mount to obsługuje.
A jak z RockRidge pod win, to nie wiem. |
Cytat:
|
Wykrakał autor w±tku: też mi jest natychmiast potrzebny Rock Ridge pod wingrozj±. Nie wie kto¶ jak można to zrobić? Szukam, szukam i nic znaleĽć nie mogę.
Albo jak inaczej wypalić plik o nazwie >64 znaki? Bo do tego mi RockRidge potrzebny. Tylko niech mi nikt nie doradza, abym skrócił nazwę pliku. Ciekawe czy sam tu będę ze sob± gadał... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:57. |