![]() |
Chce ropy czy nie chce co to za róznica? konsekwencje wojny poniesie cały świat chociazby w tak prozaicznej sprawie jak podwyzka benzyny I miejmy nadzieję ze przez poparcie dosyć otwarte naszego prezydenta ( na ktorego sam glosowałem )które zostalo wygloszone we wrecz teatralny sposób skończy sie tylko na podwyzkach.Ja osobiscie jestem za zlikwidowaniem tego śmiesznego pana z wąsami ale bez całego pokazu fajerwerków jakimi dysponuje Ameryka Tylko jaka jest gwarancja ze takich oszołomów jak wasacz nieznajdzie sie o wiele wiecej ,Przeciez zawsze na świecie żyje jakiś maniak który sieje ferment i obawiam się że chodżbyśmy się skichali to i tak nie jesteśmy wstanie tego zmienic
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nasluchaliscie sie tych glupot o tym, ze tu chodzi o rope. USA ma tyle wlasnej ropy, ze byloby szczytem glupoty wiklac sie w wojne z tego powodu. moze nie sa to zloza tak duze jak w Iraku, ale calkiem spore. z cala pewnoscia zyskaja na tym firmy amerykanskie jesli USA wojne wygraja, ale na innym polu - na kontraktach na odbudowe kraju. myslicie, ze jakie firmy beda najblizej?
nie jestem za wojna, ale zdania sa sprzeczne. nawet czesc Irakijczykow jest za nia. chyba to jest jedyne wyjscie, aby obalic tego zadufanego w sobie szalenca. nie ufam Amerykanom. jestem pewien, ze cos kreca. ich najwiekszym bledem jest to, ze mieli szanse obalenia saddama podczas Pustynnej Burzy, kiedy Irak byl o rzut beretem, a jednak z niej nie skorzystali pomimo, ze w samym Iraku bylo przygotowywane powstanie. po prostu odwrocili sie dupa. chyba nie bylo wystarczajaco oplacalnego interesu jaki by on nie byl. |
Cytat:
|
A propos ropy, to jej cena zaczyna mnie powoli wqrwiać. Wojna się jeszcze nie zaczęła, a już zaczyna się odczuwać jej (i to najmniejsze) konsekwencje.
|
Cytat:
|
Zagłosowałem ale wątpie że to coś pomoże!
U.S.A chce tylko ropy! Polska nie powinna sie do tego mieszać ... |
Ja jestem pokojowo najstawiony i każdej wojnie mówię NIE.
|
Cytat:
|
Moim zdaniem ta wojna jest zupełnie bez sensu - chodzi o ropę naftową, o wypchnięcie z magazynów US Army amunicji , której magazynowanie jest bardzo kosztowne i o kilka innych rzeczy. A co do decyzji polskich władz a propos agresji na Irak to żygać mi się chce. Najchętniej nasi rządzący by w dupe Bushowi weszli...no comment....
|
Poczekamy zobaczymy - tak to chyba Francja z Anglia w 1939 musiały sobie mówic. Potem zapewne mówiły że to nic nie da.
Skopac wasacza - super pomysły to że przy takiej akcji zginie pare tysiecy niewinnych ludzi to juz niewazne. |
przepraszam...
ale czym Polska ma sie przyłączyć do ataku na Irak ? F-16 nam jeszcze nie przysłali, marynarke mamy po amerykanach ale bez uzbrojenia, żołnierze nasi tylko czekają by z woja wyjść, i kałasznikowy też sie już powoli psują. moim zdaniem wojna pewnie będzie, ale Polska tutaj chyba nie ma nic do powiedzenia, i napewno nie ma jak pomoc, lub tez sie przeciwstawić. no a pozatym irak wisi polsce tyle szmalu że aż głowa boli, jak do nich zaczniemy strzelać to napewno nie zapłacą. no nic, zobaczymy co będzie, jendak nasze wpisi nic w tej sytuacji nie pomogą. shuma02 |
Saddam jest jaki jest .. ale nie żywie do niego urazu :) ale chcialbym JECHAC na wojne :) i zostać US-ARMY soldier
|
Usa chce sie zemscic na Iraq i miesza w to inne panstwa..... Ja jestem przeciwny wojnie, mam nadzieje ze jak wiekszosc...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:09. |