![]() |
Atak na Irak
Jak zapewne wiecie USA przymieża się do ataku na Irak.
Jeżeli nie chcesz aby Polska brała udziału w tej wojnie, przyłącz się do protestu na http://niedlawojny.prv.pl Przeslij tę wiadomość dla wszystkich znajomych !! PS. Sorry za spam ale to chyba mała rzecz biorąc pod uwagę skale problemu |
to nic nie da :(
|
nierozumiem sensu takich akcji :blee: przecierz wiadomo ze to nic nie da :D ^_^ :D
a tak na boku to ja akurat jestem za wojna z irakiem, "wasacza" trzeba obalic bo to psychopata (( jesli tego niezrobimy to juz mozemy budowac schrony i szczepic sie przeciwko broni biologicznej :blee: |
Cytat:
Nie mamy żadnego wpływu na takie decyzje...niestety...:chytry: A ja nie jestem za wojną przciwko Irakowi... przcież to państwo takie jak inne,i dlaczego obywatele tego państwa mają być wplątani w wojne...być zabijani i cierpieć za śmierć swoich dzieci.A tylko dlatego że rządzi nim Dyktator psychopata ,który teroryzuję swój naród...Jestem tylko za obaleniem samego "wąsacza" i nie wplątywanie w to niewinnych niczemu ludzi... |
Maciej popieram Twoje zdanie.
|
Radykalnie przeciwko!! To nie te czasy, kiedy wojna mogla trwac kilka lat... Kurcza wtedy kilka lat, a teraz... teraz walna atomice i po faworach, nikt sie nie bedzie bawil w armaty, bagnety, kalasze i granaty. Wojna =>> smierc :( Wystarczy ze jeden pajac nacisnie czerwony guzik i... bylo sobie zycie. Do czego to doszlo? Mam wrazenie ze jakby kolesie ktorzy odkryli rad wiedzieli do czego te glaby go beda wykorzystywac to by o tym nie szepneli slowka... ale znajac zycie inne jelenie dla slawy rozglosili by te "radosna" wiec po calym swiecie. Ale to jest zalosne :buu:
|
Amerykanskie wojsko niezle placi, przynajmniej chlopaki zarobia sobie troche 8)
|
tylko obalic wasacza bez uzycia syly :blee: bedziemy czekac az sam ustapi albo umrze na starosc ;p
przecierz niewyslemy GROMu zeby skrocil wasa Sadamowi :blee: USA raczej niezrobi takiego numeru jak z rosja (wyscig zbrojen az ZSRR dostalo zadyszki) bo za duzo wojsk juz przewiezli na bliski wschod a poza tym w czym sie scigac - w rakietach z waglikiem i w gazowaniu kurdow ;p :blee: poza tym na swiecie jest jeszcze niejaki Kim_Cos_Tam ktory serwuje swojemu narodowi trawe do jedzenia i kule w leb jak ktos zakwestionuje jej "wysoka wartosc odzywcza" ^_^ nim tez trzeba sie zajac (problem - paro milionowa armia zebrakow ktora ruszy na poludnie zaraz po otwarciu granic):blee: nie ma latwych rozwiazan przecierz w polsce tez wiele osob oddalo zycie abysmy niemieli "Korei polnocnej bis" irak ma ten problem ze sadam stworzyl sobie Orwelowski aparat bezpieczenstwa i tak jakakolwiek opozycja nie ma prawa bytu :( |
Cytat:
|
Cytat:
moze sie stac tak jak u Clancyego ze wlacze w iraqu przejma mulowie z Iranu (ci co czytali "dekret" wiedza jak to sie skonczylo ;) ) moze byc jak u nas ze opozycja (jaka opozycja) bedzie powoli demokratyzowala panstwo :blee: albo teren wezmie pod panowanie jakis szejk i zrobi z Iraqu druga arabie saudyjska :blee: no chyba ze powstanie cos takiego jak w afganistanie tylko ze wtedy turcja bedzie miala problem z kurdami ktorzy moga chciac stworzyc wlasne panstwo :blee: |
Usa chce sie zemscic na Iraq i miesza w to inne panstwa..... Ja jestem przeciwny wojnie, mam nadzieje ze jak wiekszosc...
|
Saddam jest jaki jest .. ale nie żywie do niego urazu :) ale chcialbym JECHAC na wojne :) i zostać US-ARMY soldier
|
przepraszam...
ale czym Polska ma sie przyłączyć do ataku na Irak ? F-16 nam jeszcze nie przysłali, marynarke mamy po amerykanach ale bez uzbrojenia, żołnierze nasi tylko czekają by z woja wyjść, i kałasznikowy też sie już powoli psują. moim zdaniem wojna pewnie będzie, ale Polska tutaj chyba nie ma nic do powiedzenia, i napewno nie ma jak pomoc, lub tez sie przeciwstawić. no a pozatym irak wisi polsce tyle szmalu że aż głowa boli, jak do nich zaczniemy strzelać to napewno nie zapłacą. no nic, zobaczymy co będzie, jendak nasze wpisi nic w tej sytuacji nie pomogą. shuma02 |
Poczekamy zobaczymy - tak to chyba Francja z Anglia w 1939 musiały sobie mówic. Potem zapewne mówiły że to nic nie da.
Skopac wasacza - super pomysły to że przy takiej akcji zginie pare tysiecy niewinnych ludzi to juz niewazne. |
Moim zdaniem ta wojna jest zupełnie bez sensu - chodzi o ropę naftową, o wypchnięcie z magazynów US Army amunicji , której magazynowanie jest bardzo kosztowne i o kilka innych rzeczy. A co do decyzji polskich władz a propos agresji na Irak to żygać mi się chce. Najchętniej nasi rządzący by w dupe Bushowi weszli...no comment....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14. |