![]() |
niskie ceny pamięci RAM
zauważyliście jak ostatnio potaniał RAM?
256 DDR 333MHz - ok.130 zł brutto 512 DDR 333MHZ - ok.270 zł brutto w związku z planowanym zakupem większej ilości chciałem wam prosić o popinię na temat: jak sądzicie czy obecna cena RAM-u jeszcze się zmniejszy czy już zaczenie piąć się do góry ??? |
Lepiej kup teraz bo nie ma na co czekac jak pojdzie w dol to gora z 10 zł. Nie oplaca sie czekac. Liedys tez tak czekalem az ramy stanieja byly po 97 zł a ja czekalem i pozniej poszly w gore i za 110 mosialem kupic. :)
|
Na ceny pamięci ,ma tez wpływ kurs dolara...:chytry:
|
Ja także radzę Ci kupić pamiątki teraz! Jest naprawdę okazja. Sam zamówiłem 512 DDR PC2700 :-) i w poniedziałek powinienem je mieć u siebie:-)
|
Cytat:
|
Re: niskie ceny pamięci RAM
Cytat:
|
Cytat:
jak na wszystko :) nie wiedzialem ze taka tanicha nastala, trzeba bedzie dokupic troszke :) |
Ja wczoraj kupiłem 512 ddr 333 INFINEONA ale w poniedzialek/wtorek mam zamiar wymienić na kingstony bo gryzie sie z moja 256 ddr 333, która jest jednostronna.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
masz całkowitą rację. sprawdziłem. cycuszki tylko z jednej strony.
|
chciałbym przytoczyć wiadomości na temat cen pamięci RAM z serwisu www.twojepc.pl
"Ciężkie czasy dla producentów chipów pamięci Autor: Jasiek | źródło: The Inquirer | 17:25 Ceny układów DDR dla modułów RAM drastycznie spadają. Według Economic Daily News cena 256-bitowych układów DDR spadła w tym tygodniu, w środę aż o 4,1%. Takie zawirowania są bardzo niekorzystne dla producentów. Tanieją nawet chipy SDR, które opuszczają już powoli rynek, dzięki czemu ostatnio ich ceny rosły. Na wieść o prognozach DRAMeXchange o kolejnych nawet 10-15% obniżkach bledną twarze producentów. Dla nas jednak taki obrót spraw jest bardzo korzystny, bo w pierwszych tygodniach marca możemy spodziewać się jeszcze lepszych cen. " zważywszy na powyższe informacje chyba jeszcze zaczekam z kupnem pamiątek DDR |
i kolejny serwis o cenach pamięci
http://www.overclockers-pl.prv.pl/ "Pamięci w dół | Allen | 28.02.2003 @ 20:36:24 Ceny pamięci DDR zjechały ostatnio w dół i to o około 20%! Producenci wierzyli, że i cena będzie stabilna, lecz ceny szły ciągle w dół. Osatnio SDRAMy sprzedawały się względnie, jednak po obniżkach 256MB kości DDR, zostały one - SDRAMy - wyparte przez DDRy. Według DigiTimes i Commercial Times DRAMeXchange zamieża jeszcze obniżyc ceny o 10-15%! w pierwszych tygodniach marca. Nie pozostaje nic innego jak tylko pchać się do serwisów i hurtowni po DDry ;-) " a więc tylko czekać, czekać a potem brać duuuuże ilości RAM-u |
Re: niskie ceny pamięci RAM
Cytat:
|
No a tak pozatym to świat jest piękny!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |