Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Platinum multispeed x48 sux (https://forum.cdrinfo.pl/f2/platinum-multispeed-x48-sux-17724/)

romo20 01.03.2003 00:56

Platinum multispeed x48 sux

witam,
tak dla ciekawosci nagralem film na plytce platinum multispeed z predkoscia x48 no i po nagraniu sprawdzielm nero cd speed.Co sie okazalo ,pierwsze 60 % good ,nastepne 20% zolte a reszta w kratke czerowno zolta (z przewaga czerwnoych pol) .Huh co jest ,podobno te plyty sa takie swietnie a tu nie chca sie nagrac z taka predkoscia ?? Co o ty msadzicie ,ma mtez platinumy ale w pudeklach z szyldem 1x-48x .Na tych mutlispeed troche poszedle mw ceimno z predksocia.Napiszcie swoje dowiadczenia z nagryawneim tych plytek ,dodam jeszcez ze spawarka to teac 52x24x52
Pozdorwienia
Romo

mapsajm 01.03.2003 03:19

a przy niższych prędkościach też to masz?
platiniumy od riteka?
nagrywam na platach i nie mam nic podobnego

Maciej 01.03.2003 07:13

Każda nagrywarka inaczej sobie poradzi ...z nagrywaniem na róznych płytkach ,jedna nagra dobrze a inna troszkę gorzej...szczególnie przy takich duzych szybkościach...;)

romo20 01.03.2003 08:01

Co do tych platinum to poki co nagrywalem tylko moze na nich x4 wiec przy takich predkosciach bledy sie nie pojawiaja.Producenta plyt nie ma na plycie wytloczonego wiec nie wiem .Z innych plyt to nagrywalem najszybciej datexy zielone x40 i w tescie wszsytkie kwadraty byly zielone poza jenynym , ostatnim ktory byl czerwony.Odadam jeszcze ze nagrywalem filmy.A ten czerwony troajakt w testach czesto pojawai mi sie na plytach ,na cd-rw zawszea na cdr to roznie
Pozdro
Romo

kowanski 01.03.2003 08:49

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
Co do tych platinum to poki co nagrywalem tylko moze na nich x4 wiec przy takich predkosciach bledy sie nie pojawiaja.Producenta plyt nie ma na plycie wytloczonego wiec nie wiem .Z innych plyt to nagrywalem najszybciej datexy zielone x40 i w tescie wszsytkie kwadraty byly zielone poza jenynym , ostatnim ktory byl czerwony.Odadam jeszcze ze nagrywalem filmy.A ten czerwony troajakt w testach czesto pojawai mi sie na plytach ,na cd-rw zawszea na cdr to roznie
Pozdro
Romo

Ten czerwony kowadracik na końcu jest jak nagrywasz metodą Track-At-Once, jeśli nagrasz metodą Disc-At-Once to nie będzie czerwonego kwadracika na końcu.

Maciej 01.03.2003 09:10

Cytat:

kowanski napisa***322;(a)
Ten czerwony kowadracik na końcu jest jak nagrywasz metodą Track-At-Once, jeśli nagrasz metodą Disc-At-Once to nie będzie czerwonego kwadracika na końcu.
...ów ten czerwony kwadrciak nie jest żadnym błedem...tak już jest w nagrywaniu TAO ...;)

romo20 01.03.2003 09:39

chyba odwrotnie

yo
cos chyba CI sie pomylilo ,jak kiedys pisalem o tym ostatnim kwadraciku przy nagyrwaniu na cd-rw danych to wtedy pisaliscie mi ze to jest normalne.Ale dane sa nagrywane w formacie disc-at-once(nie da sie tego zmienic wybierajac cd-rom iso) a nie track -at-once.Z tego co mi sie zdaje matoda track at once nie da sie nagrac nic innego niz muzy(audio cd)??
Niezla zagadka

Maciej 01.03.2003 09:45

Re: chyba odwrotnie

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
yo
cos chyba CI sie pomylilo ,jak kiedys pisalem o tym ostatnim kwadraciku przy nagyrwaniu na cd-rw danych to wtedy pisaliscie mi ze to jest normalne.Ale dane sa nagrywane w formacie disc-at-once(nie da sie tego zmienic wybierajac cd-rom iso) a nie track -at-once.Z tego co mi sie zdaje matoda track at once nie da sie nagrac nic innego niz muzy(audio cd)??
Niezla zagadka

To ty się mylisz...jeśli odpowiedzi na twoje pytania nie uczą cię nic nowego...jaki sens wogóle zadawać pytania...oto Twój post:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=17392

romo20 01.03.2003 11:07

sorrka

sorry ,ze tak mieszam ale cos jest nie tak.Przed chwila nagralem na emtecu matrixa ,z predksocai x48 i zeskanowalem.Wszystko good poza ostatnim kwadraciekiem ,czerwonym .To samo mialem na na datexach ,kilka filmow wypalilem x40 tez wszsytko good poza ostatnim okienkiem czerwonym .Skad ten blad ??

lipek16 01.03.2003 11:18

Coś ostatnio Platinumki są nie najlepsze. Kupiłem 50 i 40 było dobrych a 10 poszło do kosza (błędy pod koniec płytki)

JAROmix 01.03.2003 13:27

Zawsze się zastanawiam czemu wszyscy chcą nagrywać 30s szybciej? Przecież nagrywając nie szybciej niż x24 graniczy z cudem zobaczyć jakiekolwiek inne kwadraciki niż zielone. Platinium Multispeed [w Nero dostępne x48] nagrywałem ostatnio z prędkością x32, CD Doctor [Beta] v.1.0.4 po teście: C1-max10 C2-max0. Nero wszystkie zielone.

M.T.C. 01.03.2003 19:15

Ja od dawna używam Platiniumów i jestem z nich zadowolony jeszcze żadnych problemów nie miałem.

Martin_TP 02.03.2003 16:47

Ja moze zacytuje sam siebie z tego tematu.

Ostatnio kupowalem trzykortonie pod 200 sztuk Platinum 700MB 48x zafoliowane. Na ile z pierwsza partia bylo wszystko ok, to z kolejenymi bylo coraz gorzej. Druga miala dziwne zaglebienia od wierzchniej strony nadruku, zas trzecia, jakby to okreslij "niedobory" warstwy odblaskowej-aluminium, gdyz widac pewne miniaturowe ubytki (plytka jest w tym miejscu ze tak powiem lekko przezroczysta). No i w Nero Scandisk pojawiaja sie na swiezo nagranej plycie zolte kwadrciki. Nagrywane na Plextor 4824TA przy 32x, 16x i 8x oraz Yamaha 8824E przy max speed 8x... heh.. Platinium sie pogarsza Czas poczukac innych plyt. Aha.. wszystkie maja ATIP od Riteka.

memorando 02.03.2003 19:13

uśmiejecie się

Nagrywam wszystko razy 40 na cd xdex lub dysan na philipsie pomimo że mam też litka i philips nie jest zakupiony in poland i nero przy testach pokazuje zawsze jednolite zielone tlo ani razu nie mialem dennej czerwieni platinum też tak nagrywalem i też zero czerwieni defragmentuje hdd dwa razy w tyugodniu

kepin 02.03.2003 19:35

Nagrywaj wolniej to bedziesz mial mniej problemow i czerwonych kwadracikow. Po co marnowac plyty jak mozna te nawet kilka dodatkowych minut poczekac. Lepsze to niz palenie jeszcze raz tej samej plyty. A jesli chodzi oczerwony kwadracik na koncu to kilka postow wyzej masz odpowiec.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48.