![]() |
Prosze o szybką pomoc !! - komputer nie chce startowac !
Witam !
Sprawa wyglada tak - uruchamiam dzisiaj kompa na WDC 80Gb na win 2k - komp nie startuje - komunikat ze nie ma folderu w C:\WINNT\SYSTEM32\Config\system. Zainstalowałem winde od zera i teraz chce właczyc kompa i znowu nic !! Co jest grane !! teraz jestem na IBM i win98 ! Kurcze POMOCY !! |
Zainstaluj XP!!!:P :P ^_^ :D ^_^ :D ^_^ :D ^_^ :D :P :P :jezyk: :jezyk:
|
Laser tak jak ci na gg pisąłem - nie xp nie 2k wsadz 98 i wymien tasmy moze one sa winne braku dma
|
Cytat:
To samo moze byc na XP - nie wiadomo co to powoduje instalacja innego systemu to tylko pójście na łatwizne ... Ja chce wiedziec co to powoduje. 98 tylko na drugim awaryjnym dysku / przydał sie dzisiaj / - jestem na 2k podejrzewam ze moge miec jakas dziwna wersje tego systemu musze skołowac inna. |
Re: Prosze o szybką pomoc !! - komputer nie chce startowac !
Cytat:
tylko jak winda ma się włączyć to pisze komunikat ze nie ma folderu w C:\WINNT\SYSTEM32\Config\system. tak ? jeżeli dobrze pamiętam to Ty miałeś jakoś dziwnie pamięci powkładane... różne moduły, tak ? może to przez to ? |
A może masz na pokładzie jakiegoś wiruska?
|
Witam !
Sprawa jest bardzo dziwna !! Jestem jush po 10 instalacji win 2k - i zawsze jak wyłącze kompa to jush on nie wstaje !! Roziłem wszystko usuwanie partycji sprawdzanie ich czy nie ma BB. Podejrzenia moje sa takie - albo mam jakas dziwna wersje win2k albo kabel od hdd albo pamieci - kombinowałem rózne ustawienia i zawsze jest to samo. Wczesniej było ok ton na fat32 - teraz postawilem system na fat32 i boje sie kompa wylaczyc bo boje sie ze znowu dedzie to samo !!! Musze jeszcze skolowac inna wersje 2k ale jest problem bo nikt takowej nie ma !! |
jak chcesz to wyśle ci pocztą polską płytkę tylko podaj adres!!!!! U mnie ta płytka działa super!!!
|
Cytat:
Zainstalowałem SP3 i moja wersje 2k na FACIE 32 i po restarcie działa ale to nic nie znaczy !! Kizio PM.8-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Re: Re: Prosze o szybką pomoc !! - komputer nie chce startowac !
Cytat:
Mam MSI BX Master i WDC 80GB bez dodatkowego kontrolera uzywam tego na plycie - bios mam najnowszy. Mozliwe ze MOBO jest winne ze mi sie na NTFS kaszani ?? |
Napewno nie jest to wina plyty.. bo jak wiesz mam ta sama i wszystko u mnie dziala :)
|
Cytat:
|
Re: Re: Prosze o szybką pomoc !! - komputer nie chce startowac !
Cytat:
Ja nie mam chipu Via i nie instalowalem zadnych drv'ów do systemu wszystko sie ładnie instaluje z 2k ... ale powiedz memorando czy to sie działo na NTFS >>??<< Kurcze mam bardzo nietypowy problem - zobaczymy czy rozwiazanie si znajdzie;) Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |