![]() |
Wielosesyjne AudioCD???
Czy ktoś wie jak dograć audio na płytke tak żeby potem wierza widziała tracki z wszystkich sesji??? THX za odpowiedzi :-)
|
Re: Wielosesyjne AudioCD???
Cytat:
|
Cytat:
Płyta audio może być nagrana za jednym razem jednosesyjne, lub nagrana w trybie wielosesyjnym (CD Extra/Plus) - audio nagrane w pierwszej sesji, dane komputerowe w drugiej. Pozostaje jeszcze tryb Mixed Mode - dane w pierwszej sesji, audio w drugiej - kiedyś należało się wystrzegać tego trybu, ponieważ starsze odtwarzacze próbowały czytać domyślnie zawartość pierwszej sesji (dane)i niekiedy dochodziło do uszkodzenia sprzętu. W chwili obecnej stacjonarne czytniki CD po stwierdzeniu danych w sesji pierwszej, zabierają się do czytania następnej, tej prawidłowej. Niestety jednak w żadnym trybie nie możemy sobie pozwolić na dogrywanie audio, zawsze musi być to jedna sesja. |
Audio można dograć do płyty, ale to nadal będzie jedna sesja.
Kiedyś coś takiego robiłem za pomocą WinOnCD 3.5. Nagrywałem Audio i nie zamykałem płyty i później bez problemu mogłem coś dograć. Oczywiście płyta była widoczna w odtwarzaczu dopiero po zamknięciu. Niestety czasami były trzaski na początku 1 dogrywanego utworu. Pozdrawiam |
Cytat:
Wszelkie kombinacje w poruszonym temacie nie mają sensu, nie uda się stworzyć pełnowartościowej i rasowej płyty audio, gotowej do współpracy ze stacjonarnym odtwarzaczem, nagrywając tracki na raty i nie zamykając sesji czy płyty. |
Cytat:
Pozdrawiam |
Audio są do tego specjalnie przystosowane. ;) Muszą :)
|
Cytat:
|
tylko znajdz mi wierze co czyta CDRW - nieco latwiej ale dalej zonk
|
audio
I wszystko na ten temat;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:16. |