Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Wielosesyjne AudioCD??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/wielosesyjne-audiocd-17771/)

ManDragon 01.03.2003 20:06

Wielosesyjne AudioCD???

Czy ktoś wie jak dograć audio na płytke tak żeby potem wierza widziała tracki z wszystkich sesji??? THX za odpowiedzi :-)

Gorzala 01.03.2003 20:59

Re: Wielosesyjne AudioCD???

Cytat:

ManDragon napisa***322;(a)
Czy ktoś wie jak dograć audio na płytke tak żeby potem wierza widziała tracki z wszystkich sesji??? THX za odpowiedzi :-)
Z tego co słyszałem to ciężko znaleźć wieże, która czyta wielosesyjne CDaudio...

paput2000 03.03.2003 08:34

Cytat:

Nie ma takiej możliwości.
Płyta audio może być nagrana za jednym razem jednosesyjne, lub nagrana w trybie wielosesyjnym (CD Extra/Plus) - audio nagrane w pierwszej sesji, dane komputerowe w drugiej. Pozostaje jeszcze tryb Mixed Mode - dane w pierwszej sesji, audio w drugiej - kiedyś należało się wystrzegać tego trybu, ponieważ starsze odtwarzacze próbowały czytać domyślnie zawartość pierwszej sesji (dane)i niekiedy dochodziło do uszkodzenia sprzętu. W chwili obecnej stacjonarne czytniki CD po stwierdzeniu danych w sesji pierwszej, zabierają się do czytania następnej, tej prawidłowej.
Niestety jednak w żadnym trybie nie możemy sobie pozwolić na dogrywanie audio, zawsze musi być to jedna sesja.

para 03.03.2003 08:59

Audio można dograć do płyty, ale to nadal będzie jedna sesja.
Kiedyś coś takiego robiłem za pomocą WinOnCD 3.5.
Nagrywałem Audio i nie zamykałem płyty i później bez problemu mogłem
coś dograć. Oczywiście płyta była widoczna w odtwarzaczu dopiero po zamknięciu. Niestety czasami były trzaski na początku 1 dogrywanego utworu.

Pozdrawiam

paput2000 03.03.2003 10:38

Cytat:

para napisa***322;(a)
Audio można dograć do płyty, ale to nadal będzie jedna sesja.
Kiedyś coś takiego robiłem za pomocą WinOnCD 3.5.
Nagrywałem Audio i nie zamykałem płyty i później bez problemu mogłem
coś dograć. Oczywiście płyta była widoczna w odtwarzaczu dopiero po zamknięciu. Niestety czasami były trzaski na początku 1 dogrywanego utworu.

Pozdrawiam

To że tak mogłeś zrobić, wynika z faktu iż nagrywałeś w TAO, stąd mogące występować trzaski na początku utworów. Dlatego dla audio najbardziej stosownym jest DAO, a w tym wypadku sesja jak i cała płyta musi być nagrana za jednym pociągnięciem, bez możliwości pozostawienia otwartej sesji.
Wszelkie kombinacje w poruszonym temacie nie mają sensu, nie uda się stworzyć pełnowartościowej i rasowej płyty audio, gotowej do współpracy ze stacjonarnym odtwarzaczem, nagrywając tracki na raty i nie zamykając sesji czy płyty.

para 03.03.2003 10:41

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
To że tak mogłeś zrobić, wynika z faktu iż nagrywałeś w TAO, stąd mogące występować trzaski na początku utworów. Dlatego dla audio najbardziej stosownym jest DAO, a w tym wypadku sesja jak i cała płyta musi być nagrana za jednym pociągnięciem, bez możliwości pozostawienia otwartej sesji.
Wszelkie kombinacje w poruszonym temacie nie mają sensu, nie uda się stworzyć pełnowartościowej i rasowej płyty audio, gotowej do współpracy ze stacjonarnym odtwarzaczem, nagrywając tracki na raty i nie zamykając sesji czy płyty.

Zgadza się, tylko jedno chciałem dodać. Mój znajomy ma stacjonarną nagrywarkę audio - Phillips dwukieszeniowy - i dość często robi sobie składanki z wielu płyt. Mimo trybu TAO NIGDY nie miał trzasków.

Pozdrawiam

Marius_The_Mad 04.03.2003 00:07

Audio są do tego specjalnie przystosowane. ;) Muszą :)

Martin_TP 04.03.2003 00:25

Cytat:

Yamaha F1 + plyta CDRW + opcja w Nero: edycja plyty cdrw audio :)

CrazyLucas 04.03.2003 04:05

tylko znajdz mi wierze co czyta CDRW - nieco latwiej ale dalej zonk

zorg 04.03.2003 04:24

audio

I wszystko na ten temat;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:16.