Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem chyba z directem 9.0 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-chyba-directem-9-0-a-17780/)

WhiteMan 02.03.2003 19:28

Udalo mi sie sciagac program do uninstalacji dir 9.0!! mam nadzieje ze sie uda!!!!!

WhiteMan 02.03.2003 19:25

Wlasnie zabawa z driverami nic nie daje!!! Sterowniki nowe zainstalowalem i nic!! Gra mi sie wiesz w misji cia!!Pokazuje sie informacje o misji w CiA! i kom sie wiesz! sciaganlem nawet nowego patcha 1:1I i nic! nie wiem co robic a gra mi sie podoba

shyja 02.03.2003 15:50

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
u mnie WinXP + DX9 + GF2MX + Splinter Cell = No Problem :spoko:
wiec chyba to nie wina DX'a

pokombinuj ze stremi do Radka ;)

Readme z SC:

u mnie tak samo :)

Y@nkee_PL 02.03.2003 14:58

u mnie WinXP + DX9 + GF2MX + Splinter Cell = No Problem :spoko:
wiec chyba to nie wina DX'a

pokombinuj ze stremi do Radka ;)

Readme z SC:
Cytat:

For the ATI Radeon, recommend the Catalyst 2.5 (6218 for 2000/XP) or better.

WhiteMan 02.03.2003 11:42

I wielka prosba opisz to jak to sie robi!! z gory thx

WhiteMan 02.03.2003 11:41

O bardzo proszo oto mail WhiteManroll@wp.pl

djc 02.03.2003 11:08

A pliki jeśli możesz to mnie też podrzuć na e-maila djc@poczta.fm
Nigdy nie wiadomo, kiedy coś takiego się przyda!

djc 02.03.2003 11:02

Cytat:

woitas napisa***322;(a)
mozna wywalic dx9 z WinXP. moge ci rzucic pliki na maila. wymagana jest jedynie plyta instalacyjna WinXP.
To może opisałbyś również jak to się robi na forum. Też jestem ciekawy na przyszłość, jak pozbyć się directX 9.

woitas 02.03.2003 10:58

Cytat:

djc napisa***322;(a)
Niestety, jedyny pewny sposób downgrade'u directX, to ponowna instalacja systemu. W przypadku starszych wersji była możliwa deisntalacja poprzez wykasowanie odpowiednich plików i wpisów w rejestrze (było to opisane chyba w PC World Komputer, tylko, że w numerze sprzed paru lat, być może jest to gdzieś jeszcze dostępne na ich stronie, dotyczy to win 98), ale to może nie poskutkować w stosunku do wersji 9, gdyż zbyt dużo ona zmienia.
Zainstalowanie starszej wersji na nowszą, też może niewiele pomóc, możesz zamieszać w systemie, że będzie niestabilnie pracował, o ile w ogóle będzie poprawnie działał i o ile starszy directX będzie się chciał zainstalować. Wydaje mi się, że instalator może nie chcieć się uruchomić po wykryciu nowszej wersji.
A po co instalowałeś directX 9, przecież chyba nie ma jeszcze gier wykorzystujących go. Żeby był sens z jego instalacji to muszą być również programy (gry) wykorzystujący go, sama karta graficzna obsługująca go to nie wszystko.
To ja tyle, może ktoś inny na forum będzie wiedział coś więcej w tym temacie.

mozna wywalic dx9 z WinXP. moge ci rzucic pliki na maila. wymagana jest jedynie plyta instalacyjna WinXP.

djc 02.03.2003 10:33

W dziale CDr Forum zauważyłem, że jest dyskusja na ten temat, tam spróbuj znaleźć pomoc.

djc 02.03.2003 10:28

Niestety, jedyny pewny sposób downgrade'u directX, to ponowna instalacja systemu. W przypadku starszych wersji była możliwa deisntalacja poprzez wykasowanie odpowiednich plików i wpisów w rejestrze (było to opisane chyba w PC World Komputer, tylko, że w numerze sprzed paru lat, być może jest to gdzieś jeszcze dostępne na ich stronie, dotyczy to win 98), ale to może nie poskutkować w stosunku do wersji 9, gdyż zbyt dużo ona zmienia.
Zainstalowanie starszej wersji na nowszą, też może niewiele pomóc, możesz zamieszać w systemie, że będzie niestabilnie pracował, o ile w ogóle będzie poprawnie działał i o ile starszy directX będzie się chciał zainstalować. Wydaje mi się, że instalator może nie chcieć się uruchomić po wykryciu nowszej wersji.
A po co instalowałeś directX 9, przecież chyba nie ma jeszcze gier wykorzystujących go. Żeby był sens z jego instalacji to muszą być również programy (gry) wykorzystujący go, sama karta graficzna obsługująca go to nie wszystko.
To ja tyle, może ktoś inny na forum będzie wiedział coś więcej w tym temacie.

WhiteMan 02.03.2003 10:05

Problem chyba z directem 9.0

Sciagnalem sobie gre Tom Clancy's Splinter cell ale przy starcie gry sie zawiesza! A czytalem ze moze to byc wina directa 9.0!A moja karta to radeon 9700 pro saphire!!Czy to moze byc wina directa?Nowego patcha poprawiajacego gre mam!A jesli to wina directa to jak go zamienic na wczesniejszego?poprostu zainstalowac directa 8.1 na 9.0?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47.