Cytat:
kizio napisa***322;(a)
Mam GTA 3 PL i system Windows XP PRO CORP PL. Kiedy zaczynam grę i robie gwałtowne skręty samochodem mam "klatkowanie" i trwa to jakąś sekundę potem czasami w trakcie gry! Jak się pozbyć tego klatkowania??? Mój sprzęt to: GF 4 MX 440 64 DDR TV-OUT(DX 9 + Dętki 43.00), Athlon XP 1800+, 256 MB DDR!!! Dodam tylko że jak miałem win 2k to nie było klatkowania!!!!
Pomocy!!!!!!!
|
ehhh czlowieku, chcialbym miec tylko taki problem z ta gra. Ja pomimo bardzo porownywalnego z Twoim sprzetu (troche lepszy procesor i ciut gorsza karta graficzna) nie moge w te gre gra zupelnie. Tak sie zacina w kazdej mozliwej rozdzielczosci, ze szkoda nerwow na jakiekolwiek proby gry. A co najgorsze kiedys chodzilo mi to plynnie nawet w 1024*768/32bity. Nie mam zielonego pojecia, co moze byc tego przyczyna, ale powiem Ci, czego juz probowalem.
Po pierwsze instalowalem najrozniejsze sterowniki. Od najwczesniejszych detonatorow Nvidii (lacznie z tym, ktore mialem na plytce), poprzez kolejne powiedzmy srednie do najnowszych, inne nieoficjalne sterowniki, sterowniki Omega i jeszcze wiele innych, ktore mi wpadly w rece.
Teraz rowniez mam Directa 9, ale probowalem rowniez na 8.1 i nic to nie zmienilo.
Probowalem z roznymi driverami do karty muzycznej i nic, chociaz musze przyznac, ze przy roznych usawieniach byly pewne zmiany na lepsze (ale zdecydowanie niewystarczajace) - podejzewam, chociaz na razie nie mam na to zadnych dowodow, ze jest to w jakis sposob zwiazane wlasnie z karta muzyczna.
No i probowalem na roznych systemach, od 98SE, przez ME po XP Home i teraz XP Pro. Zadnej poprawy.
Instalowalem rowniez patche przyspieszajace gre, rowniez bez efektu.
Takze zycze powodzenia i mam prosbe, jesli uda Ci sie cokolwiek zrobic daj mi znac, co pomoglo. Ja juz chwilowo sie poddalem. Jak bede mial troche czasu, to pobawie sie jeszcze kwestia karty muzycznej, ale juz nawet nie mam nadziej, ze to cokolwiek pomoze :(