problem ze zmieniającymi się ikonami
Mam taki fajny problem z Windows: po jakimś czasie pracy pulpit się odświeża sam z siebie i wszystkie ikony się mieszają i mam np. plik txt z ikonką internet explorera:). Po restarcie wszystko wraca do normy i nie ma żadnych poważnych konsekwencji, ale po jakimś czasie pracy robi się to denerwujące. Czy ktoś kiedyś spotkał się z czymś takim, albo chociaż wie jakie pliki/klucze rejestru/cokolwiek odpowiadają za to wszystko, albo zna jakieś programy robiące z tym porządek, no nie wiem, cokolwiek powiedzcie, bo nie lubię mieć Outlooka z ikonką kosza:). Zaznaczam, że jestem modemowcem i raczej nie wpadam na jakieś podejrzane stronki, więc wirus odpada, w poczcie również, bo listy w html czytam w postaci zwykłego tekstu, a ewentualne załączniki pochodzą z zaufanych źródeł. Zresztą skanowałem kompa demem Panda Antivirus i znalazł u mnie tylko 3 wirusy: pliki DivXa i plik dll windowsa, który z tego co wyczytałem siedzi u mnie już ponad pół roku, a problem pojawił się z tydzień temu. Chyba, że ten wredny Divix coś kręci:). Po prostu coś musiało się (znowu) pomieszać.
|