![]() |
Partycja ~4.5GB na NTFS - czy nie za mała >>??<<
Witam !
Jak zapewne wiecie mam dziwny problem ze znikaniem systemu z partycji systemowej która jest na NTFS'ie. Przyszło mi na mysl ze moze jest to zwiazane z wielkoscia partycji / mam systemowa 4.5 GB moze to na NTFS za mało ?? Czy moze to byc przyczyna problemu ?? Czy NTFS ma jakies szczególne wymagania co do wielkosci partycji / teoretycznie potrafi obsłuzyc partycje od 7MB do 32TB ale jak to jest w praktyce ?? Pozdrwiam ! |
U mnie partycja systemowa, tez na NTFS ma 4 GB i nie mam z nia problemow.
Pozdrawiam |
Re: Partycja ~4.5GB na NTFS - czy nie za mała >>??<<
Cytat:
|
Partycja systemowa dla winXP powinna mieć conajmniej 8GB. Ja osobiście mam 14GB (do tej wartości doszedłem z praktyki) dla dysku tzw. 60GB.
Dla 2k (chyba dalej się w nim lubujesz) może być odpowiednio mniejsza. Czy przypadkiem znikanie Ci plików nie ma zawiązku z cachem? Mam na myśli RAM a raczej jego zbyt agreywne ustawienie? 8) |
Witam !
Moment ... Bo nie za bardzo chyba wyjasniłem o co chodzi. Instaluje sobie windows 2k na partycje systemowa o pojemnosc 4.5gb na NTFS'ie. Komputer nie byl przetaktowywany nic nie jest krecone - zadnych cudów ! I jak zainstaluje ten win 2k to moge go norlmalnie uzywac restartowac i wszytsko jest ok !! Dopiero jak wylacze kompa i próbuje go uruchomic ponownie to system sie nie ładuje - tutaj jest o tym cały mój topic http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=17760 a tutaj drugi u "Mastahów" - http://infojama.pl/forum/viewtopic.php?t=8226 Na FAT32 jest wszystko ok !! - podejrzenia padły na walnieta płytke instalacyjna / konkretnie pliki odpowiedzialne ze NTFS - ntfs.sys / albo za mała partycja systemowa i sie NTFS "gubi" i nie odnajduje pliku na dysku - notabene plik jest tam gdzie powinien byc ale madry windows nie znajduje go,,, ok to tyle, PozdrawiaM ! |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |