Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak podłączyć to ustrojstwo ?! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-podlaczyc-ustrojstwo-17872/)

CrazyLucas 04.03.2003 22:15

dodatkowy kontroler ATA 100 - wszystkie napedy na master na osobnych tasmach (hdd na kontroleze, optyka na mobo) i wydajnosc kompa o 10-15% do góry

matteo 04.03.2003 10:31

Cytat:

RiT2 napisa***322;(a)
No Matteo przeczytales posty Macieja i Patrixa??? Przy zapchanych kanalach IDE nie ma alternatywy, chyba, ze ALTERNATYWY...4!!!!
Ano taka prawda, smutna prawda ... jeszcze mam za krótkie taśmy ATA i nie mogę spiąć Barracudy z Szajsungiem :buu:

Grrrrr ...

RiT2 03.03.2003 23:10

No Matteo przeczytales posty Macieja i Patrixa??? Przy zapchanych kanalach IDE nie ma alternatywy, chyba, ze ALTERNATYWY...4!!!!

andrzejj9 03.03.2003 22:13

Cytat:

matteo napisa***322;(a)
Czyli Barracuda i Kieszeń nie może pracować jednocześnie ???
Tak samo w przypadku dvd i cdrw ... a jak będę chciał przegrywać "on the fly" :buu:

to dasz na przegrywanie i niczym sie nie przejmuj. Ja tak robie i wszystko ladnie dziala :)

Patrix 03.03.2003 21:28

hmm
a ja mam 2 HDD, za jakiś czas dojdzie 3 HDD 8)
jeszcze 2 cdromy i 1 nagrywarke
i oczywiście kontroler ATA100.

I wszystko śmiga ;)

Maciej 03.03.2003 21:10

Kontroler IDE PCI...do 100zł...;)
Myślę że w twoim przypadku dodatkowy kontroler rozwiąże wszelkie problemy ...;) i nie będziesz miał kłopotów z nagrywaniem "w locie"
i wykorzystasz w pełni moźliwości każdego z napędów...;)

...........................:)

matteo 03.03.2003 20:27

Cytat:

RiT2 napisa***322;(a)
Matteo, nie wyglupiaj sie!!! Kup sobie dodatkowy kontroler i nie placz, ze nie masz kasy, bo po Twoim profilu tego nie widac. A problem bedzie rozwiazany raz na jutro. Jutro wymyslisz nowy!!!^_^
Po moim profilu ???
No nie żartuj, to nie jest sprzęcik pierwsza klasa, a kasę mam - ale nie na kontroler, poniewaz mam inne wydatki ;)
W związku z tym, jak zwykle szukam alternatywnego rozwiązania ^_^

P.S. Orientuje się ktoś może ile teraz kosztuje kontroler (tak do wiadomości mi potrzebne - i tak podlacze dyski na I i napędy na II!) :jezyk:

RiT2 03.03.2003 20:15

Matteo, nie wyglupiaj sie!!! Kup sobie dodatkowy kontroler i nie placz, ze nie masz kasy, bo po Twoim profilu tego nie widac. A problem bedzie rozwiazany raz na jutro. Jutro wymyslisz nowy!!!^_^

esem 03.03.2003 19:47

Cytat:

Martin_TP napisa***322;(a)
Primiary Master - HDD Barracuda IV 80GB
Primiary Slave - HDD Szajsung 4GB ( jak nie urzywasz wyjmij kieszen, nie bedzie spowalniac BIV )

Secondary Master - DVD LiteOn x16
Secondary Slave - CDRW LiteOn x40

Jest to jedyna prawidłowa odpowiedź. 8)

pali 03.03.2003 19:17

FireWire

Cytat:

Goodson napisa***322;(a)
Ja proponuje dyski na jednym a Liteon'y na drugim chyba ze dokupisz "FireWire" czy jakos tam.... ;p ;p ;p ;p
A co ma do tego FireWire?!

FireWire to osobny interfejs, rzeczywiście szybki i niezależny, ale nie tylko trzeba mieć kontroler, także i urządzenie podłączane musi mieć taki interfejs.

tomgoo 03.03.2003 18:56

Natmiast ja polecam zaznajomić się z tym artykułem.

Pawel_k 03.03.2003 18:50

Cytat:

matteo napisa***322;(a)
teoretycznie nie ale jak bedziesz zgrywal z jedego na drugi to beda pracowac bez przerwy na przemian przesylajac informacje kanalem IDE
Cytat:

matteo napisa***322;(a)
Tak samo w przypadku dvd i cdrw ... a jak będę chciał przegrywać "on the fly" :buu:
nagrywanie w locie na dvd i spawarce na jednej tasmie wychodzi bezproblemowo o ile masz szybki procek dobra plyte i program robi odpowiedni bufor na dysku :)
prosciej jest niewypalac max predkoscia w nagrywaniu w locie - 20x w zupelnosci wystarcza :)

matteo 03.03.2003 18:30

Cytat:

remix napisa***322;(a)
zgadzam sie... dwa dyski razem i napedy razem
nie ma znaczenia czy master czy slave byle by nie pracowaly jednoczesnie.

Remix 03.03.2003 18:20

Witam!

zgadzam sie... dwa dyski razem i napedy razem

nie ma znaczenia czy master czy slave byle by nie pracowaly jednoczesnie.

dziwie sie ze nie znalazles tego w wyszulkiwarce bo ten temat byl 100 razy walkowany a poza tym jest taki artykul na cdrinfo.pl w dziale FAQ (chyba)

Laser 03.03.2003 18:10

Cytat:

matteo napisa***322;(a)
A to 4GB zauważalnie spowolni Barrcude ???
CDRW na slave, pierwsze słysze ... ;p

Witam !

To podepnij spawarke na MASTER - a DVD na slave / ja nie odczuwam róznicy miedzy takim podłaczeniem.

Co do hdd - przekonasz sie w praktyce - tak to mozemy sobie gdybac /

To podłaczenie jest najkorzystniejsze.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.