![]() |
dodatkowy kontroler ATA 100 - wszystkie napedy na master na osobnych tasmach (hdd na kontroleze, optyka na mobo) i wydajnosc kompa o 10-15% do góry
|
Cytat:
Grrrrr ... |
No Matteo przeczytales posty Macieja i Patrixa??? Przy zapchanych kanalach IDE nie ma alternatywy, chyba, ze ALTERNATYWY...4!!!!
|
Cytat:
|
hmm
a ja mam 2 HDD, za jakiś czas dojdzie 3 HDD 8) jeszcze 2 cdromy i 1 nagrywarke i oczywiście kontroler ATA100. I wszystko śmiga ;) |
Kontroler IDE PCI...do 100zł...;)
Myślę że w twoim przypadku dodatkowy kontroler rozwiąże wszelkie problemy ...;) i nie będziesz miał kłopotów z nagrywaniem "w locie" i wykorzystasz w pełni moźliwości każdego z napędów...;) ...........................:) |
Cytat:
No nie żartuj, to nie jest sprzęcik pierwsza klasa, a kasę mam - ale nie na kontroler, poniewaz mam inne wydatki ;) W związku z tym, jak zwykle szukam alternatywnego rozwiązania ^_^ P.S. Orientuje się ktoś może ile teraz kosztuje kontroler (tak do wiadomości mi potrzebne - i tak podlacze dyski na I i napędy na II!) :jezyk: |
Matteo, nie wyglupiaj sie!!! Kup sobie dodatkowy kontroler i nie placz, ze nie masz kasy, bo po Twoim profilu tego nie widac. A problem bedzie rozwiazany raz na jutro. Jutro wymyslisz nowy!!!^_^
|
Cytat:
|
FireWire
Cytat:
FireWire to osobny interfejs, rzeczywiście szybki i niezależny, ale nie tylko trzeba mieć kontroler, także i urządzenie podłączane musi mieć taki interfejs. |
Natmiast ja polecam zaznajomić się z tym artykułem.
|
Cytat:
Cytat:
prosciej jest niewypalac max predkoscia w nagrywaniu w locie - 20x w zupelnosci wystarcza :) |
Cytat:
Tak samo w przypadku dvd i cdrw ... a jak będę chciał przegrywać "on the fly" :buu: |
Witam!
zgadzam sie... dwa dyski razem i napedy razem nie ma znaczenia czy master czy slave byle by nie pracowaly jednoczesnie. dziwie sie ze nie znalazles tego w wyszulkiwarce bo ten temat byl 100 razy walkowany a poza tym jest taki artykul na cdrinfo.pl w dziale FAQ (chyba) |
Cytat:
To podepnij spawarke na MASTER - a DVD na slave / ja nie odczuwam róznicy miedzy takim podłaczeniem. Co do hdd - przekonasz sie w praktyce - tak to mozemy sobie gdybac / To podłaczenie jest najkorzystniejsze. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42. |