![]() |
Teac Cd-w58e
Witam
Przeinstalowałem system na XP no i zaczęło się. Nie wiem czy to jest wina nagrywarki ale wszystko na to wskazuje. Podczas zrzucania czego kolwiek z płyty na twardy dysk wyskakuje mi niebieska plansza z błędem albo wogóle restartuje się komputer. Czy są jakieś sterowniki do tej nagrywarki bo nigdzie nie mogę czegos takiego znaleść. Nie maiłem przedtem takiego problemu tylko z tego co wyczytałem o nagrywarce to jest możliwy zapis cd-text a u mnie nie było, no i teraz tym bardziej nie ma. Jeżeli ktoś może mi pomóc to proszę. Pozdrawiam |
Z treści postu wynika, że tylko system XP sprawia problemy... Spróbuj zainstalować nowe ASPI. Więcej informacji nt ASPI znajdziesz tu:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php Natomiast same stery są w downloadzie www.cdrinfo.pl Powinno pomóc. |
No i sprawdź taśmy łączące płytę główną z nagrywarką.
|
sprawdź dma. zainstaluj nowe aspi. o taśmach już Nol wspomniał. czy nagrywara jest sama na taśmie? sterowniki, jakie masz są jedynymi dostępnymi. nie wypuszczono nowej wersji, bo te są poprostu DOBRE. wina leży więc gdzieś powyżej.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:28. |