Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Kupić... nie kupić? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/kupic-nie-kupic-17892/)

legolas 03.03.2003 18:38

Kupić... nie kupić?

Chcę kupić Yamahe F1, ale piszą, że ma problemy z zabezpieczonymi płytami.
Używać jej będę do domowych "kopii bezpieczeństwa".
Czy te zabezpieczenia można przeskoczyć programowo?
Jest to moja pierwsza nagrywarka i ten temat jest mi zupełnie obcy wiec proszę o poradę fachowców.

esem 03.03.2003 18:45

Wszystko masz na stronie głównej. Decyzję podejmij sam.
Zaraz zlecą się sępy marki LiteOn, LG i innych i będą przekonywać Ciebie o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia. 8)

Majordomus 03.03.2003 18:52

Jezeli masz jeszcze mozliwosc, kupuj bez zastanowienia.
Yamaha wycofala sie z produkcji napedow optycznych i mozesz miec trudnosci z jej dostaniem. Gwarancja i serwis leca normalnie.

Ps: raczej trudno porownywac Yamahe F1 z LiteOnem czy LG.
Przewaga japonczyka nad reszta swiata jest oczywista.

Martin_TP 03.03.2003 18:59

Cytat:

Majordomus napisa***322;(a)

Niom. Yamaha to nie ta klasa sprzetu co LG czy LiteON... ona jest wyzszej jakosci! Jak mozesz jeszcze gdzies kupic ta nagrywarke to bierz.

pali 03.03.2003 19:06

Re: Kupić... nie kupić?

Cytat:

legolas napisa***322;(a)
Chcę kupić Yamahe F1, ale piszą, że ma problemy z zabezpieczonymi płytami.
Używać jej będę do domowych "kopii bezpieczeństwa".
Czy te zabezpieczenia można przeskoczyć programowo?

Zabezpieczenie SafeDisk >2.51 jest problemem, ale pokonasz je programowo (CloneCD), tylko będzie to dłużej trwało niż w przypadku innych (niektórych) modeli. Ja nie próbowałem - nie mam takiej płyty ,ale słyszałem że mozna. Poza tym - niedługo pojawią sie i tak nowe SafeDiski i jeszcze inne pomysły - nie znajdziesz jednego sprzetu, który pokona je wszystkie.

A z tym, że nie można już nigdzie kupić - prawda... Ja wiem, gdzie mają 2 egzemplarze, ale wersja UltraSCSI (drogie jak cholera) - jak bedziesz chciał, napisz.

Maciej 03.03.2003 19:12

Kupuj i nie zastanawiaj się więcej...:cisza:
Yamaha F1 ...ehhhhh ;) ;) ;)

pali 03.03.2003 19:13

Cytat:

Majordomus napisa***322;(a)

Mam wersję wewnętrzna i nie mogę dojrzeć dokładnie, ale chyba Made in Malaysia :). No, ale to normalne w dzisiejszych czasach.

pali 03.03.2003 19:22

Aha, no i oczywiście ja też polecam F1, mam od niedawna, ale myślę, że to dobry sprzęt.

Tylko jak nie dostaniesz albo coś innego się przytrafi, to bądź spokojny - ja mam również LG i to w dodatku Combo obśmiane i uważam, że to bardzo dobry sprzęt. Ma wadę, ale jest to wada opisana w specyfikacji technicznej, przed zakupem można się o niej dowiedzieć(PIO). Za to nagra ta nigdy nie sprawiła mi żadnej przykrej niespodzianki.

Za to F1, hmmm... Czasami ,,bez potrzeby'' przy odczycie rozpędza płytę na max i przez 5 minut tak kręci, aż jej się znudzi. Miałem też problem z nagraniem cd-rw 185mb. Nagrała go niby, wszystko poszło (Nero), a potem się okazało, że nic nie nagrała i potem jeszcze kasować 2 razy go nie chciała. LG poradził sobie....

zorg 03.03.2003 19:37

Yamaha crw 1f

Miałem też problem z nagraniem cd-rw 185mb. Nagrała go niby, wszystko poszło (Nero), a potem się okazało, że nic nie nagrała i potem jeszcze kasować 2 razy go nie chciała. LG poradził sobie.... [/B][/QUOTE]

Mysle ze to wina twojego compa , bo uzywam te maszynke od kiedy miala swa premiere i nigdy czegos takiego nie zauwazylem.

Smialo mozna ja polacac,tym bardziej ze od chwili premiery cena jej spadla o 40% ! wiec za taka cene nie ma co sie zastanawiac

pali 03.03.2003 19:55

Re: Yamaha crw 1f

[QUOTE]zorg napisa***322;(a)
Cytat:

Mysle ze to wina twojego compa , bo uzywam te maszynke od kiedy miala swa premiere i nigdy czegos takiego nie zauwazylem.

Co niby z moim kompem?

Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, ja nie mówię, że w F1 jest jakiś błąd czy coś.

andrzejj9 03.03.2003 21:14

A widzieliscie promocje prenumeraty w najnowszym PcWorldComputer? Jesli zamowi sie roczna prenumerate (okolo 160zl), mozna skorzystac z promocji i zamowic nagrywarke YAMAHA F1 (BOX) w cenie 350zl!. Musze przyznac, ze jest to dosc interesujace. Gdybym tylko regularnie czytal te gazete to kto wie, moze byc sie skusil.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07.