Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   princo i esperanza (https://forum.cdrinfo.pl/f15/princo-esperanza-17902/)

miles 08.03.2003 09:00

Ja miałem ten problem Toshibą i nie wiedziałem co zrobić to poprostu sie jej pozbyłem. Mam Sony i na tym samym systemie i działa wszystko wporządku ,czasem coś sie zjara ale to płyta. Ostanio nie polecam Princo poniweważ za dużo jest nagrany do połowy w nero

nacki 05.03.2003 19:24

Cytat:

domi1971 napisa***322;(a)
dzieki
alkohol tez nagrywa dvd ??nawet nie wiedziałem,dvd2one musze czesto robic bo mam kupe filmow orginałow a one jak sam wiesz duzo zajmują, te filmy cco mowiłem ze na koncu u mnie w philipsie stacjonarnym sie scinaja u kolesi na lg,pioneer i jakis tam jeszcze nic ida jak trza , moze moje dvd cos zaczeło nawalac,juz sam nic nie rozumiem.
a co do nagrywania to ja przewaznie zgrywam dvddecrypterem jesli płyta zajmouje mniej niz 4,7 i przewalam do nero i jazda,ale alkohol ? nie wiedziałem

Alkohol nagrywa ale kopię 1:1 z obrazu płytki myślę że lepiej niż nero ale to moja opinia.
Co do stacjonarnych DVD też musiałem zrobić zmiankę Thompsona na Sony stare nie chciało czytać mi kopii zrobionych dvdxcopy. Przyznam że to mnie zabolało!!!! Tak jak mówiłeś większość filmów zajmuje troszkę więcej niż 4,7GB
Mam nadzieję że wszystko pójdzie u Ciebie gładko i Twoje problemy się skończą.
powodzonka

Luzaczek 05.03.2003 19:16

Wyszla nowa wersja nero 5.5.10.15a. Podobno w 15 byl jakis blad i konflikt. Ta "a" przeznaczona jest dla uzytkownikow W9x i ME. Az sie zdziwilem, bo u mnie 15 dziala dobrze, a mam 98.

domi1971 05.03.2003 19:12

dzieki
alkohol tez nagrywa dvd ??nawet nie wiedziałem,dvd2one musze czesto robic bo mam kupe filmow orginałow a one jak sam wiesz duzo zajmują, te filmy cco mowiłem ze na koncu u mnie w philipsie stacjonarnym sie scinaja u kolesi na lg,pioneer i jakis tam jeszcze nic ida jak trza , moze moje dvd cos zaczeło nawalac,juz sam nic nie rozumiem.
a co do nagrywania to ja przewaznie zgrywam dvddecrypterem jesli płyta zajmouje mniej niz 4,7 i przewalam do nero i jazda,ale alkohol ? nie wiedziałem

nacki 05.03.2003 16:20

Cytat:

ale po nagraniu dvdxcopy wszystko gra i o co tu chodzi???
Bardzo dziwny przypadek może Ci podpowiem czym ja to robię
Alcohol do kopii 1:1
Nero do VOB-ów, ewentualnie zgrywania z dysku po kompresji, itp
Dvdxcopy wiadomo
dvddecrypter
dvd2one sporadycznie

jak narazie wszystko chodzi bez zarzutu dziennie wypalam ok 10-12szt esperanzy

domi1971 05.03.2003 16:13

ale po nagraniu dvdxcopy wszystko gra i o co tu chodzi???

nacki 05.03.2003 15:23

Cytat:

CO PRAWDA REINSTALKI SYSTEMU NIE ROBIŁEM .A TEZ NAGRYWAŁES NA PINEER105 ??
Tak mam właśnie Pionka 105

domi1971 05.03.2003 10:50

nasmieszniejsze jest teraz to ze na grałem płyte (tą samą ktora w nero sie zacinała )nie nero tylko dvdxcopy i wszystko gra. ale nero jet git i musi byc jakies rozwiazanie

domi1971 05.03.2003 10:42

dyski mam na 1 kontrolerze,dvd rom mam na kontroleze ida ,nagrywarke dvd mam na osobnej tasmie razem z nagrywarka cdrw
ale wczesniej paliłem normalnie
a co do aspi to w nero info mam nero aspi pasek zielony ,system aspi pasek zółty ,za bardzo nie weim o co chodzi

Luzaczek 05.03.2003 10:31

Cytat:

nacki napisa***322;(a)
Miałem podobny problem. Zaraz po zakupie nagrywarki i jej zamontowaniu, oczywiście nagraniu kilku płytek, okazało się że wszystkie cięły się na ok 35-38 minucie. Też nie bardzo wiedziałem o co chodzi. Po reinstalacji systemu problem zginął.
Niewiem czy u Ciebie nie należało by tego spróbować, o ile wcześniej tego nie robiłeś.

Apropos reinstalacji... Jesli chcesz sie w to pobawic, to dobrze jest, jakbys na 1 kontrolerze mial tylko hdd, na drugim nagrywarke. Jesli masz dvd-rom - wywal. Sprawdz aspi, wzglednie sciagnij nowe (ja mam v. 4,7), w nero sprawdz w infotool/aspi czy jest zielone, a nie przypadkiem, ze corrupted na czerwono. To tez moze pomoc. Jesli masz DVD RW - sprawdzaj na niej, jesli nie - polecam zakup, ale tylko firmowki i bardzo dobrej - w ten sposob nie bedziesz podosil kosztow zmarnowanych plyt. Najpierw doprowadz do stanu, by RW dzialalo, potem sie pobawisz w DVD-R. Jesli RW dziala, R nie - oczywiscie plyta. Jesli obie do bani, faktycznie moze byc problem z systemem.

domi1971 05.03.2003 10:30

nie wiem czy to pomoze wczesniej nagrywałem na datawrite 50szt super nowa partia paliły sie , juz mnie łeb boli od tego

domi1971 05.03.2003 10:28

CO PRAWDA REINSTALKI SYSTEMU NIE ROBIŁEM .A TEZ NAGRYWAŁES NA PINEER105 ??

nacki 05.03.2003 10:26

Cytat:

A JA MAM TAKI PROBLEM MAM TEGO PIONEERA 105 JAK JUZ MOWIŁEM ,ZAKUPIŁEM TERAZ NA PROBE PRINCO X2 I ESPERANZE X2 NAGRAŁEM JE W NERO ,JEDNE Z DYSKU ,INNE PŁYTA PŁYTA I PRAWIE WSZYSTKIE POD KONIEC FILMU SIE ZACINAJĄ NIC JUZ Z TEGO NIE ROZUMIEM?
O CO TU CHODZI??

Miałem podobny problem. Zaraz po zakupie nagrywarki i jej zamontowaniu, oczywiście nagraniu kilku płytek, okazało się że wszystkie cięły się na ok 35-38 minucie. Też nie bardzo wiedziałem o co chodzi. Po reinstalacji systemu problem zginął.
Niewiem czy u Ciebie nie należało by tego spróbować, o ile wcześniej tego nie robiłeś.

Luzaczek 05.03.2003 10:25

Ze princo sie zacina - rozumiem. Ze esperanza - to juz mniej, bo u mnie dziala dobrze. ALE! Obie maja bardzo podobna powierzchnie. Swego czasu bylo tak w cdr, ze zlote sie dobrze palily, niebieskie gorzej, zielone itp itd. Moze sprobuj innego koloru? Zielonkawe sa mediasonic - na razie najlepsze plyty jakie spotkalem. W tym tygodniu mam dostac do testowania jakies 10 gatunkow po 3 szt. kazdego rodzaju, wiec moze bede wiedzial cos wiecej...

domi1971 05.03.2003 10:12

A JA MAM TAKI PROBLEM MAM TEGO PIONEERA 105 JAK JUZ MOWIŁEM ,ZAKUPIŁEM TERAZ NA PROBE PRINCO X2 I ESPERANZE X2 NAGRAŁEM JE W NERO ,JEDNE Z DYSKU ,INNE PŁYTA PŁYTA I PRAWIE WSZYSTKIE POD KONIEC FILMU SIE ZACINAJĄ NIC JUZ Z TEGO NIE ROZUMIEM?
O CO TU CHODZI??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:41.