![]() |
a u mnie (flatron 775ft + ati radek 9000 pro) domyslnie tez jest 60 Hz (nawet jak wrzuce drivery dla flatrona).
|
Cytat:
|
Domyslnie ustawia sie na 60Hz jesli nie jest znany typ monitora, po to by go zbyt wysoka czestotliwoscia nie uszkodzic.
Np, Moj monitor wykrywany jest jako Plug & Play i zawsze dostawal 100 Hz odswiezania.. nigdy nie mailem problemu z 60Hz :) |
[QUOTE]Laser napisa***322;(a)
[B]Witam ! Ale Maciej dał bardzo dobra wskazówke - dzieki obejdzie sie teraz bez dodatkowego softu;) Ale ostrzegam działa tylko na Direct3D ...w OpenGl niestety nie...:( |
Cytat:
Heh w sumie chciałem wiedziec dlaczego tak sie dzieje ze gry maja odswierzanie 60hz pod 2k/Xp - a nie chciaem wiedziec jak to naprawic. Ale Maciej dał bardzo dobra wskazówke - dzieki obejdzie sie teraz bez dodatkowego softu;) PS; Nadal czekam na wyjasnienie czemu tak sie dzieje - jest wogóle odpo wiedz na moje pytanie ??;) Pzdrowionka |
A ja radzę sobie inaczej :
Wpisuję w uruchom - dxdiag.exe i w zakładce... więcej pomocy / zastąp / wartośc zastępcza / wpisuję np.85 ..................;) ;) ;) |
masz program ktory to naprawia wiec o co Ci jeszcze chodzi ???
|
Wyjasnijcie mi dlaczego pod 2k/Xp gry domyslnie chodza tylko na 60Hz !
Witam !
Tak wziałem sobie gierke zainstalowałem no i rzczywiscie nie moge zmienic odswierzania na inne nish 60hz - pytanie czemu tak jest, i trzba uzywac ddatkowych narzedzi zeby ten problem zlikwidowac >> Czy MS wydał jakas opinie na ten temat albo jakas łate ?? MAm sp3 i drv 40,72 i gdyby nie Nvidia Refresh Tool to bym gały meczył na 60Hz'ach. paranoja ! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |