![]() |
Thermaltake Volcano 7+
Dobre to?? Prosilbym o opinie mam okazje kupic 6-cio miesiecznego, bo zamiezam niedlugo wycisnac z kompa co sie da.
|
Ilość załączników: 1
W edycji nie mozna dodac obrazkow to powazny blad !!!!
|
Volcano 7+ to kultowe rozwiazanie
w komplecie masz modul do regulacji szybkosci obrotow wentylatora niestety ustawiasz to recznie :( http://www.tweak.pl/artykul/volcano7plus |
Ja mam u siebie w komputerze wodne chłodzenie procesora. Super ciche tzn. 19 dB czyli wogóle nie słychać. Polski wynalazek za około 110 zł.
|
Jakis link do sklepu, do testow ile to ma stopni przy jakim procu.
|
http://www.cpc.pl/
U mnie jest max. 48 stopni dla Athlona 2000 XP+ Temperatura wnętrza komputera 27 stopni. Bardzo dużo zależy od ułożenia rurek z wodą - przez nie odpromieniowywane jest 70% ciepła. |
Szczerze mowiac to zadna rewelacja oprocz tego ze ciche, ale to mi nie robi bo u mnie cala obudowa fruwa z 3 wentylami i nie mam pojecia jak to wyciszyc zeby nei stracic efektu chlodnego wnetrza. Ale link do sklepu moglbys podac do tego chlodzenia wodnego.
|
U góry jest link do sklepu. Dla mnie akurat ta cisza jest istotna, doceniłem to przy oglądaniu filmów.
Pozdrawiam |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Ja tez mam Water Cooler i jest z niego w 100% zadowolony!!
Kupilem w SiliconValley za okolo 300zl ale nie zaluje!! Sprzet ma 37C przy temp. otoczenia 26C Tak wiec jak chcesz ale sam na poczatku przymierzalem sie do V7+ ale pozniej przekonalem sie bardziej do WC i wkoncu zakupilem ;p Polecam w 100% WC Rulezz.... |
Cytat:
|
Druss doskonale cie rozumiem
sam mam podobny problem w moim kompie jest: 1. wentylator na chipsecie plyty glownej 2. wentylator na dodatkowej karcie zasialnia plyty glownej 3. wentylator na procku 4. wentylator na karcie graficznej 5. wentylator w boku obudowy 6. wentylator w zasilaczu obudowy i narazie wymyslilem cos takiego: 5. wiatrak wylaczony 1. wiatrak wylaczony 4. chce to wymienic na ten pasywny modul Zelmana - sam radiator 5. szukam cichego coolera na procek ... zostal wiatrak w zasilaczu i na karcie zasilajacej - z tym nie wiem co zrobic :( no i na szczescie mam cicha obudowe ktora nie stuka ale i tak mysle o tym by ja wykleic matami dziekochlonnymi ... Blok wodny do mnie nie przemawia kiedys czytalem artykul kolesia na ten temat byl fanem WC i opisywal jak mu padlo kilka kompow po tym jak cos gdzies przecieklo - to nie dla mnie i nie poto paskuje kilka tysiecy w kompa by potem miec stres, ze cos bylo nieszczelne ... PS tu http://www.4max.com.pl/index1.htm jest fajny sklepik sporo rzeczy maja ... |
Ja tez tak mysle juz ze tego vulcana sobie walne, bo juz przyzwyczailem sie do tego halasu, a na chipsecie wiatrak musi chodzic bo zamiezam krecic proca przez fsb a wtedy mostek północny strasznie sie grzeje :( Nie mam zamiaru wykladac na jakis radiator wielki dodatkowej kasy, a koles ktory ma do zaoferowania tego vulcana zmodyfikowal jego zasilanie i podobno chodzi ciszej. Ale tak jak mowilem halas mi juz nie przeszkadza, a jak gram w cos na sluchawach czy tez ogladam film to jest glosno wiec nic nie slysze ;)
|
Cytat:
dzieki czemu regulujesz szybkosc obrotow wiatraka i nic tam nie trzeba modyfikowac regulator zadaje sie ma 3 tryby pracy |
Koles zastosowal cos takiego :
Cały manewr z rozłączeniem końcówek zastosowałem w celu podłączeniu coolera do napięcia 5,5V - 6V, poprzez zastosowanie napięcia wejściowego 7V i ustawieniu przełącznika na opcję Medium.(Cichsza praca niż standardowe Low przy 12 V. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:27. |