Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Adobe Photoshop czy Corel Draw? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/adobe-photoshop-czy-corel-draw-17944/)

lipek16 06.03.2003 08:49

Ja już mam siódemeczeke. Bardzo fajna:)

Remix 06.03.2003 02:02

Witam!

dzieki wielkie zainstaluje sobie Photoshopa (kurde typa musze dorwac bo mnie w ch** robi i unika)... a zamiast corel draw mialem na mysli CorelPhotoPaint 9 PL :)

ale juz sie ine moge doczekac tego PS 7 :)

lipek16 05.03.2003 21:09

Do rastrowej - Photoshop ma więcej funkcji i jest szybszy niż Photopaint

Do wektorowej - CorelDraw

para 05.03.2003 14:49

Zdecydowanie polecam Photoshopa (do obróbki bitmap oczywiście), jest o wiele lepszy i szybszy od Corel Painta i wiele fukcji w nim działa, a w CorelPaincie po prostu są. Proponuje np. potestować usuwanie kurzu z zeskanowanych zdjęć w obu programach.

Pawel_k 04.03.2003 20:01

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
takie pytanie - a ktory z was ma oryginal? softu za pare tysiecy zlotych :)
:chytry: hmmm... :)
Cytat:

a ktore swieta sa fajniejsze: Trzeci Maja czy Boze Cialo?(...)
Swieto Lasu ;p

Cytat:

powiem ci ze i photoshop i photopaint (i paint-shop-pro ktory zakladam ze w zupelnosci zaspokoi zapewne niewygorowane potrzeby) nadaje sie do wiekszosci zastosowan w rownym stopniu - wszystko kwestia przyzwyczajenia i treningu

rzuc moneta

wypadlo na kant ;p i co teraz ??? chyba m$ paint zostaje :P
Cytat:

hmmm - na psp nie poprowadzisz studia poligraficznego - ale nie sadze zeby remix sie za to zabieral - skoro o rade co jest lepsze zwraca sie do ludzi w forum o nagrywarkach...
(...)

:D ^_^ :D

-Sid-The-Rat=> 04.03.2003 19:42

hmmm - na psp nie poprowadzisz studia poligraficznego - ale nie sadze zeby remix sie za to zabieral - skoro o rade co jest lepsze zwraca sie do ludzi w forum o nagrywarkach...

mam osobiscie psp w wersji 4.5 - bylo darmo z Chip'em - wiem ze to nic w porownaniu z photoshopem bo ojciec ma oryginal - ale mi wystarcza do wieeeelu rzeczy...

Laser 04.03.2003 19:35

Cytat:

Witam !

Moze maja TRIALe i co 30 dni / 60 uruchomien formatuja HDD;p

+++LeWaP+++ 04.03.2003 19:08

Cytat:

...takie pytania wywoluja raczej furie i lawine postow XXX rulez...

powiem ci ze i photoshop i photopaint (i paint-shop-pro ktory zakladam ze w zupelnosci zaspokoi zapewne niewygorowane potrzeby) nadaje sie do wiekszosci zastosowan w rownym stopniu - wszystko kwestia przyzwyczajenia i treningu

rzuc moneta

PHOTOSHOP 7.0 CE PL Rulez !!!

:D ^_^

SID! Ale na PPPro nie poprowadisz profesjonalnego studia poligraficznego... ponoć Gimp po Linuxem może startować do APS

to jest jednak dobry program i płaci się za jego możliwości... a nie za nazwę

misz_masz 04.03.2003 17:20

Cytat:

takie pytania wywoluja raczej furie i lawine postow XXX rulez...
No i nas zgasił. :blee: :blee: :blee: :blee:

-Sid-The-Rat=> 04.03.2003 17:03

a ktore swieta sa fajniejsze: Trzeci Maja czy Boze Cialo?

potestuj - takie pytania wywoluja raczej furie i lawine postow XXX rulez...

rzuc moneta

Martin_TP 04.03.2003 16:58

Tylko ze Corel Draw jest do grafiki wektorowej... zas Photoshop do rastrowej. A to spora roznica. Jak juz to Corel PhotoPaint do odpowiednik Photoshopa.

Patrix 04.03.2003 16:57

PHOTOSHOP rullez8)

tomgoo 04.03.2003 16:50

Zdecydowanie Photoshop
Sam teraz na nim pracuję!
Jest bardzo dobry i lepszy od Coler Drawa :)

kizio 04.03.2003 16:46

Ja pracowałem na Corel Draw 9 PL i na Photoshopie 6 CE PL i muszę powiedzieć że Photoshop mniej zużywa zasobów i pamięci i ma więcej funkcji!!!!!

Remix 04.03.2003 16:42

Adobe Photoshop czy Corel Draw?

Witam!

tak sie sklada, ze potrzebuje rozbudowany edytor i nie wiem co mam zainstalowac. Mam CorelDraw 9 PL na plytce i kiedys z niego korzystalem (byl bardzo fajny), nigdy nie uzywalem Photoshopa :(
- bede go mial na CD w czwartek wersja 7 pro

moze ktos mi powiedziec (ktos, kto uzywal obu programow) ktory jest latwiejszy w obsludze, ma wiecej funkji, mniej obciaza pamiec

chodzi mi o subiektywne odczucia, no obiektywne tez mile widziane :)

dzieki z gory :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23.