Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LiteOn 40125S - upgrade firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-40125s-upgrade-firmware-17950/)

Zdroyek 04.03.2003 17:01

LiteOn 40125S - upgrade firmware

Mam LiteON 40125S z biosem ZSOJ?? Czy opłaca się uprade?? To jedno pytanie a drugie to ściągnięty najnowszy bios po uruchomieniu mówi coś o tym ze nadaje sie do upgreadu od ZSO1 do ZSZ2... nie wiem o co chodzi!!!!
I ostatnia sprawa po zainstalowaniu najnowszej wersji NEro nagrywarka zaczeła mi nagrywać x 32 a nie 40 ??? używam cały czas tych samych płyt więc może to wina firmware??

Zdroyek

maciusk1 04.03.2003 22:11

Po zmianie biosu na ZS0P wiekszość nawet kiepskich płyt(no name 24x) jest wykrywana jako 40x (przed wymianą te same były co najwyżej 32x) Ale ja raczej odradzam takie nagrywanie! Płytki odrazu zawierają dużo błędów i wymagają intensywnego wykorzystywania korekcji!

Zdroyek 05.03.2003 09:07

to znaczy ze radzisz zrobic upgrade czy nie??? i co z tym tekstem który wywala mi nowy firmware?? trzeba to zrobić pod dosem??

Z góry dzięki za odpowqiedź

a jeżeli chodzi o nagrywanie płyt to do tej pory wykrywało mi normalnie x40 i wszystkie płyty są ok

Victorek 05.03.2003 17:35

A potrzebny Ci do czegoś ten upgrade? Masz jakieś problemy z nagrywarką, które taki upgrade rozwiązuje? Jeśli nie to chyba odpowiedź jest prosta. A tym bardziej jeśli nigdy jeszcze nie flashowałeś firmware'u.
A propos w moim Litku mam firmware ZS0K i sprzęcik pali bezproblemowo.

Pozdrawiam.

miodziarz 05.03.2003 18:21

Re: LiteOn 40125S - upgrade firmware

Cytat:

Zdroyek napisa***322;(a)
Mam LiteON 40125S z biosem ZSOJ?? Czy opłaca się uprade?? To jedno pytanie a drugie to ściągnięty najnowszy bios po uruchomieniu mówi coś o tym ze nadaje sie do upgreadu od ZSO1 do ZSZ2... nie wiem o co chodzi!!!!
I ostatnia sprawa po zainstalowaniu najnowszej wersji NEro nagrywarka zaczeła mi nagrywać x 32 a nie 40 ??? używam cały czas tych samych płyt więc może to wina firmware??

Zdroyek

mozesz zgrac biosa i my swyslan na maila chodzi mi o ZSOJ misiek1@go2.pl

memorando 06.03.2003 02:01

:):):):)śmieszne problemy

Flashować się powinno samemu to znaczy nie umiesz flashuj to się nauczysz ja sflashowalem dopiero po dokladnym wnikliwym przeczytaniu komunikatow na samym końcu się pogubilem ale co tam raz się żyje jak spawara padnie kupi sie nową:) nie martwię się jak padnie mi w ciągu 14 dni mam 2 razy lepszą i nie z polski:) Chcailbym zrwocic też uwagę że na systemach win 95 98 me nigdy bym nie sflashowal to jest samobojstwo na nich nieobliczalne systemy to są mój win 2000 zwiesza się jak otworzę 30 okienek na raz a tak jest oki:)

zorg 06.03.2003 02:09

zmiana firmware

to kwestia 1 minutki i zadna filozofia...przeczytaj tylko dokladnie text file co i jak nalezy zrobic i po problemie.Wazne ! tylko zeby to byl firmware od twojego napedu ! a nie innego leszka

A upgrejdowac zawsze warto

memorando 06.03.2003 03:29

Re: zmiana firmware

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
to kwestia 1 minutki i zadna filozofia...przeczytaj tylko dokladnie text file co i jak nalezy zrobic i po problemie.Wazne ! tylko zeby to byl firmware od twojego napedu ! a nie innego leszka

A upgrejdowac zawsze warto

Brawo zorg pewnie że warto stare błędy są eliminowane co z tego że są nowe nie ma nic idealnego a nowe biosy dają nowe możliwości

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59.