Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   ?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-dziwny-firmware-17987/)

icemac 13.03.2003 08:35

Co do tej podkreconej nagrywarki Lite-ona Black OEM 40125S - to juz sie tego bubla pozbylem :D . Poszedlem do sklepu i opr... kierownika, ze sprzedal mi nie to za co zaplacilem. Powolalem sie na ten link tresc z tego linku http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021221104505 i poszlo bezproblemowo. Teraz mam w tej samej cenie i w dodatku BOXa Lite-ona 48125S i jestem bardzo zadowolony :D :D :D :D .
Pozdrowionka i jak mozesz to walcz o swoje.

Góral1 13.03.2003 02:31

Odnosnie liteona

ja to kupilem w normalnym sklepie:)tylko wlasnie patrzac na cene i mozliwosci tej nagrywarki zdecydowalem sie na zakup:)a tu takie cudo mi wyskoczylo:)A poza tym szukalem czarnego panelu przedniego to znalazlem taki:)Ciekawe jakie ma mozliwosci ta nagrywara....odczyt jest na zasadzie p-cav tylko jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie jest zapis:)Ale pewnie tak samo:)....szkoda ze nie wiem jakie zabezpieczenia potrafi zlamac to cudo:)A moze ktos wie??

Sebastian997 12.03.2003 21:51

A tak wogole to gdzie wy kupujecie takie nagrywarki ? Pytalem w kilku duzych hurtowniach (m.in. Action, Pronox) i nie mieli takiego cudu na stanie. Na gieldzie tez nie widzialem.
Z drugiej strony skoro oznaczony jest jako LTR 40125S to dlaczego by nie wgrac mu biosu R40ZS0P albo R40ZS0N ? Przeciez tego oznaczenia dokonal producent i on powinien, przynajmniej w teorii poniesc ewentualne konsekwencje nieudanego upgrade'u biosa. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi. Ale trudno mi uwierzyc ze producent poszedl by na tak ryzykowny numer. Dziwna sprawa...

Góral1 12.03.2003 21:49

o rany

czyli najlepiej to pouzywac na maxa nagryware i za 3 miechy albo troszke ppozniej zjawic sie w serwisie i powiedziec ze cos jest nie tak i chce nowa:)dzieki za odpowiedz:)czyli nie mam wielkich mozliwosci przerobienia biosu:(

Sebastian997 12.03.2003 21:39

Jesli faktycznie jest to model oparty na chipsecie serii "3" to nawet nie probuj wgrywac biosu z modelu wyposazonego w chipset "5". To bylaby smierc dla nagrywarki. Mnie to pachnie tym samym co bios XSU1 - ten sam chipset, to samo koncowe oznaczenie nagrywarki.

Góral1 12.03.2003 21:35

dodatek do tego liteona z biosem ZPS6

zapomnialem dodac ze to jest tylko czarny panel przedni...i ze jego bufor ma mniej noz 2 mega:)tylko 1984 KB.ale problemu z wlasnie wypalona plytka i transferu z niej slabego nie mialem.Czy mozna w niej zmienic bios by obslugiwal Mount rainier??To chyba tyle:)dzieki jesli moze mi ktos pomuc

Góral1 12.03.2003 21:28

Ja mam taka sama nagryware:)

wlasnie dzis zakupilem taka sama nagryware:)mi tez napisali ze to 40-12-48.... a kreci sie tylko na maxa41:(bios nosi oznaczenie ZPS6.chcialbym wiedziec czy moge zmienic jej firmware na jakis normalny serii ZSO* i czy nozna zmienic jej metode zapisu na p-cav..a wlasciwie zaraz sprawdze jak mi zapisuje:)

icemac 05.03.2003 14:06

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Owszem, chwilowy transfer na poziomie 7,2MB powinien byc osiagniety ale tylko w idealnych warunkach, na zewnetrznych obszarach nieporysowanej, dobrze wypalonej plyty. Niemniej 2MB to stanowczo za malo. Rusz ostro do gosci z serwisu. Tylko upewnij sie wczesniej naped sprzedano ci jako 40x12x48 a nie 40x12x40 bo wtedy nic nie zdzialasz.
2MB to stanowczo za malo, ale nie chcialem sie klocic z WIELKIM SERWISANTEM :D , a co do tego co kupilem to mam na karcie gwarancyjnej i fakturze 40x12x48x :) .

a teraz do Zeusa Black czyli ma czarny przedni panel ;)

Zeus 05.03.2003 13:52

Re: ?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!?

Cytat:

icemac napisa***322;(a)
Mam wypalarke Lite-on 40-125S w wersji Black OEM.
BLACK OEM --- czyzby ta nagrywarka byla CZARNA???

Sebastian997 05.03.2003 13:07

Owszem, chwilowy transfer na poziomie 7,2MB powinien byc osiagniety ale tylko w idealnych warunkach, na zewnetrznych obszarach nieporysowanej, dobrze wypalonej plyty. Niemniej 2MB to stanowczo za malo. Rusz ostro do gosci z serwisu. Tylko upewnij sie wczesniej naped sprzedano ci jako 40x12x48 a nie 40x12x40 bo wtedy nic nie zdzialasz.

icemac 05.03.2003 12:59

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Przypuszczasz ze to znowu model oparty na chipsecie serii 3 zostal podkrecony i "udaje" 5-tke ? Mam podobne wrazenie 8)
to podobnie jak ja, ale w serwisie jak to bywa goscie nie mieli zielonego pojecia i odrzucili mi naprawe (twiedzili iz testowali - transfer byl w granicach 2MB, a powinien byc w granicach jak dobrze policzylem 7MB) gwarancyjna twierdzac, ze jest wszystko suuper i czyta 48x, a prawda jest taka iz sie rozpedza zaledwie do 40x. Teraz nie wiem co robic ???
Dzieki za pomoc

Sebastian997 05.03.2003 12:49

Przypuszczasz ze to znowu model oparty na chipsecie serii 3 zostal podkrecony i "udaje" 5-tke ? Mam podobne wrazenie 8)

Marius_The_Mad 05.03.2003 12:25

Na razie wiadomo chyba tylko tyle, że istnieje.

Gdybyś mógł, zrób jego backup za pomocą dosowego mtkflash'a i wyślij mi na maila. Wyłącz przedtem DMA w biosie.
Chętnie przetestuję ten firmware na swoim 32123S. Ta prędkość odtwarzania x40 brzmi dziwnie znajomo... A Liteon już zrobił kiedyś coś podobnego.

P.S. Jeśli się zdecydujesz, przeczytaj najpierw bardzo uważnie instrukcję obsługi mtkflash !

icemac 05.03.2003 12:18

?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!?

Mam wypalarke Lite-on 40-125S w wersji Black OEM. To jeszcze o niczym nie swiadczy ;) , problem tkwi w "firmlerze" :P tej nagrywarki, gdyz ma symbol ZPS6 ??? i co dalej za tym idzie predkosc odtwarzania plytek jest tylko 40x, a nie 48x. Moze ktos moze cos mi na ten temat powiedziec. Dzieki ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10.