![]() |
Co do tej podkreconej nagrywarki Lite-ona Black OEM 40125S - to juz sie tego bubla pozbylem :D . Poszedlem do sklepu i opr... kierownika, ze sprzedal mi nie to za co zaplacilem. Powolalem sie na ten link tresc z tego linku http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021221104505 i poszlo bezproblemowo. Teraz mam w tej samej cenie i w dodatku BOXa Lite-ona 48125S i jestem bardzo zadowolony :D :D :D :D .
Pozdrowionka i jak mozesz to walcz o swoje. |
Odnosnie liteona
ja to kupilem w normalnym sklepie:)tylko wlasnie patrzac na cene i mozliwosci tej nagrywarki zdecydowalem sie na zakup:)a tu takie cudo mi wyskoczylo:)A poza tym szukalem czarnego panelu przedniego to znalazlem taki:)Ciekawe jakie ma mozliwosci ta nagrywara....odczyt jest na zasadzie p-cav tylko jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie jest zapis:)Ale pewnie tak samo:)....szkoda ze nie wiem jakie zabezpieczenia potrafi zlamac to cudo:)A moze ktos wie??
|
A tak wogole to gdzie wy kupujecie takie nagrywarki ? Pytalem w kilku duzych hurtowniach (m.in. Action, Pronox) i nie mieli takiego cudu na stanie. Na gieldzie tez nie widzialem.
Z drugiej strony skoro oznaczony jest jako LTR 40125S to dlaczego by nie wgrac mu biosu R40ZS0P albo R40ZS0N ? Przeciez tego oznaczenia dokonal producent i on powinien, przynajmniej w teorii poniesc ewentualne konsekwencje nieudanego upgrade'u biosa. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi. Ale trudno mi uwierzyc ze producent poszedl by na tak ryzykowny numer. Dziwna sprawa... |
o rany
czyli najlepiej to pouzywac na maxa nagryware i za 3 miechy albo troszke ppozniej zjawic sie w serwisie i powiedziec ze cos jest nie tak i chce nowa:)dzieki za odpowiedz:)czyli nie mam wielkich mozliwosci przerobienia biosu:(
|
Jesli faktycznie jest to model oparty na chipsecie serii "3" to nawet nie probuj wgrywac biosu z modelu wyposazonego w chipset "5". To bylaby smierc dla nagrywarki. Mnie to pachnie tym samym co bios XSU1 - ten sam chipset, to samo koncowe oznaczenie nagrywarki.
|
dodatek do tego liteona z biosem ZPS6
zapomnialem dodac ze to jest tylko czarny panel przedni...i ze jego bufor ma mniej noz 2 mega:)tylko 1984 KB.ale problemu z wlasnie wypalona plytka i transferu z niej slabego nie mialem.Czy mozna w niej zmienic bios by obslugiwal Mount rainier??To chyba tyle:)dzieki jesli moze mi ktos pomuc
|
Ja mam taka sama nagryware:)
wlasnie dzis zakupilem taka sama nagryware:)mi tez napisali ze to 40-12-48.... a kreci sie tylko na maxa41:(bios nosi oznaczenie ZPS6.chcialbym wiedziec czy moge zmienic jej firmware na jakis normalny serii ZSO* i czy nozna zmienic jej metode zapisu na p-cav..a wlasciwie zaraz sprawdze jak mi zapisuje:)
|
Cytat:
a teraz do Zeusa Black czyli ma czarny przedni panel ;) |
Re: ?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!?
Cytat:
|
Owszem, chwilowy transfer na poziomie 7,2MB powinien byc osiagniety ale tylko w idealnych warunkach, na zewnetrznych obszarach nieporysowanej, dobrze wypalonej plyty. Niemniej 2MB to stanowczo za malo. Rusz ostro do gosci z serwisu. Tylko upewnij sie wczesniej naped sprzedano ci jako 40x12x48 a nie 40x12x40 bo wtedy nic nie zdzialasz.
|
Cytat:
Dzieki za pomoc |
Przypuszczasz ze to znowu model oparty na chipsecie serii 3 zostal podkrecony i "udaje" 5-tke ? Mam podobne wrazenie 8)
|
Na razie wiadomo chyba tylko tyle, że istnieje.
Gdybyś mógł, zrób jego backup za pomocą dosowego mtkflash'a i wyślij mi na maila. Wyłącz przedtem DMA w biosie. Chętnie przetestuję ten firmware na swoim 32123S. Ta prędkość odtwarzania x40 brzmi dziwnie znajomo... A Liteon już zrobił kiedyś coś podobnego. P.S. Jeśli się zdecydujesz, przeczytaj najpierw bardzo uważnie instrukcję obsługi mtkflash ! |
?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!?
Mam wypalarke Lite-on 40-125S w wersji Black OEM. To jeszcze o niczym nie swiadczy ;) , problem tkwi w "firmlerze" :P tej nagrywarki, gdyz ma symbol ZPS6 ??? i co dalej za tym idzie predkosc odtwarzania plytek jest tylko 40x, a nie 48x. Moze ktos moze cos mi na ten temat powiedziec. Dzieki ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10. |