Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Kwestia organizacynjna (https://forum.cdrinfo.pl/f2/kwestia-organizacynjna-18099/)

esem 07.03.2003 21:24

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nie poprawiam bo sam robie bledy (przynajmniej literowki - ortografii mnie nauczono i takei wtopy zdazaja mi sie zadko) wiec jak moge poprawaic innych?
nie godzi sie przeciez

Dlatego też proponowałem SYSTEM.
Czytając te błędy zaczynam sam mieć wątpliwości i sięgam (za często) po słownik ortograficzny - jestem wzrokowcem. 8)

-Sid-The-Rat=> 07.03.2003 21:18

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Ale nie poprawiasz błędów ortograficznych i interpunkcji... 8)
nie poprawiam bo sam robie bledy (przynajmniej literowki - ortografii mnie nauczono i takei wtopy zdazaja mi sie zadko) wiec jak moge poprawaic innych?
nie godzi sie przeciez

Krzycho83 07.03.2003 21:16

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Takie błędy świadczą tylko o danym forumowiczu, a nie o całym forum, więc po co je poprawiać ???

esem 07.03.2003 21:14

Cytat:

wiecie kiedy ostatni raz wywalilem posta za tresc? lub zalozylem klodke? to jeszcze chyba w czasach pyskowek na forum - jako mod ostatnio tylko posty przenosze lub bluzgi wycinam...

-Sid-The-Rat=> 07.03.2003 20:32

wiecie kiedy ostatni raz wywalilem posta za tresc? lub zalozylem klodke? to jeszcze chyba w czasach pyskowek na forum - jako mod ostatnio tylko posty przenosze lub bluzgi wycinam...

Martin_TP 07.03.2003 20:26

Cytat:

nie - nie byliby
Niemieli by pracy i poszli by z torbami... ??? Nie zrobimy tego Sid'owi prawda? Tak wiec bedziemy pisac.. i pisac...

Pawel_k 07.03.2003 20:24

Cytat:

nie - nie byliby
fakt klodki by sie marnowaly w magazynach ;p :jezyk:

-Sid-The-Rat=> 07.03.2003 20:22

nie - nie byliby

esem 07.03.2003 20:17

Cytat:

Martin_TP napisa***322;(a)
Bylibysmy ideali.. jakby nikt nie pisal. Idealna cisza i spokoj.. ^_^
Moderatorzy byliby szczęśliwi. 8)

Martin_TP 07.03.2003 20:16

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Bylibyśmy idealni: zero cracków, zero seriali, zero softu, zero błędów ortograficznych! 8)
Bylibysmy ideali.. jakby nikt nie pisal. Idealna cisza i spokoj.. ^_^

-Sid-The-Rat=> 07.03.2003 20:15

w takim wypadku zadbam zeby ten grozny dla zdrowia pomysl nie przeszedl

esem 07.03.2003 20:13

Cytat:

pragne przypomniec ze o zmianach na forum decyduje wladza - czyli misiek4 i sobal - a nie moderatorzy - ktorzy wlasciwie nic nie moga...

ortografia wymuszalaby ogonki - to jak taki slownik zinterpretowalby moj tekst teraz - niech pozostanie tematem dobrego dowcipu w przyszlosci...

Napewno wymusiłby na Tobie używania polskich znaków diakrytycznych.
Co za problem, w Wordzie jest sensowny słownik.
Są błędy - wypowiedź nie jest publikowana na tym forum.
Bylibyśmy idealni: zero cracków, zero seriali, zero softu, zero błędów ortograficznych! 8)

-Sid-The-Rat=> 07.03.2003 18:32

pragne przypomniec ze o zmianach na forum decyduje wladza - czyli misiek4 i sobal - a nie moderatorzy - ktorzy wlasciwie nic nie moga...

ortografia wymuszalaby ogonki - to jak taki slownik zinterpretowalby moj tekst teraz - niech pozostanie tematem dobrego dowcipu w przyszlosci...

esem 07.03.2003 18:27

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
no dobra, ale z nagrywaniem plyt ten post ma nie wiele wspolnego, wiec raczej do Offtopic :blee: A skoro sa to merytoryczne uwagi, to jest tez taki dzial 'Propozycje, uwagi, bledy'.
A ja bym przeniósł ten post do działu "na wesoło".
Ortografia, interpunkcja i używanie polskich liter nie jest silną stroną użytkowników tego forum.
Domyślam się, że większość jest jeszcze przed maturą. To też tłumaczy u wielu wskazania licznika postowego.
A do moderatorów: może jednak zaadaptować któryś z gotowych modułów sprawdzania pisowni wymuszający poprawienie błędów ortograficznych przed zamieszczeniem postu na forum? Dla celów dydaktycznych było by to idealne rozwiązanie! Pomyślcie tylko sobie: pierwsze forum w Polsce bez błędów ortograficznych.
Alternatywa: za drugi błąd odejmowane z licznika są dwa (trzy) posty. 8)

-Sid-The-Rat=> 07.03.2003 18:13

Cytat:

pali napisa***322;(a)
[/B]QBUS, rozumiem o co Ci chodzi i właściwie to popieram, ale mam też kilka uwag:
1. memorando to eksperymentator literacki :), rozmawialiśmy na priv... Muszę przyznać, że rozumiem bez problemu co napisał, mimo braku przecinków i kropek. Za to z wielu innych wypowiedzi bije niechlujstwo, lenistwo - napisze taki, że mu nie działa, piętnaście emotikonów i co ma biedactwo zrobić?

ale memorando - popraw się :)

Korzystając z tego, ze wątek organizacyjny - moje postulaty:

1. Opisywać Tematy postów tworzących nowy wątek. Niech nie będzie tam tylko "Problem!!!!!!" czy "Co mam zrobić?!". To się naprawdę da zrobić w kilkunastu znakach, jak ktoś ma problemy niech napisze tylko np: "YAMAHA CRW-F1SX, odczyt CDRW" czy "LG XYZ-1234x, nie działa DMA".
Moderator mógłby zmieniać takie posty.
moderator umarlby na raka nadgarstkow gdyby wszystkie posty poprawial za leniwych userow - dlatego moderatorowi sie nie chce... bo stary juz jest i zmeczony ;(

Cytat:

2. Często ktoś zgłosi problem, dostaje kilkanaście porad, mądrzejszych lub mniej mądrych i potem cisza. Niech zgłaszajacy problem opisze na koniec czy go rozwiązał i jak to zrobił, co dokładnie okazało się wadliwe i tak dalej.
nic tylko przytaknac

Cytat:

3. Polskie litery? Rozumiem w czym rzecz, ale może jednak już czas aby próbować używać swoich znaczków? Brak standardów to też nasze polskie niechlujstwo. Słyszałem gdzieś, że nadal Polska Norma jako nasz standard uznaje kodowanie Mazovia.
polskich gągonków nie uzywam - i to kwestia dlugiego stazuy z kompem i pisania glownei po ang...
cos co bym zmienil to kuriozum w postaci postow w ktorym lamerskie do bólu ;jush; wystepuje obok wyrazow z polskimi literkami, przecinkow i dosc nieglupiej tresci... przeciez ten kontrast zabija...

Cytat:

Oczywiście nieużywanie ogonków nie może być wytykane - niech każdy robi jak chce, są argumenty za i przeciw. [/B]
zgoda

teraz od siebie - przepraszam za wielka chwialkami liczbe literowek - jako wytlumaczenie moge podac ze pisze jedna reka - a mam chwilowo klawiature w ktorej za lekko chodza klawisze i czesto wciskam nie to co trza...
tez sie poprawie - choc nadal bede pisal 1 lapka... lubie oczy ludzi jak na to patrza... :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:08.