| -Sid-The-Rat=> |
07.03.2003 18:13 |
Cytat:
pali napisa***322;(a)
[/B]QBUS, rozumiem o co Ci chodzi i właściwie to popieram, ale mam też kilka uwag:
1. memorando to eksperymentator literacki :), rozmawialiśmy na priv... Muszę przyznać, że rozumiem bez problemu co napisał, mimo braku przecinków i kropek. Za to z wielu innych wypowiedzi bije niechlujstwo, lenistwo - napisze taki, że mu nie działa, piętnaście emotikonów i co ma biedactwo zrobić?
ale memorando - popraw się :)
Korzystając z tego, ze wątek organizacyjny - moje postulaty:
1. Opisywać Tematy postów tworzących nowy wątek. Niech nie będzie tam tylko "Problem!!!!!!" czy "Co mam zrobić?!". To się naprawdę da zrobić w kilkunastu znakach, jak ktoś ma problemy niech napisze tylko np: "YAMAHA CRW-F1SX, odczyt CDRW" czy "LG XYZ-1234x, nie działa DMA".
Moderator mógłby zmieniać takie posty.
|
moderator umarlby na raka nadgarstkow gdyby wszystkie posty poprawial za leniwych userow - dlatego moderatorowi sie nie chce... bo stary juz jest i zmeczony ;(
Cytat:
2. Często ktoś zgłosi problem, dostaje kilkanaście porad, mądrzejszych lub mniej mądrych i potem cisza. Niech zgłaszajacy problem opisze na koniec czy go rozwiązał i jak to zrobił, co dokładnie okazało się wadliwe i tak dalej.
|
nic tylko przytaknac
Cytat:
3. Polskie litery? Rozumiem w czym rzecz, ale może jednak już czas aby próbować używać swoich znaczków? Brak standardów to też nasze polskie niechlujstwo. Słyszałem gdzieś, że nadal Polska Norma jako nasz standard uznaje kodowanie Mazovia.
|
polskich gągonków nie uzywam - i to kwestia dlugiego stazuy z kompem i pisania glownei po ang...
cos co bym zmienil to kuriozum w postaci postow w ktorym lamerskie do bólu ;jush; wystepuje obok wyrazow z polskimi literkami, przecinkow i dosc nieglupiej tresci... przeciez ten kontrast zabija...
Cytat:
Oczywiście nieużywanie ogonków nie może być wytykane - niech każdy robi jak chce, są argumenty za i przeciw. [/B]
|
zgoda
teraz od siebie - przepraszam za wielka chwialkami liczbe literowek - jako wytlumaczenie moge podac ze pisze jedna reka - a mam chwilowo klawiature w ktorej za lekko chodza klawisze i czesto wciskam nie to co trza...
tez sie poprawie - choc nadal bede pisal 1 lapka... lubie oczy ludzi jak na to patrza... :D
|