Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Mam, problem z... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mam-problem-18101/)

memorando 07.03.2003 11:55

Mam, problem z...

Zainstalowalem przeglądarkę, o nazwie internet explorer 6. Po zainstalowaniu, pojawil się następujący problem. Uzywam do odczytwanie emaili. Programu Outlok express. Jak mam więc po kliknięciu na odnośnik. Zmusic go do przerzucenia na www adres.

Y@nkee_PL 07.03.2003 12:29

cos ty tyle tych kropek nawalil w srodku zdan :blee:
czasami ciezko jest zrozumiec ale zalapalem ;)

rozumiem ze jak klikasz na link to www otwiera ci sie w IE
a tak sie dzieje poniewaz IE jest domyslna przegladarka
musisz poszukac w ustawieniach tego 'onternet eplo' (pierwsze slysze ??? ) aby to wlasnie ona byla ta domyslna przegladarka
ale najpierw w ustawieniach IE w zakladce programy odhacz opcje 'Program IE ma sprawdzac, czy jest domyslna...'

Ormianin 07.03.2003 12:33

onternet eplo 6 a coz to za przegladarka?

memorando 07.03.2003 12:34

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Znowu moja wina. INTERNET EXPLORER SP 1

Krzycho83 07.03.2003 12:36

moze masz zainstalowanego jakiegos popup kilera, ktory nie pozwala na otwieranie stronek ???

Ormianin 07.03.2003 12:37

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Znowu moja wina. INTERNET EXPLORER SP 1
Spoko, ale ja myslalem ze jest jakas nowa przegladarka internetowa i o tym nie wiem!!! :D

Y@nkee_PL 07.03.2003 12:37

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
buhahahaha :D :D :D

tez sie dziwilem :blee:

memorando 07.03.2003 12:58

Problem rozwiązany. Wina ustawienia explorera. Nie był domyślnym. SP 3 jak zawsze to wymusza.

Ormianin 07.03.2003 13:00

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Problem rozwiązany. Wina ustawienia explorera. Nie był domyślnym. SP 3 jak zawsze to wymusza.
Skoro SP3 to domyslam sie ze pracujesz na windzie 2000

andrzejj9 07.03.2003 13:20

A wiec moze, jak ustawic w Outlooku takie wczytywanie linkow, zeby kazdy kolejny, na ktorym przycisne, otwieral sie w nowym oknie? Teraz, jak przycisne na pierwszym to faktycznie otwiera nowe okno, ale jak przycisne juz na jakims kolejnym to otwiera sie w tym samym. Jest mi to potrzebne glownie do wiadomosci w forum. Teraz musze na kazdym linku dawac kopiuj, otwierac okno explorera i wklejac, chcialbym to troche przyspieszyc (i sobie ulatwic :) )
???

memorando 07.03.2003 16:33

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
A wiec moze, jak ustawic w Outlooku takie wczytywanie linkow, zeby kazdy kolejny, na ktorym przycisne, otwieral sie w nowym oknie? Teraz, jak przycisne na pierwszym to faktycznie otwiera nowe okno, ale jak przycisne juz na jakims kolejnym to otwiera sie w tym samym. Jest mi to potrzebne glownie do wiadomosci w forum. Teraz musze na kazdym linku dawac kopiuj, otwierac okno explorera i wklejac, chcialbym to troche przyspieszyc (i sobie ulatwic :) )
???

Masz win 2000 z sp 3? to weź określ dostęp do i internet explorera jako domyśla i outloka ja tak zrobilem i już klikam na linka i przewala

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26.