![]() |
Obciązenie procka
Witam
Pisze bo znowu mam jakiś problem. Otóż po włączeniu kompa wchodzę do programu monitor systemu i obciążenie procesora wynoski cały czas 100% nawet jak nic nie robie. Co moze być grane. Czy to tylko błąd programu??? Druga sprawa jest taka że OutlookExpres jakoś dziwnie długo mi sie uruchamia a właściwie to się zwiesza. Jeszcze przedwczoraj było OK. Nawet kilka dni temu specjanie instalowałem od nowa winde bo rejestr miał chyba ze 12 mega i wszystko było ta za..ne że szok. |
Pewnie załapałeś jakiś programik.Ja tak kiedyś miałem, ale z wydajnością - zawsze pokazywał 10%....
|
Jakis program w systemie się z czymś męczy. U mnie pod xp jak nic nie robię jest 0-2%. W xp można zobaczyć co akualnie robi takie obciążenie. Zobacz na listę uruchomionych procesów (włącz przez ctrl+alt+del)
|
Moze jakis spyware? Albo jakis program sie przywiesza. Jaki masz Win?
|
Bardzo często gdy na PC jest Kazaa pojawia się podobny problem, bo kazaa używa moc obliczeniową procesora dla celów jej producenta.
|
Ja tez tak mialem, u mnie bylo to wina wentylatora na procku,
strasznie mi sie przegrzewal... Zmiana biosu pomogla rowniez... |
W rzeczy samej to był jakiś programik a właściwie wirus:) Zainstalowałem narescie antyvira sprawdzam dyski i co??? Już 700 plików zainfekowanych wykryło. Już chyba ze 2 godziny sptrwdza (wolny komp). No nareszcie coś mnie tvhneło żeby zainstalowąc antyvirusa. Jakoś nigdy nie zwracałem na to uwagi;) :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54. |