![]() |
LOL: Wakacje wsrod terrorystow.. ^_^
"Wakacje z intifadą
Zblazowani turyści, którym znudziły się hotele z widokiem na morze i pola golfowe, mogą teraz zafundować sobie mocniejsze wrażenia spędzając wakacje w samym sercu Intifady na Zachodnim Brzegu Jordanu. Na pomysł tej niecodziennej oferty turystycznej wpadło dwóch żydowskich osadników, którzy po zamachu na wieże WTC w Nowym Jorku postanowili podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami w walce z terroryzmem. Izraelczycy obiecują "przejmujące doznania" już za 5.500 dolarów. Turysta będzie mógł między innymi nocą patrolować żydowskie osady, będące celem palestyńskich ataków i ponosić pas z ładunkami wybuchowymi". W programie jest również "kurs walki wręcz i nauka strzelania z karabinu maszynowego M-16 lub Uzi". "Byłem w Nowym Jorku 11 września 2001 roku i zdałem sobie sprawę, że ludzie nie wiedzą jak się zachować w razie ataku terrorystycznego"- wyjaśnia Jay Greenblad, z osady Goush Etzion na zachodnim brzegu Jordanu. "My w Izraelu jesteśmy ekspertami od terroryzmu, a pobyt u nas to dla Amerykanów okazja, żeby odkryć Izrael z innej strony i nauczyć się, jak walczyć z terroryzmem". Na pierwszy turnus 4 maja zapisało się już dwadzieścia pięć osób. Podczas pobytu przejdą one kurs pierwszej pomocy, przelecą helikopterem izraelskiej armii nad pustynią Negew na południu Izraela, wezmą udział w operacjach komandosów, odwiedzą ofiary zamachów i będą mogły uczestniczyć w zebraniach izraelskich wojskowych. "Musieliśmy wykluczyć potencjalnych szaleńców, gdyż turyści dostaną do użytku prawdziwą amunicję"- powiedział Greenblad, zapewniając że "nie będzie okazji strzelania do prawdziwych arabów"." Zrodlo: Onet.pl |
lol
|
Ja tam jednak wole jechac do wuja Sadama ;p :D ^_^ :D
|
Cytat:
I wogole .... :D:D:D |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:51. |