Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   trzaski (https://forum.cdrinfo.pl/f5/trzaski-18174/)

kucykspeedway 08.03.2003 15:47

trzaski

witam mam maly problemi a dokladnie chodzi o to ze przy przegrywaniu nie wazne z jakiego zrodla (cd-rom, cd-rw, twardy dysk, itd.) pojawiaja sie trzaski w czasie odsluchiwania muzyki (np.przez winampa) mam karte SB live 5.1 kompa starego ale poczciwego AMD k-6 II 3D NOW 350MHz plyta najgorsza jaka moze byc gainward na chipsecie via twardy qantum fireball 30Gb i napedy Lg x52 i nagrywara 12x/8x/32x
jak ktos pomoze bede wdzieczny bo pomysly mi sie juz skonczyly dlaczego tak sie dzieje

esem 08.03.2003 18:11

Re: trzaski

Cytat:

kucykspeedway napisa***322;(a)
witam mam maly problemi a dokladnie chodzi o to ze przy przegrywaniu nie wazne z jakiego zrodla (cd-rom, cd-rw, twardy dysk, itd.) pojawiaja sie trzaski w czasie odsluchiwania muzyki (np.przez winampa) mam karte SB live 5.1 kompa starego ale poczciwego AMD k-6 II 3D NOW 350MHz plyta najgorsza jaka moze byc gainward na chipsecie via twardy qantum fireball 30Gb i napedy Lg x52 i nagrywara 12x/8x/32x
jak ktos pomoze bede wdzieczny bo pomysly mi sie juz skonczyly dlaczego tak sie dzieje

Potrzebny Ci jest patch (latency pod VIA). Bo na takim chipie masz MB?
Szczegóły np. na www.3dsoundsurge.com 8)

camfo 08.03.2003 19:51

Może to wina płyt?Próbowałeś na różnych nagrywać??????

MaciejT 08.03.2003 19:55

Z tego co napisałeś rozumiem, że muza na dysku została zgrana przez Ciebie ww napędami. W takim przypadku powinieneś użyć EACa (poprawnie skonfigurowanego) i zgrać muzę jeszcze raz. EAC ma również opcję odtwarzania płyt z napędów używając taśmy IDE a nie zwykłego kabelka audio.
Ewentualnie jeśli przegrałeś muzę z HDD na płytę i płytę (Audio) odsłuchujesz w Winampie, trzaski mogą być powodowane przez napęd lub przez zbyt szybkie nagranie płyty.

paput2000 09.03.2003 01:39

Czasami trzaski są powodem niewydolnego systemu lub złej jego konfiguracji.

brzuszki 09.03.2003 10:02

Rozumiem,że trzaski wystepują podczas odsłuchiwania muzyki z twardziela?
Czy z nagranych płyt?

kucykspeedway 09.03.2003 13:23

tak trzaski wystepuja podczas odsluchiwania mp3 z twardego - tzn gdy w tym czasie przegrywam cos na twardy to trzeszczy - dla mnie to jest problem bo robie miksy i miksujac nagrywam sety - a jak wiecie sety z trzaskami sa dod dupy i zaden z nich pozytek :((

Ormianin 09.03.2003 22:53

Cytat:

kucykspeedway napisa***322;(a)
tak trzaski wystepuja podczas odsluchiwania mp3 z twardego - tzn gdy w tym czasie przegrywam cos na twardy to trzeszczy - dla mnie to jest problem bo robie miksy i miksujac nagrywam sety - a jak wiecie sety z trzaskami sa dod dupy i zaden z nich pozytek :((
Jesli zgrywasz audio z plyty to nic juz wiecej nie robisz na kompie, bowiem procesor jest obciazony na maxa... a ja mysle, ze instalacja VIA 4in1 wystarczajaco pomoze na Twoje klopoty

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26.