![]() |
trzaski
witam mam maly problemi a dokladnie chodzi o to ze przy przegrywaniu nie wazne z jakiego zrodla (cd-rom, cd-rw, twardy dysk, itd.) pojawiaja sie trzaski w czasie odsluchiwania muzyki (np.przez winampa) mam karte SB live 5.1 kompa starego ale poczciwego AMD k-6 II 3D NOW 350MHz plyta najgorsza jaka moze byc gainward na chipsecie via twardy qantum fireball 30Gb i napedy Lg x52 i nagrywara 12x/8x/32x
jak ktos pomoze bede wdzieczny bo pomysly mi sie juz skonczyly dlaczego tak sie dzieje |
Re: trzaski
Cytat:
Szczegóły np. na www.3dsoundsurge.com 8) |
Może to wina płyt?Próbowałeś na różnych nagrywać??????
|
Z tego co napisałeś rozumiem, że muza na dysku została zgrana przez Ciebie ww napędami. W takim przypadku powinieneś użyć EACa (poprawnie skonfigurowanego) i zgrać muzę jeszcze raz. EAC ma również opcję odtwarzania płyt z napędów używając taśmy IDE a nie zwykłego kabelka audio.
Ewentualnie jeśli przegrałeś muzę z HDD na płytę i płytę (Audio) odsłuchujesz w Winampie, trzaski mogą być powodowane przez napęd lub przez zbyt szybkie nagranie płyty. |
Czasami trzaski są powodem niewydolnego systemu lub złej jego konfiguracji.
|
Rozumiem,że trzaski wystepują podczas odsłuchiwania muzyki z twardziela?
Czy z nagranych płyt? |
tak trzaski wystepuja podczas odsluchiwania mp3 z twardego - tzn gdy w tym czasie przegrywam cos na twardy to trzeszczy - dla mnie to jest problem bo robie miksy i miksujac nagrywam sety - a jak wiecie sety z trzaskami sa dod dupy i zaden z nich pozytek :((
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26. |