![]() |
Jaka karta grafivczna
Obecnie mam proc PIII 800,512 MB,RAM
Chciałbym kupić jakąś dobrą kartę graficzną,ale za ok 500-600zł,bo nie jestem maniakiem gier,i nie zamierzam licytować się na FPS-y,chcę tylko raz,poraz sobie zagrać Myślałem o GF3 TI 200 ale trudno dostać, co innego doradzicie do takiego kompa (Riva TNTjuż nie starcza) |
moze jakis Radek by pomogl ???
|
...Może GeForce4 MX jakiś tam...;)
|
Ten GeForce 3 byl by chyba calkiem niezly, a gdzieniegdzie mozna go jeszcze dostac. Ale za okolo 600 zlotych mozna byc tez znalezc GeForce'a 4 Ti 4200 i za takim chyba powinienes sie rozejrzec. No chyba, ze zdecydujesz sie na Ati, ale w tym temacie juz sie nie orientuje.
|
Witam !
Mam PIII 550MHz / reszta w profilu/ i kg GAINWARD GF3 Ti/500 XP .... / na GPU Gf3 Ti200 / tylko ze fabrycznie podkrecona i pracuje jak 500;) Polecam Ci karty z tej "stajni" sa naparawde bardzo dobre - a osiagi maja nadprzecietne. GF3 bedzie dla Ciebie bdb rozwiazaniem / zastanowiłbym sie jeszcze nad jakims Matroxem - karty podobno mniej wydajne ale zato maja wysmienity obraz / Pozdrawiam |
masz praktycznie kompa o takich parametrach jak ja
więc proponuję: 1. radeona 9000 pro 128 ddr dvi tv-out agp4x (sapphire) 2. ge force 3 ti 500 (trochę droższa) |
Cytat:
Rozważałbym: GF3ti200 albo coś co ma hardwaerowe wsparcie DirectX 9.0 (może warto jeszcze z miesiąc poczekać?). 8) |
Cytat:
Miłego dnia. PS. Porównałem ponownie parametry ATI i Matroksa. Obraz z Ati jest nieznacznie gorszy jeśli nie taki sam, ale za to inne wartości są znacznie wyższe, więc chyba jednak ATi (może 8500 jakby udało się dostać). |
Cytat:
|
Ormianin, nie kumam bazy. ??? To jakiś żart pod moim adresem?
|
Jeśli nie jesteś maniakiem gier to Radeon 9000 w zupełności wystarczy. Za swojego dałem dwa tygodnie temu 350 zł (Sapphire w wersji BOX).
PS (trochę OT). Ludzie kupować pamięci!!!!!! Tak tanich to ja nie pamiętam :jupi: DDR333 256MB za 140 zł (na kościach Samsunga) |
Ja proponuje Geforce 3 ti 200 minimum, dlaczego nvidi`a ?? Jest byla na rynku dlugo liderem i bez deptania po pietach mogla dopracowywac sterowniki do swych kart aby wszystko chodzilo stabilnie, z podkresleniem slowa wszystko. Ja zakupilem niedawno Radeona 8500 i zmieniam na geforce 3 , powod jest prosty na sterownikach ati nie dzialaja niektore starsze gry, jezeli juz przeadly ci sie stare pozycje to wybierz Ati, jezeli natomiast lubisz sobie pograc w cos takiego jak np Might&Magic 9 ktory za cholere nie chce sie odpalic na jakichkolwiek sterownikach ati to wybierz Geforce.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:32. |