![]() |
CD-Audio na CD-RW
Nagrałem sobie piętnaście piosenek na płytke CD-RW (Esperanza). Chciałem je sobie posłuchać na wieży ale nie wykrywało ich.
Postanowiłem sprawdzić czy piosenki bedzie sie dalo sluchac na wiezy jak nagram je na CD-R. I działają... A wiec jak to jest z plytkami cd-rw??? Moje wieze i discman ich nie wykrywają? Bo na kompie wszystko bylo wporzadku, dalo sie sluchac i cd-r i cd-rw. |
Re: CD-Audio na CD-RW
Cytat:
wieksząść czytników Audio nie czyta płyt CD-RW :) ciesz sie ze czyta CD-R bo nie które nawet tego nie czytają :P |
no wlasnie
starszy sprzet audio nie rozpoznaje plytek CD-RW.
Wniosek pora zmienic sprzet na nowy ! |
Trochę inaczej - większość stacjonarnych odtwarzaczy "CompactDisc" płytek CD-RW nie będzie widziało, i jest to związane z wydajnością (mocą) lasera w nich stosowanym i w z pewną sublimacją z tym związaną.
Natomiast prawie wszystkie ogólnie dostępne stacjonarne odwarzacze DVD obsługują CD-RW. |
Re: CD-Audio na CD-RW
Cytat:
|
Ludzie czytajcie starsze topic-i, to było już tyle razy wałkowane :boks:
|
Cytat:
|
Re: no wlasnie
Cytat:
No nie wiem!:cool: Ja też kiedyś się wkurzyłem, że nie czyta moja wieża RW. Ale i nie tylko. Roczny Boom Box Philipsa (moja wieża także Philips) też nie czyta RW nagranej w formacie Audio. U kumpla wieża Sony też nic. To nie zależy od starego/nowego sprzętu! Niektóre czytniki nie są po prostu przystosowane do RW. Trzeba wziąść instrukcję od swojego srzętu i przecvzytać po prostu czy czyta także RW. Posiadam Discmana Sony i nie miałem żadnych obaw czy przeczyta mi Rw nagraną w formacie Audio bo na pudełku i pokrywie jest wyraźnie: CD-R/CD-RW/mp3. Dany sprzęt nie jest po prostu przystosowany do RW, może być starszy sprzęt,a lepszy niż jakiś nowy kit z Chin! Zorg nie każdy może sobie od tak wymieniać nowy sprzęt! Moja wieża nie czyta RW i się tak nie załamałem, aby ją wymieniać bo mimo tego jest ona SUPER (polecam zestawy Hi-Fi Philipsa :) ) Fakt faktem nie każdy sprzęt czyta RW, a taki był właśnie post. :3msie: Pozdrówka |
Widziałem dzisiaj cd-rw 650mb 1x-4x firmy Emtec na których było napisane: "only for digital audio" czy jakoś podobnie (Warszawa, Carrefour Praga).
Może to tylko chwyt reklamowy, a może niektórym wieżom to pomoże. Ja tam nie wiem. Pewnie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. |
Cytat:
Po prostu musi to być czytnik specjalnie wyregulowany do odczytu w granicach np. (20 - 100)%. I wtedy producent chwali się na opakowaniu (dużymi literami), że właśnie wyprodukował takie cudo. Ludzie czytajcie opis tego co kupujecie - jak jakaś zaleta nie jest wymieniona w instrukcji obsługi to na 90% jej po prostu nie ma. Bo każdy lubi się chwalić, szczególnie producenci... ;) Napis "only for digital audio" znaczy tylko, że płacisz dodatkową opłatę tzw. twórcom - która w Polsce nie jest obowiązkowa i choroba ich wie na co ona idzie ... I że fakt ten jest odnotowany w ATIP tej płyty, i że niektóre "wredne" nagrywarki stacjonarne to sprawdzają i "za chiny i pół Alaski" nie chcą nagrywać gdy tego wpisu nie ma ... :buu: :buu: |
Cytat:
Przyznaję się - jestem nowicjuszem, szczególnie w temacie audio, mógłby w końcu ktoś o większej wiedzy powiedzieć jak to z tymi audio jest (tzn. te opłaty - co, jak, gdzie i jak), bo temat powraca jak bumerang (właśnie powrócił :)) |
Cytat:
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi zwykle o pieniądze, które można dodatkowo wyłudzić... |
Re: Re: CD-Audio na CD-RW
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:55. |