![]() |
jak to zrobić? pomocy i czym!!!
Mam płytkę zucherro shake clony xxl pokazuje że jest to plyta cd extra i jak mam zripować do mp 3 bez żadnych zonkow ją i czym jaki program polecacie do ripowania plyt do mp 3?
P.s Proszę o lopatologiczne wyjaśnienie. ŁOpatą do skutku. |
najpierw zrzuc plytke na dysk. Do tego
najlepiej uzyj programu Exact Audio Copy (EAC) - opis tego programu znajdziesz na stronie glownej cdrinfo. Nastepnie uzyj np razor lame i do mp38) W zasadzie to mozesz od razu w EAC zrzucic do mp3 Powodzenia:chytry: |
uzyj CDex'a tam ja nawet specjalne ikonki do konwersji audio do wav i mp3
poza tym polecam pogrzebac w opcjach ww. programu :) a i zeby bylo jasne - jestem pacyfista takze nikogo lopata lac niebede ;p tyle odnosnie lopatologi :D |
Ja natomiast polecam Easy CDDA Extractor w najnowszej wersji (do zassania na eMule) ;p Naprawde dobry program :)
|
A ja polecam Audiograber można używać różnych kodeków MPEG Layer-3 (MP3).Wewnętrznych i zewnętrznych.Możesz ściagnąć sobie z neta np.BLADEenc ,Frunhofer IIS MPEG Layer albo LAMEenc.
U mnie w audiograbber kodek LAMEenc DLL ver.1.22 pozwala kompresować wave aż do 320 bitrate. .......................Pozdrawiam ;) |
EAC ma dwie podstawowe zalety nad wymienieonymi programami
a) jest DARMOWY - to wielka zaleta z ktorej zdacie sobie juz niedlugo sprawe b) jest najlepszy - zaden inny program (moze poza WinDAC) nie zbliza sie nawet z mnogoscia opcji ekstrakcji plyty - zapewnia NAJLEPSZA jakosc - mod secure pozwala odzyskac nawet bardzo zniszczona plyte - niby robi to wolneij niz konkurencja - ale po przesluchaniu plikow wynikowych ze zniszczonej plyty KAZDY przesiadze sie na EAC... do tego dochodzi wybitnie dobra wspolpraca z cddb, zewnetrznymi kompresorami - program idealny tym ktorzy go uzywaja a jeszcze tego eni zrobili - przypomniam o wyslaniu kartki do autora - chlopak sie naprawde z nich cieszy |
EAC - święta racja.:cisza:
|
Polecam EAC :P
Jest SUPER !!! |
Również polecam EAC.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |