![]() |
Cytat:
|
Re: Czy płyty mog± nie działać po jakim¶ okresie czasu?
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam :) |
Cytat:
artoor |
Cytat:
|
Ok dzięki, tyle ze no¶niki u mnie s± drogie (te lepsze), np. taki pastel disc verbatima w pudełku - 2zł...czasem sobie takiego kupię, ale tak to muszę się zadawalać "kopert±" za 1 zeta...
|
He, He - najlepiej nic nie wypalac.:)
|
Witam!
dokladnie tak jak wyzej: -chronic przed promieniami slonecznymi (oczywiscie chodzi o bezposednei swiecenie) -chronic przed wilgocia -trzymac w pudelkach (slimy i te normalne) -nie musisz w szafie ale jak masz miejsce i mozliwosci to mozesz -nie pisac po nich cienkopiwami, dlugopisami itp (nalezy uzywac specjalnych mazakow - bez alkoholu) -nie drapac wierzchniej warstwy (w niej sa zapisane dane) -nie dotykac tlustymi paluchami no i takie tam *******y ogolnie jak chcesz zeby plytka dlugo wytrzymala to uzyj dobrego(sprawdzonego)nosnika o dobrej warstwie ochronnej i zastosuj sie do pierwszych 3 punktow |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiscie sam mam przypadek niejeden juz - najgorszy gdy wypaliłęm sobie płytke Verbatim z materiałami do assemblera i po 3 latach z płyty zostało tylko ............. lista plików i rzaden nie jest do odczytania agrhhhhhhh
|
Witam!
oczywiscie, ze moze nie dzialac... wszystko zalezy od jakosci plyty(warst ochronnych) i od tego jak ja przechowujesz (pudelko czy kopertka, na sloncu czy nie, w wilgotnym czy nie itd...) |
Czy płyty mog± nie działać po jakim¶ okresie czasu?
Witam,
Mam takie może trochę dziwne, ale od dzisiaj nurtuj±ce mnie pytanie, a mianowicie czy jak np.nagram sobie załóżmy jak±¶ dowoln± płytkę, dam na pułeczkę i będę jej używał do¶ć rzadko to ta płyta może po np. paru latach nie działać???Nie chodzi mi o rzadkie użytkowanie, ale ogólnie czy dzieje się co¶ z płytami, że po jakim¶ czasie przestaj± działać.I czy to zależy od jako¶ci płyty? Dzięki wszystkim za odpowiedzi:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:45. |