Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   O sieci lan... pare pytan... ? ;] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/o-sieci-lan-pare-pytan-18282/)

Smartek 10.03.2003 18:27

O sieci lan... pare pytan... ? ;]

No wiec mam pare pytan:
- Czy w kompie serwerowym zostaja jakies logi i czy glupie nauczycielki umialyby sprawdzic co sie dzialo? :).
- Czy da sie jakos wkrasc do tych co maja wylaczone udostepnianie?

Jak na razie to tyle... pozniej bedzie wiecej, musze tylko sie zastanowic troche drozej ;)
pozdro ;)

kizio 10.03.2003 18:33

Re: O sieci lan... pare pytan... ? ;]

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
No wiec mam pare pytan:
- Czy w kompie serwerowym zostaja jakies logi i czy glupie nauczycielki umialyby sprawdzic co sie dzialo? :).

Jeżeli są głupie to NIE!! Sam kiedyś sie włamałem do serwera szkolnego ;p ;p || || || || :fiu: :fiu: :fiu: I szanowna pani nauczycielka się nie kapneła a ściągnąłem dane ze wszystkich włączonych kompów w szkole ^_^ ^_^ :fiu: :fiu: :fiu:

Smartek 10.03.2003 18:35

Dane z kompow szkolnych to ja caly czas wyciagam z Otoczenia Sieciowego przeciez, nawet drukarke moge odpalic :D.
pozdro ;)

kizio 10.03.2003 18:45

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
Dane z kompow szkolnych to ja caly czas wyciagam z Otoczenia Sieciowego przeciez, nawet drukarke moge odpalic :D.
pozdro ;)

Ale ja się włamywałem z mojego domowego kompa!! Pare dobrych narzędzi jest na cd dołączonym do EnterPower nr 2!! Ale tych narzędzi trzeba na cd poszukać bo w tym menu co się zwykle wyświetla to nie ma tych programów !!

ZbigNieff 10.03.2003 19:24

Zalezy u mnie w szkole (do ktorej chodzilem) jest cos w stylu
softu ktory wszystko monitoruje... kazdy twoj ruch mysza jest
monitorowany... jesli cos sie stanie to admin wie z ktrego kompa!!

Ale w szkole wczesniej mialem nauczyciela od infy calkiem zielonego
robilismy mu non stop jakies akcje (kasowalismy windy i nie tylko)
no poprostu jego zycie bylo ciezkie!!

Moim zdaniem wszystko zalezy od nauczyciela, jesli jest zapolonym
maniakiem a nie lamerem :) to nic ci nie grozi i nawet nie zobaczy
ze cos sie wogole dzialo...

P.S. Mnie w sredniej szkole buchneli za to... ale wszycho skonczylo
sie na szczescie bardzo dobrze...

misz_masz 10.03.2003 19:36

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
No wiec mam pare pytan:
- Czy da sie jakos wkrasc do tych co maja wylaczone udostepnianie?

Jak na razie to tyle... pozniej bedzie wiecej, musze tylko sie zastanowic troche drozej ;)
pozdro ;)

A czego tam szukasz?
Trochę się na Tobie zawiodłem Smartek. Wiem co mówię ponieważ sam uczę infy.

PS. U mnie w pracowni nie ma szans aby uczeń dostał się na serwer ze swojego stanowiska, tymbardziej z zewnatrz.

ZbigNieff 10.03.2003 19:42

Re: Re: O sieci lan... pare pytan... ? ;]

Cytat:

misz_masz napisa***322;(a)

(...)
PS. U mnie w pracowni nie ma szans aby uczeń dostał się na serwer ze swojego stanowiska, tymbardziej z zewnatrz.

Jakbym slyszal nauczyciela z infy... (w sredniej szkole) :D:D

P.S. Takze za bardzo nie wierze w osiagniecia kizio

kizio 10.03.2003 19:53

Re: Re: Re: O sieci lan... pare pytan... ? ;]

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
P.S. Takze za bardzo nie wierze w osiagniecia kizio
To ci powiem że to nie jest trudne przynajmniej w moim wypadku!!! Ponieważ ja korzystam częściowo z usług serwera szkolnego!!! Czasami się przełączam z Rybnetu na Szkolny, ze szkolnego na Rybnet itd. :P :P :P A że serwer szkolny nie ma żadnych zabezpieczeń (po za Zone alarmem jkąś wczesną bardzo wersją :P :P :P ) to porostu użyłem prostego programu i już!!! A było to bardzo proste.... !!!

bas 10.03.2003 19:55

Na każdy serwer da się włamać i większość serwerów robi logi, jak coś się dzieje to się je sprawdza, u mnie w firmie serwery w nocy robią tara z logów, całego etc, boot i paru innych i wysyłają je co 24H na inny serwer(poza firmą).

TOMMYx 10.03.2003 22:13

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
No wiec mam pare pytan:
(...)

A ja tak zupełnie OFF TOPIC - mianowicie, powiedz mi Smartek, dlaczego tworzysz kilka topic'ów zamiast zrobić jeden i w tym jednym zadać wszystkie pytania ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:04.