![]() |
Admin tez czlowiek, ten jest troche chamski (sam administruje 2 małymi sieciami lokalną i urzedową)ale nie robie takich problemów nikomu i ograniczeń na lokalna nie narzucam. :cool: :cool:
|
Wciąż czekamy zobaczymy co dalej z tego będzie. :fiu:
|
Interesujaca sprawa mam nadzieje ze sie juz rozwiazała:P
|
Powiedzieli mi, że pomiędzy modemami jest założony limit transferu, nie wiem o co biega. Dzięki za propozycję bas, jestem umówiony dzisiaj wieczorkiem z gościem z tej firmy, podłącza nowych użytkowników tak jakby serwisant czy coś podobnego (jakiś informatyk), od niego się więcej dowiem i odpiszę bezpośrednio do ciebie na priva.
misz_masz może jakieś pisemko trzeba do nich wystosować, odezwij się na GG. |
Cytat:
|
Zadałem podobne pytanie do tego co napisałeś i admin odpowiedział mi tak jak napisałem, ale będąc w biurze dowiedziałem się, że założyli limit na modemach 1Mb/s dlatego tak jest, ale może będzie dało się wpłynąć na nich przez jakąś petycje(czy jak to się nazywa), aby zwiększyli limity.
|
Cytat:
Chodzi mi o to czy do bloku doprowadzony jest net za pomocą jakiś modemów xdsl na łączu lb a z modemu wychodzi kabelek do switcha bądź do rotera i dopiero do switcha, z którego jest rozprowadzony ethernetem sygnal do poszczególnych odbiorców, czyli całe okablowanie w budynku jest zrobione na skrętce(ewentualnie bnc) czy też okablowanie w bloku to kable do przesyłania kablówki do których podłączony jest modem i z modemu skrętką lub usb do kompa? Czy wszystkie komputery w bloku są w tej samej klasie ip?(jeśli nie są to wszystko przechodzi przez jakiś router, który jest bramą i go obciąża). |
Admin na pytanie o konfigurację sieci odpowiedział: "Czy mam podać hasła administratora na dostęp do serwera"
I nici z rozwiązania tego problemu, chyba tylko zostaje droga do prezesa, bo admin olewa całą sprawe, aż mie wk%$#@%!@%ja(( (( (( (( :boks: :boks: |
Z tego co wiem to nie jest podpięte pod kablówke, to są oddzielne przewody, a modemy kablowe są popodłączane w piwnicach (oddzielne pomieszczenia)i dopiero do każdego użytkownika na oddzielnym przewodzie, ale poczekajmy do jutra dowiem się wszystkiego w biurze i napiszę, a może dowiem się dlaczego są takie transfery, czy nie mają jakiś blokad na modemach i może dlatego to wszystko tak jest, może da się te blokady wyłączyć (miejmy nadzieję). To do jutra z tym topic-iem.
|
Cytat:
|
Serwer FTP jest u mnie na kompie, a co do sieci to ściągam głównie od kolegi który jest na tym samym modemie dwie klatki dalej, a poza modem wszystko możliwe ??? ??? ???
|
Cytat:
|
To w takim razie razie raz ograniczają a raz nie bo czasami jest transfer 1MB/s a większość czasu 100kB/s. Może FTP jest wolniejsze ale dlaczego da się ściągać przez FTP 1MB/s??? ??? ??? jeden dzień a 5 dni nie??? ??? ???. Mszę się przejść do biura i ...
|
Protokół-ftp, otoczenie sieciowe jest z definicji wolniejsze. Jeśli dobrze rozumiem to jest to kablówka a nie klasyczny ethernet i mogą byc jakieś inne ograniczenia techniczne, np modemy.
|
Admin mi jeszcze nie odpowiedział na maila ale może to co jest na ich stronie coś pomoże http://dolsat.pl/inet.html
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:23. |