Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Jak zrobic film z divix by ogladnac go w dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f16/jak-zrobic-film-divix-ogladnac-go-dvd-18332/)

Tomek777 13.03.2003 03:24

Cytat:

katon123 napisa***322;(a)
Potrafi ale chyba napisów sie nie da! A z tymi programami to dużo zabawy!
Napisów raczej Nero nie doda, to fakt. A co do tych programów - popróbuj, chyba nie jest to takie straszne. Gdzieś na Cdrinfo jest dobry artykuł na ten temat.

katon123 12.03.2003 23:15

Cytat:

Tomek777 napisa***322;(a)
Nero sam potrafi przerobić na przykład *.avi do VCD. Przy pliku wielkości 700 MB trochę to trwa, ale wiem, że może.
Potrafi ale chyba napisów sie nie da! A z tymi programami to dużo zabawy!

Tomek777 12.03.2003 23:02

Cytat:

Rambler napisa***322;(a)
Zarówno Roxio i Nero pozwalają wypalić płytę VCD , całe przygotowanie plików musisz wykonać w innym sofcie!

Nero sam potrafi przerobić na przykład *.avi do VCD. Przy pliku wielkości 700 MB trochę to trwa, ale wiem, że może.

katon123 12.03.2003 11:54

Ok, Dzieki

Rambler 12.03.2003 11:07

Cytat:

Ok, ale w nero nie da sie zrobic tak zeby napisy tez były!
Zarówno Roxio i Nero pozwalają wypalić płytę VCD , całe przygotowanie plików musisz wykonać w innym sofcie!
Jeszcze raz polecam dział video CDRINFO
, zobacz i poczytaj też http://www.video-cd.prv.pl/
:czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj:

katon123 12.03.2003 10:30

Cytat:

Tomek777 napisa***322;(a)
Kiedyś dla wypróbowania robiłem to zwykłym Nero. Był to jakiś kilkuminutowy filmik i po prostu chciałem sprawdzić co z tego wyjdzie. Nie sprawdzałem tego na stacjonarnym DVD tylko na komputerze, ale chodziło bez problemu. Musisz jednak liczyć się z tym, że będzie niejaka utrata jakości i film będzie nieco większy (do 10% o ile dobrze pamiętam). Programów, które zajmują się tym "zawodowo" nie znam. Jeśli chodzi o Nero, to wybierasz VideoCD, przeciągasz film do okienka i wkładasz czystą płytkę do napędu. Trochę to trwa, ale powinno pójść.
Ok, ale w nero nie da sie zrobic tak zeby napisy tez były!

Rambler 12.03.2003 09:34

Cytat:

A czy mógłbyś mi podesłac programik do tego! I krodkie info jak to zrobic bo na stronie CDRinfo strasznie niezrozumiale jest to opisane!
Jeżeli twój odtwarzacz DVD potrafi czytać pliki VCD yo musisz skonwertować pliki Divix do VCD ( na cdrinfo jest naprawdę dobry opis !!!) następnie za pomocą Roxio lub Nero możesz zmajstrować płytkę VCD.
Soft jest w 75% free więc szukać , zasysać i naprzód:chytry:
Pozdrowienia

zorg 12.03.2003 01:51

Chyba tylko dvd KISS potrafi odtwarzac divx.
zaden inny naped tego nie potrafi narazie.

ale najprosciej podlaczyc karte video do TV i ogladac

Tomek777 11.03.2003 22:33

Cytat:

A czy mógłbyś mi podesłac programik do tego! I krodkie info jak to zrobic bo na stronie CDRinfo strasznie niezrozumiale jest to opisane!
Kiedyś dla wypróbowania robiłem to zwykłym Nero. Był to jakiś kilkuminutowy filmik i po prostu chciałem sprawdzić co z tego wyjdzie. Nie sprawdzałem tego na stacjonarnym DVD tylko na komputerze, ale chodziło bez problemu. Musisz jednak liczyć się z tym, że będzie niejaka utrata jakości i film będzie nieco większy (do 10% o ile dobrze pamiętam). Programów, które zajmują się tym "zawodowo" nie znam. Jeśli chodzi o Nero, to wybierasz VideoCD, przeciągasz film do okienka i wkładasz czystą płytkę do napędu. Trochę to trwa, ale powinno pójść.

katon123 11.03.2003 21:17

Tomek777 11.03.2003 20:59

Zdecydowana większość stacjonarnych odtwarzaczy DVD czyta format VideoCD, więc możesz przerobić na to. Są też takie, na których można obejrzeć film DivX, ale Twój chyba nue da rady. Pozostaje więc chyba tylko VCD.

katon123 11.03.2003 20:52

Nie zupełnie o to mi chodziło!

Nie chce go zmieniac na dvd! Napewno sa jakies inne formaty!

zorg 11.03.2003 20:49

pytasz sie o dvd tak

wiec fil ktory ma 720mb po przerobce na dvd bedzie mial 5,5 Gb wiec troche zachodu,prosciej podlacz tv do compa i ogladaj te filmy na TV.

Rambler 11.03.2003 17:03

DVD/VCD forum. Dużo i dobre informacje.
I jak zwykle opcja "szukaj":chytry:
Kiedyś robiłem koledze Shreka z divixa na
VCD , całkiem ładnie wyszło:fiu:
Pozdrowienia

katon123 11.03.2003 16:58

Jak zrobic film z divix by ogladnac go w dvd

Witam!
Nie wiem czy dobze pisze ale! Kupilem seobie ostatnio dvd PANASONIC DVD-RV32, dane na stronie http://www.panasonic.pl/po.php?cat=21 . Mam mnustwo sciagnietych filmów z sieci i chcialbym je ogladac na tym dvd bo na kompie jest nie wygodnie!

Czy da sie to jakos zrobic??
Jak bedzie z napisami polskimi?

Prosze o szczegółowe info bo jestem zielony!

Dzieki!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10.