![]() |
Podkręcanie proca PIII550MHz
jak w temacie podrecilem procka mnoznikiem ale gdy dalem mu za duzo to komp jakby sie wlaczal ale nic nie wyswietlal. I dopiero po 3 dniach sie mi wlaczyl. Dlaczego tak sie stalo? Czy sa jakies limity? I ile wyciagnalby moj procek gdy ma temperatura bez podrecania byla 25stC a po 30stC. To duzo czy malo przy standandardzie?
|
O ile mi wiadomo PIII550 nie da sie podkrecic przez mnoznik.
Jezeli magistrale masz 100Mhz to mozesz sprobowac ja podniesc do 110Mhz i wtedy bedziesz mial 605Mhz. Jezeli bedzie stabilnie dzialac to zawsze mozesz zaryzykowac wiecej :P Tylko uwazaj zeby go nie przegrzac (sadze ze do 45*C jest bezpiecznie). |
przepraszam bardzo! Podkrecilem przez magistrale teraz jade na 105MHz i mam ~570MHz i temp. od 27-30stC i czy nie bedzie tak jak wczesniej pisalem ze znowu na pare dni mi sie nie wlaczy komp gdy magistrale dam 110?
|
:jupi: Podkręciłem 550@500! I tak zostawiam narazie bo wyzej mi sie wczesniej zawiesil to teraz zostawie;system stabilny. Pograłem w GTA3 i widze roznice.
|
Gratuluję sukcsu!! :jupi: :jupi: :jupi: Żebym ja tak mógł.......
|
Cytat:
|
P3 450 slotA i stara plyta FIC 401VB. Dyslnie było tam p2 400 ale zamieniłem. Z tej trójki tez nic nie moge wydusić wiecej. Jak zmieniłem mnoznik na magistrali i doszedl do 500 to nastapiła taka zwiecha biosu,ze tylko zdelefałtowanie go poprzez wyjecie baterii pomoło.
Tak sie zakończyła krótka kariera misz_masza jako overlockera.:D |
no bardzo mi przykro:'( . Ale przyjda lepsze czasy;) Ja narazie zatrzymuje sie z moim overlockingiem zebym nie spalil czegos :P
|
mam procka PIII 550 na pamięciach 100.
Najwięcej moge go pu¶cić 139 x 5,5 co daje jakie¶ 764 i nie zauważyłem żeby temperatura procka wzrastała,wszystko jest ok.Te pierwsze PIII były bardzo dobre. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:21. |