![]() |
7.6 Gb na 4.7gb nie radze sobie!!
Wiem Wiem było o tym pisane ale
Chce sobie zrobic kopie filmu "Szybkich..." ale z tych opisów i wyszukiwanie zdań które dotyczyły by jak to zrobić jest w sumie niewiele. Dużo biadolenia i przypuszczeń. Mam filmik 7.6GB i Zargo pewnie dobrze to opisł tylko ja się zatrzymałem na Ifoupdate (co to jest?). WILEKA PROŚBA JEŚLI KTOŚ CZUJE SIĘ NA SIŁACH I WIE "JAK TO SIĘ ROBI" NIECH ODPISZE NIE WAŻNE JAKIMI PROGRAMAMI WAŻNE ABY ZMIEŚCIĆ FILM, ŚCIEŻKĄ AUDIO I TRZEMA NAPISAMI, OCZYWIŚCIE MOŻE BYĆ OBRAZEK W MENU-musi Wszystko to na 4.7 ( ja zachłanny ...nie) POZDRAWIAM. Mam pare pytań co do twojego opisu Zargo. poprostu nie łapie. Pewnie szukam dziury w całym ale naprawde siedziałem nad tym i udało mi się zrobić raz bez napisów i drugi z napisami i to bez menu: 1. Ripujemy całą płytę dvd do katalogu np. D:/GLADIATOR/VIDEO_TS (nazywać go będziemy "ORIGINAL FOLDER") Odp: zrzucam całą płytke na Hdd która zajmuje 7.6 Gb 2. Ustalamy wielkość menu i dodatków na orginalnej płycie. Odp: wywalam szystkie zbedne fimly zajmujące po 1GB i zostawiam VIDEO_TS czy jakieś inne???? 3. Robimy rekompresję materiału filmowego programem DVD2One v.1.02 (wielkość materiału po rekompresji ustalamy po odjęciu od 4472 MB objętości danych z pkt. 2), wynik zapisujemy w scieżce np. D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS ("Nowy Folder") Odp: DVD2ONe tam zbyt dużo nie ma i tylko oprócz zaznaczenia napisów i audio. Odejmuje te szystkie dodatki które zostawiłem. 4. Trzeba przeniećś to chyba wiem 5.Uruchamiamy program IfoUpdate. W pierwszym polu Original IFO Path podajemy ścieżkę do "oryginalnego" VTS_01_0.IFO (z katalogu "ORIGINAL FOLDER") W drugim polu Authored IFO Path plik . ifo rekompresowanego materiału z "NOWEGO FOLDERU" D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS W trzecim katalog podajemy miejsce docelowego backupu pliku "oryginalnego" VTS_01_0.IFO Odp: Co to jest za program ???? Naprawde nie moge znaleść??? Może otworze oczy :) 6.Teraz pozostaje tylko wcisnąć przycisk Update IFO, a nstępnie Correcy VTS Sector. 7. I już mamy poprawną strukturę plików odwołujących się do nowego materiału fimu (po rekompresji). Odp. no to też nie jest trudne Sorry za niewiedze Dzięki z góry za odp. |
Re: 7.6 Gb na 4.7gb nie radze sobie!!
Sprostowanie:
Ifoeditor coś mi nie działa więc nie moge ruszyć dalej musze go somie znaleść. A reszta co do zrobienia tej płytki jest aktualna. POMOCY tone w istocie |
|
NIe wiedziałem że tak będzie. Ale wszystko to że nie mam netu w domu. Coś niedokładnie przeczytam i potem wychodzi że jestem Ciemnogrodzianinem. Bardzo się tym zajarałem i zabardzo chce. Mam Ifoedit ale nigdy się tym nie bawiłem. Doszedłem w opisie do punktu 5 twojego opisu. I teraz co dalej .....?? Naprawde nie moge znaleść tych Original IFO Path ,W drugim polu Authored IFO Path plik nie bo co innego teraz widze a pujde do domu i się zastanawiam co to było???
Prośba o wyrozumiałość!!!No jak przerobić tą 7.8 Gb na 4,7 wraz z napisami i jedną ścieszką?? A i bym zapomniał nie polecam Princo na 100szt. 8 się zacina "Bicz" P.S Mam teraz jeszcze jeden problem płytke 4,8 GB i nie udają mi się napisy wmontować?? Bez menu to ja niechce i za prosto |
Sorry że kpie ale sam z sibie, ponieważ nie dokładnie czytam. Zargo dziękie za wszystko i za nic. Już sobie poradziłem z tym Filmem i szukam czegoś nowego do zabawy oczywiśnie DVD bo jaram sie tym przerażliwie. Dobra koniec tego traktownia tego forum jak chat ( choć nigdy tak nie było. POZDRAWIAM
|
po co sie tym wszystkim meczyc
Jak DVDXCopy wszystko za ciebie zalatwi sam, czasem tylko ci powie ze potrzebne sa 2 plytki dvd , ale wiekszosc wchodzi na jedna, i copy jest idealna !!:)
|
Program ktory sobie poradzi z tym problemem aby 9 GB zmiescic na 4.7GB nazywa sie InstantCopy firmy Pinaccle.
|
filmy
Program ktory sobie poradzi z tym problemem aby 9 GB zmiescic na 4.7GB nazywa sie InstantCopy firmy Pinaccle.
Pod warunkiem ze film nie jest zabezpieczony:czas: . Jeszcze raz powtarzam DVDXCopy to jedyny i najlepszy program. |
Re: filmy
Cytat:
No... jest jeszcze DVD2DVDR1.3.4. ,radzi sobie z płytą zabezpieczoną. Dla oszczędnych;) |
Re: Re: filmy
DVDxCopy? - ja chce mieć na jednej płycie.ZORG co do zrobienia za pomocą twojego opisu jest spoko, Tylko musze się jeszcze nauczyć jak zrobić obrazek na początku??? Może wiesz?? by to już prawie ładnie wyglądało. A i może wiesz gdzie znalść DVD2one 1.0.2 ponieważ jak dotąd robiłem na 1.0.0 i wszystko się mieściło ale teraz ma vts 1 0.vob około 100mb i nie mieści sie na 4.7 a reszta jest oka. CZy wiesz lub ktoś wie gdzie go znajde 1.0.2 wtedy mniejsze rozmiar, i się wszystko zmieści.NARKA
|
znalść DVD2one 1.0.2
Chyba sie znalazlo, chociaz ja uzywam dvdxcopy, a InstantCopy jest ok. pod warunkiem ze film nie jest zabezpieczony:jupi:
|
Mam pare zagadek??
Pare zagadek nie tylko dla wyjadaczy???
1. Stworzyłem film DVD9 na DVD5 bez większego problemu ( jak pisałem wcześniej że mam problemy- durny jestem) mam tylko kłopocić taki: napisy na płytce zrobionej są zielone i jak je zmienić na białe???? 2. Jak mniejszyć rozmiar dodatków by film miał tak 4GB a reszta dodatki ( teraz film ma 3Gg a dodatki 1,3Gb to na jak bezużyteczne dodatki to za dużo)???? 3. Jak ma wprowadzić włane menu do filmu jak mam tylko sam film ( obrazek z aktywnym Play i Scens)??? 4.gdzie znajde opis 2cd divx na DVD ponieważ te opisy które się tu znajdują zmieniają temat na coś innego ???( lub znów żle szukam) P.s Sorrki że tak hurtowo ale jeszcze czekam na DSLa Brawo CobraVerde że zauważyłeś ,iż przy Franc zabrakło -e. Widać że ktoś to czyta. POZDRAWIAM |
Re: Mam pare zagadek??
Czy napewno nikt nie wie ja odpowiedzieć na moje pytania. ??????:czytaj:
|
menu
na jeden temat Ci odpowiem:
menu możesz wprowadzić za pomocą programu MovieFactory2 -to taki kombajn do nagrywania DVD.Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27. |