![]() |
poszukalem rano - ojciec bedzie spal jeszzec paaaare godzin
i jest tak - wiedza czysto teoretyczna - nie mialem czasu na praktyke: daj help (f1) - otworzy ci sie help w przegladarce, dajesz index i wpisujesz 'batch' (albo znajdujesz w rozwijanej liscie (find in this page) ) pojawia ci sie tam linki do 'creating action' lub 'recording action' - i lopatologiczny do bolu opis photoshop wersja 6.0(1) ang, oryginal - nie wiem czy w piratach sa helpy |
|
Dokładnie mi o to chodzi. Mam całą masę tej samej wielkości skanów i na przykładzie obróbki z jednym żeby zrobił to już automatycznie z resztą.
|
batch action
nie robilem tego ale wiem ze ojciec robil to wielokrotnie (teraz spi - ale jak bede mial okazje zapytac to zamieszcze tu przepis) - przypuszczam ze wykonujesz pewna sekwencje dzialan na JEDNYM obrazku z wlaczonym nagrywaniem tych akcji na 100% sie da - zwlaszcza ze chcesz z kazdym obraziem zrobic dokladnie to samo |
nie wiem czy da się to zrobić w PS .. :(
ale spróbuj orfanview ! tam się chyba da... |
Photoshop -> problem
Jak w Photoshopie7 zrobnić żeby automatycznie wszystkie obrazki w podanym folderze obrócił o 90 stopni w lewo i zmniejszył na 25% i zoptymalizował. Mam zeskanowaną książkę i bawienie się z każdym skanem z osobna trwało by wieki ;) Pomóżcie. Każdy sposób mile widziany. Najlepiej żeby zrobić ręcznie wszystko z pierwszym skanem a później żeby powtórzył te czynności z następnymi.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:33. |