![]() |
Liteon LTR 40125S
Witam!
Mam kilka pytań do zmiany biosu w w/w modelu. Oryginalny bios - XSU1. Po zmianie biosu na VS02 (otrzymuje model LTR 48125W). Naciskając klawisz wysunięcia płyty sanki 3-krotnie wysuwają się i zamykają. To samo przy zamykaniu napędu. Odczyt i zapis prawidłowo działa. Czy ktoś spotkał się z tym objawem? Jak ewentualnie usunąć ten mankament? Wszystko zostało zrobione zgodnie z opisem na stronie z pozycji DOS-a programem MTKFLASH. Pozdrawiam! |
powroc do starego biosa, slyszalem ze litki z tym biosem troche dziwnie sie zachowuja gdy sie je "podkreca" :(
|
Re: Liteon LTR 40125S
Cytat:
Wrzuciłem nazwę tego BIOSu do wyszukiwarki i otrzymałem 18 stron (sic) na których prawi się na temat tego BIOSu i tej na razie niepodkręcalnej nagrywarki opartej prawdopodobnie na chipsecie 3, ale udającej "piątkę": http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=XSU1 Ech ludzie, ludzie , co za lenistwo ... |
Re: Liteon LTR 40125S
Cytat:
"...LTR-40125S o ile nie jest to naped sprzedawany w wersji OEM, z BIOSem XS0X..." ale mozna sie domyślać że twój bios XSU1 jest kolejnym z tej serii. Pewności nie mam ale wiele na to wskazuje. Zreszta artukuł powstawał kiedy nie było jeszcze nagrywarek z biosem XSU1 wiec autor nie mógł brać go pod uwage. Moim zdaniem do podkrecania nadają się te egzemlarze LTR 40125S które oryginalnie posiadają biosy z serii Z (ZS0A,ZS0J,ZS0K,ZS0N,ZS0P). Co do innych nie mam pewności |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:59. |