![]() |
Juz wszystko jasne. Wina lezy po stronie LG bo jak zrobilem obraz nagrywara i wypalilem to kopia jest idealna. A tak poza tym to zaczalem uzywac do kopiowania plyt audio Feurio. Rewelacyjny program zarowno do kopiowania plyt audio jak i do tworzenia plyt audio z mp3 itp.
|
Muszę przyznać, że kiedyś podłączyłem nagrywarkę do innego kompa, zainstalowałem CLONE, no i nagrałem płytkę audio. Płytka się nagrała i było to widać gołym okiem ,tylko że nie mogłem jej w żaden sposób odtworzyć. Po prostu coś było zapisane, ale co i jak, tego już nie wiem. W Nero było wszystko OK, nawet w locie. Natomiast na moim kompie w CLONIE nie miałem problemów. Może Clone nie jest kompatybilne z niektórymi sprzętami?:)
|
Cytat:
|
Dzieki koledzy za wszystkie odpowiedzi. Mam na HDD i Feurio i EAC z tym ze ten pierwszy uzywam do nagrywania plyt audio z mp3 lub wave i wszystko gra idealnie. Wiem ze Feurio mozna takze kopiowac plyty audio ale jeszcze nigdy nie probowalem. EAC raczej jeszcze nie uzywalem bo nie bylo ku temu powodu. Natomiast zawsze uwazalem ze najlepiej robi kopie plyt 1:1 CloneCD. Teraz jak bede kopiowal plyte audio zrobie obraz plyty nagrywara a nie lg i zobacze co bedzie. Natomiast jesli chodzi o legalnosc CloneCD to mysle ze to nie ma nic wspolnego z tym problemem poniewaz inne plyty kopiuje idealnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co by tu nie radzić Szanowni Koledzy - to opisany problem jest raczej dziwny. Może coś nie tak z legalnością kopii CloneCD.
Rozumiem że dzieje się tak w przypadku wielu przegrywanych płyt i powodem nie jest np. wybór złego profilu lub inne błędy w ustawieniu samego programu. Być może Clone nie obsługuje jednego z napędów, ale jest to mało prawdopodobne. Niestety można tylko snuć domysły. |
prawdopodobnie wina jest po stronie lg-ka sprubuj zrobic obraz na cdrw, jeśli plyta jest zabezpieczona key 2 audio to mozesz miec problemy z teacem (nie wiem jak lg)
|
Oczywiscie EAC lub Feurio.:)
|
tak ten lg 52x jest tragiczny - moj
tez wyladowal w szufladzie:) Hajasz jak bedziesz mial chwile i zalezy Ci na poprawnym paleniu audio to zapoznaj sie z programem EAC:) |
Moim zdaniem jest to wina LG52x, mialem go i dawno wyrzucilem (mimo ze sprawny). Przegrywajac zrob obraz nagrywarka i drugi cdromem i porownaj odsluchujac np w wirtualnym napedzie. Calkiem mozliwe rowniez ze winne sa plytki no ale mysle ze to juz wczesniej sam sprawdziles. Dla samego porownania mozesz tez zrzucic do wav w nero, zeby bylo jak najmniej roboty, i na powrot wypalic na plycie.
|
Cytat:
Zastanawia mnie tylko fakt ze chce zrobic kopie plyty 1:1 a ta kopia jest po prostu do wyrzucenia natomiast gdy robilem kopie programow, gier czy filmow tym samym Clonem i ta sama metoda wszystko jest ok. Tylko cd audio nie moge poprawnie skopiowac(( |
Cytat:
pytałem czy obraz płyty zrobiony nagrywarką po wypaleniu też jest złej jakości8-) 8-) |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:32. |