![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zrób tak:::::::::::::::::::::: [autorun] open=index.htm Ja dużo bawię się z autorun'em i powinno zadziałać. Jeśli chcesz wiedzieć więcej to odezwij się do mnie na gg. Pamiętaj, że rozszerzenie musi być dokładnie takie jak nazwa pliku. Ale chyba o tym wiesz ;) ;) Pozdrawiam... |
Cytat:
w takim razie moze podeslij mi na maila start.exe moze sie kiedys przydac ;) |
Cytat:
mi działa ??? wcale nie kłamie |
Cytat:
robiłem wg opisu lipka16 :chytry: |
Cytat:
w ten sposob idziesz okrezna droga :blee: wystarczy: [autorun] open=start index.html a tak na marginesie to polecenie start nie dziala na systemie XP - o czym juz wspomniano wyzej dlatego potrzeba np. pliku startuj.exe z CHIPa, ktory pozwala odpalenie pliku .html i nic poza tym ;) Pozdrawiam. |
Cytat:
Na cdrinfo jest pare programów do robienia autorunów i menu. |
Cytat:
Enter ma jeszcze przeglądarke 8) |
Cytat:
Plik *.INF [autorun] open=*.BAT Plik *.BAT @echo off start index.html No i oczywiście html w głównym katalogu ;) (w tym przykładzie) Jest jeszcze taki ciekawy program :) AutoRun CD Studio 2.12 Retail Chyba każdy wie gdzie sie znajduje :chytry: |
Można też spróbować zrobić plik .bat. W autorun.inf podać ścieżkę do tego pliku a w pliku .bat podać ścieżkę do pliku .html. To też powinno zadziałać.
|
Ilość załączników: 1
o
Laser dobrze kombinuje, ze ja na to nie wpadlem troche sie pobawilem i trik dziala z plikiem startuj.exe, ktory umieszczam w zalaczniku umiesc ten plik na cd, a wpis w autorun.inf zrob np. taki: [autorun] open=startuj.exe index.html dziala bez zarzutow ;) Pozdrawiam. |
Witam!
ja mam taka plytke z autorunem (nie ja robilem) po wlozeniu do napedu uruchamia sie plik html, tzn. uruchamial a juz sie nie uruchamia bo siedze teraz na WinXP i tu nie ma wlasnie tego pliku start.exe a tak wyglada wpis w autorun.inf: [AUTORUN] OPEN = start max/index.html a wiec takie plyty raczej nie wystartuja na WinXP spowodu braku tego nieszczesnego pliku (na 2k nie wiem) ale na Win9x/ME nie bedzie problemu mozliwe ze pod XP jest inny trik ;) ale ja go nie znam :( Pozdrawiam. |
Ilość załączników: 1
Witam !
Szczerze mówiac nigdy sie jeszcze nie bawilem w autostart płyty z plikiem html ale sprobuj zrobic u siebie tak jak jest to zrobione na plytach np CHipa. Zamieszczam Ci w zalaczniku plik start.exe / startuj.exe - również mozesz sie pobawić;) / plik autorun.inf z płyty chipa. / index.html również wrzuciłem - Pobaw sie roche z tym uzywajac płyty RW - jak uporam sie z systemem moze tez pokombinuje;) |
autorun.inf problemy
Witam forumowiczów,
Jestem nowicjuszem w temacie nagrywania płyt więc proszę o wyrozumiałość :-) Robię płytę z prezentacją mojego biznesu. Wszystko jest ok do czasu kiedy chcę żeby płytka uruchamiała się wyświetlając automatycznie stronkę index.htm. Mój plik autorun jest następujący: [autorun] open=start index.htm Niestety płyta nie uruchamia się automatycznie (mam włączony autostart). Znalazłem porade o umieszczeniu na płycie pliku start.exe ale takiego pliku w WindowsXP nie ma. Bardzo proszę o radę jak spowodowac żeby płyta po włożeniu do napędu startowała ze strony index.htm Z góry dziękuję, Harry |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:31. |