![]() |
CDRW x40 Teac Problem
Witam mam taki problem , nie wiem czy to wina nagrywarki czy czegos innego, a wiec podczas nagrywania z dysku danych to sie nagrywa dobrze oczywiscie musze juz zmiejszyc predkosc nagrywania do x32 bo potrafi juz czasmi sie zawiesic (sporo plyt juz wypalila ;)), ale jak robie copia cd to plytka przegrywa sie z 7 minutu i bufor nagrywarki cisagle spada i sie podnosi (nie bufor odczytu), mam tak od 2 dni wczesniej bylo dobrze i nagle cos takiego... wie ktos czego to jest wina?...
|
a i zapomnialem dodac ze uzycie procesora jest wtedy prawie 100% dla nero...
|
!!!witam!!!
Wlacz DMA........... ........albo skozystaj zOPCJI SzUKAJ............ |
dma jest chyba wlaczone(nic nie zmienialem, i raczej zaden program tez tego nie zmienil), pozatym w opcjach(wlasciwosciach) urzadzenia nie ma opcji wlaczenia albo wylaczenia dma (windows xp) , dodam jeszcze ze nagrywarka to Teac CDW540E a CDROM to DVD pioneer'a , stalo sie to jakies 2 dni temu i nie wiem co to jest... jest nie jest to wina nagrywarki to dajcie znac, jesli mozna to szybko bo w sobote rano ide na gielde po nowy palnik ;) ...niestety :(
|
witam
juz sobie poradzilem, kolega mial racje :) dma bylo wylaczone (hmm ale dziwne ze sie nie dalo wlaczyc, musialem zamienic CDR z DVD kablami i juz oba maja wlaczone dma) thx all |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:45. |