Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   ekhem... głupie pytanie... chyba (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ekhem-glupie-pytanie-chyba-18506/)

memorando 15.03.2003 01:42

Cytat:

Sprezyn napisa***322;(a)
pewnie OEM. Przewod to groszowe sprawy wiec sie nie martw.
Zreszta mozesz podlaczyc do tego na ktorym masz cdroma

Oj sprężyn a jak cd rom ma kabelek ide z jednym gniazdem pomyślaleś? ja mam tak podpięte hdd taśma z jednym wtykiem:)to nie zlośliwość sprężyn jak czujesz się urazony to sorrki

Tomek777 15.03.2003 00:57

W OEM-ie powinny być (teoretycznie) śrubki i kable. Ale droga od producenta do odbiorcy ostatecznego jest długa i pełna niespodzianek ;p , więc pewnie komuś się przydały :).

andrzejj9 14.03.2003 23:20

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
dokladnie, w porownaniu do mojej sterej hp690c (rocznik 97 :P) to kosmos 8)
tylko ze przez ten zakup to zabraklo mi juz wolnych portow usb :P

ja jeszcze mam miejsca a miejsca, w plycie glownej jest chyba z osiem, a jak zajalem dopiero dwa (jeszcze skaner). Juz mi sie chyba predzej skoncza miejsca na napedy niz to :)

Pawel_k 14.03.2003 23:17

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
(...)

A w Hp5550 faktycznie kabal USB nie daja (ale nie przasadzajmy - kosztuje 5 - 7 zlotych, wiec przy wydaniu ponad pieciu stow na drukarke, mozna dolozyc te straszna sume - chociaz z drugiej strony moglby to juz dla wygody zrobic producent) - wiec to, bo wczoraj sobie kupilem :jupi: Musze przyznac, ze naprawde fajny sprzet :spoko:

dokladnie, w porownaniu do mojej sterej hp690c (rocznik 97 :P) to kosmos 8)
tylko ze przez ten zakup to zabraklo mi juz wolnych portow usb :P

andrzejj9 14.03.2003 23:10

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
zrobili ci starszego w konia :( jak to byl box to srobki i kabelki powinny byc w srodku, chyba ze na pudelku jest napisane inaczej (jest tak np przy drukarce HP5550 gdzie kabelek USB trzeba sobie samemu kupic :( dobrze ze chociarzs tusze gratis daja :P)
co do srubek to faktycznie, nacieli Cie, ale o kablu to nie jestem pewien, czy w Boxach go daja. Moze tak, ale wydaje mi sie, ze ja nie mialem, pewny jednak nie jestem.

A w Hp5550 faktycznie kabal USB nie daja (ale nie przasadzajmy - kosztuje 5 - 7 zlotych, wiec przy wydaniu ponad pieciu stow na drukarke, mozna dolozyc te straszna sume - chociaz z drugiej strony moglby to juz dla wygody zrobic producent) - wiec to, bo wczoraj sobie kupilem :jupi: Musze przyznac, ze naprawde fajny sprzet :spoko:

natalya_msh 14.03.2003 21:20

thx all:)

Wojtek Toruń 14.03.2003 21:15

Wkręty M-3
TYLKO KRÓTKIE !!!.
(Możesz dla testów nie przykręcać na początek).
Drugi kabel to do podłączenia muzyki do karty muzycznej.
IDE - tak jak pisali wyżej.
A profilaktycznie NERO opis:
www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/nerobur.php3

Yahol 14.03.2003 21:08

Podlacz do tasmy CDroomu, jako master. CDroom jako slave.
Srubki- 4 srubki z gwintem metrycznym, drobnozwojowym chyba w domu znajdziesz.

Sprezyn 14.03.2003 20:34

pewnie OEM. Przewod to groszowe sprawy wiec sie nie martw.
Zreszta mozesz podlaczyc do tego na ktorym masz cdroma

Pawel_k 14.03.2003 20:33

Cytat:

natalya_msh napisa***322;(a)
nie było w pudełku- tylko w folii. Jakaś różnica?
no to jak folia bez jakiegokolwiek sladu pudelko to jest to OEM :(

natalya_msh 14.03.2003 20:29

nie było w pudełku- tylko w folii. Jakaś różnica?

Pawel_k 14.03.2003 20:09

zrobili ci starszego w konia :( jak to byl box to srobki i kabelki powinny byc w srodku, chyba ze na pudelku jest napisane inaczej (jest tak np przy drukarce HP5550 gdzie kabelek USB trzeba sobie samemu kupic :( dobrze ze chociarzs tusze gratis daja :P)

natalya_msh 14.03.2003 20:00

ekhem... głupie pytanie... chyba

Po pierwsze - zaznaczam, że narazie nie mam pojęcia o nagrywarach.
Właśnie ojciec przywiózł mi nagrywarke LG 48x 24x 48x w folii tylko z płytką z Nero i instrukcją. W instrukcji piszą, że w zestawie powinny być jakieś 2 przewody i 4 wkręty, a facet w sklepie powiedział staremu, że wszystko co potrzeba do montażu jest w komputerze..... zrobił go w konia???

Ile kosztuje ten przewód E-IDE i audio oraz te wkręty?

Z góry dzięki za pomoc:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58.