![]() |
Re: znowu ja
Cytat:
|
znowu ja
jeszcze zauważyłem że głowica z laserem lużno lata wzdłuż tych szyn. Może tak być???????
MAĆKO:help: P.S. Czemu dioda lasera przecież na otwartej szufladzie jest cały mechanizm lasera opuszczony i niema kontaktu z tacką!!! To samo z napędem płytki - przecież niema kontaktu z tacką gdy ta jest otwarta!!! ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? |
Re: Cdrw Cdd4801/34
Cytat:
|
Co może być ...? Dziwne pytanie ...a skąd mamy wiedzieć co może być ...popsuli i tyle...;) ;) ;)
Moim zdaniem to poszła dioda optyczna lasera lub mechanizm obrotowy płytki,...8) |
Cdrw Cdd4801/34
Dziwny problem. Wziołem CDRW Fujitsu Siemens CDD4801/34 od szwagra bo uszkodziły dzieci. Było tak: wysuneli tacke i "przez przypadek" kopneły ją dzieci tak że wsuneła sie do połowy. I przestała reagować :'( . Wziołem ją do domciu, rozebrałem na części pierwsze:cisza: pooglądałem, mechanicznie wszystko ok, poskładałem, odpalam kompa i zgłasza się (byłem zdziwiony):o , uruchamia sie system, win ją wykrywa i jest spoko, wysuwam szuflade wkładam cd chowam szuflade i zapala sie dioda i ..........nic????(( Dioda sie ciągle świeci ale niezaczyna płytką kręcić (nic niesłychać) i tak sobie myśli do usranej śmierci. CO TO MOŻE BYĆ ????
P.S. Jak płytki niewłoże i zamkne szuflade to też zaczyna myśleć i myśli i myśli i ........... ciągle myśli. MAĆKO |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05. |