![]() |
LiteOn pytanie o bios
Mam LiteOn 32123s wyszedł nowy bios do tej nagrywarki XS0Z pobrałem go ze strony CDRInfo ale on jest z rozszezeniem .EXE jak mi dobrze wiadomo powinien byc chyba .BIN. Czy mam uruchomić bios z poziomu systemu WinXP czy programem flash'ującym z poziomu dos i poszukać biosu z rozszeżeniem .BIN. Gdy uruchamiam bios .EXE otrzymuje komunikaty tak jak bym nie potrzebował programu flash'ującego bo bios sam przeprowadza całą procedure (chyba nie zagmatwałem;) ). Będę wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam :) |
Posiadam też taką samą nagrywarkę...;)
I zminiłem biosa na XSOZ ...opłaca się ...;) -Można uruchomić program flashujący z poziomu windowsa...i uaktualnić bios ,rozszerzenie .exe -Można wyciągnąć plik .bin z pliku .exe za pomocą programu LiteFim. -I wtedy pod Dosem uaktualnić biosa programem Mtkflash. Ja uaktualniłem spod win XP...bez probemowo...;) |
LiteOn bios
Dzieki za szybką odpowiedź, zastosowałem się do rady i wystartowałem bios.exe z WinXP, 15 sek pracy i OK, ale miałem małe problemy a mianowicie po restarcie windows wykrył nowe urządzenie i zrestartował system i tak kilka razy dopiero komunikat anulowałem krzyżykiem i uspokoił się :P (gupek), tak na marginesie to może ja naciskałem z ciekawości komunikat gdy system informował o nowym sprzęcie i może powodowałem restart :P tak czy owak (gupi ja albo on) mam nowy bios :jupi:
Bardzo dziekuję i Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:16. |