![]() |
Wreszcie uporałem sie z tymi trzaskami :)
Nie wiem czy ten problem występuje u każdego posiadacza karty SoundBlaster Live Player 1024 z płytą główną na chipsecie VIA ale ja miałem ciekawy przypadek.
Gdy włączyłem cdaudio (regulacja głośności) to głośniki zaczynąły trzeszcześ ale tak, że nawet słuchać sie nie dało.... Mój przpis: - karte wsadzić do pierwszego PCI - trzeba dokonać wyboru albo instalacja sterowników karty dzwiękowej albo instalacja VIA Hyperion Ja wybrałem to pierwsze. Dlaczego taki wybór ?? wyczytałem gdzieś, że SB Live troche gryzie sie z VIA i to może być ten powód. - wyłacz w Mikserze wszystkie urządzenia, których nie używasz lub poprostu ich nie masz. u mnie jest tak: Auxiliraly wyłączony PC Speaker wyłaczony SPDIF-IN wyłaczony TAD-IN wyłączony CD-Digital włączony, głośność na 50% Line in wyłączony MIDI włączony, głośność na full ;) Wave/Direct Sound włączony, głośność na full ;) CD Audio włączony, głośność 3% (tak 3% i wcale nie jest cicho) Microphone wyłaczony What U Hear (REC) włączony, głośość na 30% U mnie ten przepis działa znakomicie, muzyczka czyściutka 8) |
Witam!
a ja mam tego SB i mam Via i wszystko mam wlaczone w mikserze i mam czysty dziwiek! widac u Ciebie wystepuje jakis specyficzny konflikt. |
Cytat:
występował 8) 8) ważne, że działa |
Cytat:
pozdrawiam |
Witam!
Patrix: ja sie bardzo ciesze, ze uporales sie z problemem :) dokladnie... wazne, ze dziala Ormianin: a wiesz, ze w zasadzie to nie interesuje sie moja plyta... jak mam dokladnie sprawdzic co to za plyta i jakie ma parametry? nie mam juz pudelka. po prostukiedys mi ja wlozyli do kompa i dziala. wiem tylko ze ma chipset VIA i jest calkiem w porzadku. |
Cytat:
http://www.sisoftware.net/index.html...me&langx=en&a= |
Cytat:
mam sandre na dysku i z tego, co pamietam to jest dosyc spora aplikacja (rozbudowana)... mi chodzi o cos prostego, nie wymagajacego instalowania... cos jak NeroInfoTool ale do plyty glownej. |
Cytat:
|
Cytat:
pokazuje m.in. chipset i producenta MOBO ;) |
Witam!
sciagam... zaraz przetestuje wielkie dzieki Yankee |
Ilość załączników: 1
Witam!
wcisnalem chipset i mam taki wynik (ponizej) nie znam sie na plytach glownych... moze mi ktos zinterpretowac te dane? (jesli trzeba mogewykonac screen innych testow) |
Cytat:
wez jeszcze sprawdz System info... tam sie dowiesz o producencie MOBO ;) |
Witam!
nie moge dac system info... sa tam dwie opcje do wyboru, obojetnie jaka bym nie wybram mam taki komunikat: |
Cytat:
w zalaczniku nowsza wersja WCPUID, moze ta se poradzi ;) |
Witam!
niestety... ten sam blad :( nie wiem co to za blad ale wyglada dziwnie. ... przypomnialo mi sie ze chyba mam plyte LuckyStar a to chyba niezla kaszanka jest... ale jak do tej pory sprawuje sie dobrze. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |