![]() |
I znowu predkosc nagrywania w Nero
Witam...Przegladalem forum, podobnych problemow bylo kilka ale nie znalazlem odpowiedzi ktorej szukalem...Mam wypalarke philipsa PCRW 2412K...Chodzi o to ze w Nero gdy chce cos nagrac, to przed wlozeniem czystej plytki moge ustawic predkosc x24...Ale po wlozeniu plytki (probowalem z najrozniejszymi) predkosc zostaje ograniczona do x16. Z tego co czytalem to automatyczna ocena jakosci nosnika...Moje pytanie brzmi czy mozna to obejsc i ustawic x24, dlaczego na wszelkich plytkach tak samo zeskakuje do x16....Gdy wypalam w CloneCD, nagranie takiej samej plytki trwa duzo krocej
|
Witam!
a jakich nosnikow uzywasz? ps. to jest wlasnie NERO :( nie lubie tego programu bo ma mase udziwnien, ktore utrudniaja mi prace. jego komunikaty sa smieszne i bezsensowne... |
Re: I znowu predkosc nagrywania w Nero
Ilość załączników: 1
Witam
W menu "recorder" wybierz "choose recorder" nastepnie zaznacz swojego Philipsa i na dole okienka wcisnij przycisk "Options" i tam odznacz opcje automatycznego dobierania predkości. pozdrawiam. |
A ja sie jednak troche dziwie koledze czemu chce to wylaczac, przeciez to jest ewidentne proszenie sie o bledy ;) Jak mialem nagrywarke 8x kupilem 2 szpule plytek hawk - twierdzilem ze byly super, ladnie sie wypalaly, zero bledow... teraz na nagrywarce 48x pale je albo 16x albo gora 24x i czasami juz sa bledy. Nie warto rezygnowac z automatycznego doboru predkosci, po cos on w koncu zostal zrobiony....
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:56. |