![]() |
Cytat:
Mam pytanie jak zrobic ten niski format ????? czy preformat!? |
mialem kiedys podobny problem z 6gb dyskiem (przezyl 5 lat uciazliwej pracy) proponuje niskopoziomowe formatowanie dysku (lub jak kto woli preformat) u mnie pomoglo
|
...wiesz, ja mialem taki sam problem z moja Baracudka 60Gb...
...diagnoza - bad sektor-y... ...recepta - albo softowo zaznaczyc "padniete" sektory i je omijac, albo do smiecia... ...softu Ci nie podam bo nie znam, tylko slyszalem o takowym... ... moj dysk byl na gwarancji :jupi: ... ...pozdr... |
Cytat:
|
Jeżeli jeszcze masz na gwarancji to grzej do serwisu, a jeżeli już nie to niewiem. ??? ??? :)
|
HDD Problem
Czesc Ludziska
Mam problem z dyskiem Quantum Fireball 20GB, zapisywanie na niego odbywa sie bez problemu ale odczytanie z niego to juz jest probl;em tzn jezeli sa to male pliki to jeszcze pil biedy ale jezeli jest to plik np: 700MB to z 1h odczytuje i czesto wyskakuje blad ze nie moze czytac poza tym dysk robi sie cieply (lecz nie goracy) ale w porownaniu do innych moich dyskow to poci sie niesamowicie. Puszczenie scandiska konczy sie fiaskiem. Moze wiecie co mozna z takim dyskiem zrobic, moze jest jakis domowy sposob na uratownanie jego. Moze pomoze niski format sam nie wiem HELP ME Pozdrawiam :jupi: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:00. |